OP-42 Kartlı Ödeme Sistemi

Fiyat Sorunuz

İlan No : #00131492
Kategori: Kartlı Ödeme Sistemleri
Marka: Ocalyps
Model Tipi: OP-42
Ürün Tipi: Satılık
Ürün Durumu: Sıfır
Menşei: Çin
Teslim Durumu: Stokta Var
Konum: İnceğiz Köyü / Çatalca / İstanbul
Kısa Detay: 2 Yıl Garantili
Satış Detayı: Havale / EFT

Satıcıyla iletişim kur

Ocalyps Park

Ocalyps Park A.Ş.

Danışman : Ocalyps P.

Karınca Park KP-42

Kartlı Ödeme Sistemi

 

Özellikleri

EN SON SİSTEMDE YAPILAN VE BİR ÇOK ÖDEME

NOKTASINDA KULLANILAN SİSTEM DIT KART

TEMASSIZ KART MANTIĞI İLE ÇALIŞMAKTADIR.

UZAKTAN KONTROL SİSTEMİ MAİL VE SMS İLE

RAPORLAMA MESAJLARI İLE KULLANIMI BASİT VE

DETAYLI BİR ÖDEME SİSTEMİDİR.

DİLERSENİZ UZAKTAN KONTROL SİSTEMİNİ ALMAYARAK

DAHA UYGUN FİYATA MAL EDEBİLİR VE KULLANABİLİRSİNİZ.

DETAYLAR İÇİN LÜTFEN ARAYINIZ VEYA MAİL İLE

TANITIM DOSYAMIZI TALEP EDİNİZ.

 

 
 
•    ÜCRET TOPLAMA SISTEMI BİLGİSAYAR İLE KULLANMA

•    PC yazılımı özellikler tablet pc üzerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. XP, Windos7 yüklü masaüstü pc yada dizüstü bilgisayar ilede kolyaca kullanıla bilmektedir.Yazıcı ünite ile Pc arasındaki haberleşme USB kablo üzerinden sağlanır. USB bağlantı yapıldığında yazıcı cihaz üzerinde "USB MODDA BAGLI" ifadesi görüntülenir ve Pc yazılımı üzerinden komut alınmaya başlanır.

 

•    ANA EKRAN

•    Kullanma mantığı manuel kullanımla aynıdır. Sol tarafa eklenen butonlar ile PC için özel tasarlanmış fonksiyonlara giriş yapılmaktadır.İlk çalıştıgında girilen şifre ile beraber kasiyer yada Master kullanıcı oturumu açılır. İlk kullanımda kasa1 ve kasa2 şifresi "1234", master key ise "1453" olarak girilmelidir. Kullanıcı ismi ve şifre değişimi Kredi ayarları menüsünde bulunmaktadır. Şifre1 Master Key olarak kabul edilir.

•    Kullanıcı isminin bulunduğu alana tıklayarak yeni şife ile oturum değitire bilirsiniz. Logonun sagında bulunan "I" üzerine tıkladığınızda anasayfadan yaptıgınız seçenekleri sayfanın yan tarafına dogru açılmasını sağlaya bilirsiniz.



•    KAYIT VERİLERİNİN GÖSTERİLMESİ

•    Pc üzerinden yapılan satışların listesini gösterilir. Bu ekranda tüm işlemler listelenir. Microsoft Ofis paketinde bulunan ACCES programı ile daha detaylı inceleme ve raporlama yapılabilir.
 

 
•    RAPOR HAZIRLAMA

•    Bir yada daha fazla yazıcı cihazın, en son alınan rapordan sonra yaptıgı satış miktarı belirtilen adrese e-mail olarak gönderilir.


•    "A
•    Ç" butonuna basıldıgında bağlı bulunan cihazın kimlik bilgisini ve hasılat tutarını "CİHAZ VERİLERİ" bölümünde gösterir. Varsa diger cihazların USB üzerinden bağlanması ile otomatik olarak veri transferi yapılır. "GÖNDER" butonuna basıldığında alınan toplam TL tutarı girilen e-mail adreslerine gönderilir. Bağlanan cihaz rapor tarihinden sonra satış yapmamış ise "CİHAZ AYRINTILARı" bölümünde ensonsatış tutarı görüntülenir.



•    E-MAIL AYARLARI

•    Girilen e-mail adresini kullanarak belirtilen adreslere Toplam tutarlar ve günlük hasılatı mesaj atar. Gün ve saat ayarı yapılırsa otomatik olarak e-mail atılır.

 
•    KREDI PROMOSYON AYARLAMA

•    Girilen TL karşılığı verilmek istenen kredi miktarı bu tablo ile düzenlenerek, yazıcı modüle transfer edilir. Bu ayarlar cihaz PC den ayrılıp Manuel satış yapıldığında da korunur.


ÜCRET TOPLAMA SİSTEMİ BİLGİSAYARSIZ KULLANMI

KREDİ SATIŞ ÜNİTESİ:
Sistem RF sinyallerle temassız olarak veri alışverişi yapar. Okuma yazma Mesafesi 0-5 cm , zamanı 500 ms dir. 6 bayt seviyesinde yüksek şifreleme sistemine sahiptir.

Kart yazma ünitesi 12-24 Volt 1A DC yada AC ile çalışabilmektedir. SMPS besleme kullanılması tavsiye edilir. Yazma ve okuma yaparken kartın yuvaya tam olarak yerleştirilmesi gerekmektedir. Cihaz manyetik alan etkilerinden korunmalıdır.

Tuş takımı üzerinde bulunan “A-B-C-D” butonları ana ekran ve satış ekranında kullanılabilir. Fakat “F” tuşları sadece ana ekranda kullanılabilir. “*” tuşu iptal “ESC” dir. “#” tuşu tamam “OKEY” olarak kullanılır. Bekleme durumunda satış ekranı gösterilir. Ana ekrana dönmek için “*” yani “ESC” tuşuna basılır.

Master key ve User key olmak üzere iki adet şifre bulunmaktadır. Master key girildiginde TL-kredi tablosu görüntülenebilmekte ve değiştirilebilmektedir. Ayrıca Master key girildiğinde User key bilinmese bile değiştirilebilir.


KREDİ YAZMA:
Kart yuvaya yerleştirildikten sonra, girilecek kredi miktarı “99” dan büyük olmamak üzere yazılır ve “ENTER” tuşuna uzun süre basılır. Yazma işlemi sırasında LCD ekranın 4 üncü satırında “>” işareti ilerleme durumunu gösterir. Satır “>” işareti ile dolana kadar “ENTER” tuşuna basılı tutulduğunda yazma işlemi başarılı olursa kartta yazılan ve daha önceden bulunan kredi miktarı gösterilir. İşlem bitmeden “ENTER” tuşu bırakılırsa ya yazma işlemi başarısız olursa hata mesajı verilir.


KREDİ SİLME:
“DELETE” tuşuna basıldığında kartta bulunan kredi miktarı gösterilerek silinmesi için onay istenir. Onay verilmesi durumunda kartta bulunan kredi silinir. İptal edilmesi durumunda ana menüye döner.


KART ŞİFRELEME:
Yeni kart yazılacağı zaman “AUT” tuşuna basarak şifreleme yapılmış olur. Şifreleme işlemi sadece yeni bir kart üzerinde yapılabilir. Daha önceden şifrelenmiş yabancı kartla kullanılamaz.


KREDİ OKUMA:
Kart yuvaya yerleştirildikten sonra “READY” tuşuna basılır. Ekranda kartta bulunan kredi miktarı gösterilir.


COUNTER OKUMA:
“ESC” tuşuna basılarak ana ekrana dönülür. “0” tuşuna basıldığında ekrana toplam counter sayısı gösterilir.

ŞİFRE DEĞİŞTİRME İŞLEMİ:
İlk açılışta şifre girdikten sonra “#” tuşuna basılı tutulduğunda “CHANGE KEY” menüsü gelecektir. Buraya yazılacak şifre eskisi ile değiştirilir.


TL - KREDI KARŞILIGI AYARLAMA:
Master şifre girildiğinde ana menude iken "*" tuşuna basıldığında TL -Kredi ayarlama menusü açılır. 0-20 TL arasındaki değerlerin karşılığı verilmek istenen kredi miktarı bu menuden hafızaya kaydedilir.




•    MUHTEMEL ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ


Okuyucu metal gövdeye tuturulması durumunda, manyetik alan kaybolacağı için okuma yazma yapılamaz. Mümkün olduğunca metal aksamdan uzak tutulmaya çalışılmalıdır. voltajı DC 12-14 Volt minumum 1A dir. Besleme voltajının ve akımının daha düşük olması durumunda ekranda yazı görünür fakat okuma yazma işlemini gerçekleştiremez.

 
KREDİ ÜNİTESİ:

Bu ünite jeton kanalı yerine kullanılmaktadır ve çalışma mantığı aynıdır. Çıkışında bulunan üç adet kablo ile besleme ve sinyal bağlantıları yapılmaktadır. Çalışma voltajı 12-15 VDC aralığındadır. Çıkış şekli “NO”, tetik zamanı ise 5-200 ms aralığında ayarlanabilmektedir.

Cihaz üzerinde bulunan 8*2 ekran müşteri bilgilendirmek ve ayarları yapmak için kullanılır. Satış terminalinde proğramlanan kartları okutarak reklam yazısı ve düşülmek istenen kredi miktarı ayarlanabilir.

Reklam yazısı yüklenen kart cihaza okutulduğunda toplam 16 karakter olan reklam yazısı iki satırda flaş yapmaya başlar. Kredi miktarını artıran kart cihaza okutulduğunda düşülecek kredi miktarı bir artırılır. Bu işlem 5 krediden sonra tekrar 1 krediye döner. Böylece istenilen kredi ayarı yapılmış olur. Cihaza ilk enerji verildiğinde toplam counter sayısı ve ayarlanan kredi miktarı ekranda gösterilir. Kart okutulduğunda kalan kredi miktarı ekranda gösterilirken buzer seside verilerek müşteri uyarılmaktadır. Başarılı bir işlemden sonra sinyal ucu ayarlanan zaman kadar çekilerek 5 saniye boyunca beklenmektedir. Böylece birden fazla kredi düşülmesi de engellenmiş olmaktadır.

Jeton sinyali zamanı özellikle bilgisayarlı makinelerde farklı olmaktadır. Jeton sinyal zamanı ayarlayıcısı olarak yüklenen kart cihaza yaklaştırıldığında ekranda ayarlı zamanın yükselerek artığı görülür. İstenilen zamana ulaşıldığında kart uzaklaştırılır. Böylece 5-200 ms arasında jeton sinyal zamanı ayarlanmış olur.

 



KREDİ GÖSTERİCİ
•    Müşterinin Kalan kredisini görmesi için kullanılır. Çalışma şartları okuyucu modüller ile aynıdır. Kart yaklaştrırıldığında kalan kredi miktarı 3sn. boyunca ekranda gösterilir.

OP-42 Kartlı Ödeme Sistemi Yorumları

Bu ürüne yapılmış herhangi bir yorum bulunmamaktadır.İlk yorum yapan sen ol!