Elektrofüzyon Kaynak Makinası Beylikdüzü İstanbul kategorisi aramanızda 1 adet ilan bulundu

Elektrofüzyon Kaynak Makinası Popüler Ürünler

Elektrofüzyon kaynak pe boruları ve ef ek parçaları birbirine bağlamak için kullanılan kaynak çeşididir. Elektrofüzyon kaynak makinası bilgisayar kontrolüne bağlı üretilmiş bir tür makina türüdür. Makina için kontroller mikro işlemciler tarafından yapılmaktadır. Bağlantı elemanlarının var olan kaynak bilgileri barkod olarak ya da manuel şekilde makinaya girilmektedir. Elektrofüzyon kaynak makinasında dikkat edilmesi gereken birçok husus bulunmaktadır. Öncelikle kaynak bölgesinin temiz tutulması ve uygun hava koşullarının sağlanması gerekmektedir. Elektrofüzyon kaynak makinasında yapılan işlemler de aynı hammaddeden yapılmış olan borular kaynatılabilir. Aynı zamanda kaynak yapılacak borular ve manşonun eriyik akış hızının belirli değerler arasında olması gerekmektedir. Kaynak yapılacak yerin kötü hava koşullarından etkilenmeyecek bir alan olmasına dikkat edilmelidir. Yani kar, yağmur, rüzgâr ya da güneş ışınlarından uzak yerler de makina kullanılmalıdır. Kaynak makinalarımızın kullanım alanı dışında saklanmaları da özenli ve dikkatli olmalıdır. İyi saklama koşulları makinanın kullanım ömrünü uzatırken parçalarında zarar görmesine engel olmaktadır.

Elektrofüzyon kaynak makinaları yüksek teknolojiye sahip makinalardır. Teknik pek çok özelliğiyle ayrıcalıklı birçok kullanıma sahiptir. Giriş voltajı, güç akımı ve makinanın frekansı ile birlikte istenilen dereceyi uygulamak çok mümkündür. Kabloları ile birlikte oldukça hafif olan elektrofüzyon kaynak makinaları sizlere farklı sıcaklıklarda uygulama yapma imkânı sağlamaktadır. Aynı zamanda makinalarımızda Türkçe ve İngilizce dil seçeneği de bulunmaktadır. Yüksek voltaj koruması ve otomatik kaynak kontrol sistemi de makinalarımızda yer almaktadır.  Elektrofüzyon kaynak makinaları yüksek emniyet gerektiren durumlarda alanın dar olmasından dolayı kaynak metodu uygulamasının zor olduğu alanlarda özellikle tercih edilmektedir. Bu gibi durumlarda elektrofüzyon kaynak makinası ile elektrofüzyon ek parçaları kullanılmaktadır. Elektrofüzyon ek parçaları pe boruyla temas halinde olan iç yüzeylere kaynak yapılırken özel teller de yerleştirilebilir. Yerleştirilen bu tellere elektrofüzyon kaynak makinası ile yüksek gerilim verilerek ek parçanın boru ile birleşmesi istenilen yeri verilen yüksek sıcaklık sayesinde eritilir. Bu sayede elektrofüzyon kaynak makinası ve elektrofüzyon ek parçası ile kaynak işlemi tamamlanmaktadır.

Sizde bütçenize en uygun, kaynak işlerinizi kolaylıkla yapabileceğiniz elektrofüzyon kaynak makinalarına ulaşmak için makinaturkiye.com sitesini ziyaret ederek, alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

Elektrofüzyon Kaynak Nasıl Yapılır?

Elektrofüzyon kaynak yapabilmek için makinanın manşon kısmındaki ısıtma rezitanslarının olması gerekmektedir. Manşon içerisinde bulunan borular yerleştirildikten sonra kaynak makinasının uçları bağlanılır ve rezitanslar birbirine verilen akım yardımıyla ısınmaya başlar. Rezitansların ısınmasıyla birlikte, bakıldığında boru cidarının ısısı manşon cidarının ısısından daha yüksektir. Bunun nedeni ise manşonun et kalınlığının borunun et kalınlığından fazla olmasından kaynaklanmaktadır. Boru üzerinde oluşan basınç ve boru içerisinde oluşan basınç sayesinde kaynak işlemi yapılır. Elektrofüzyon kaynak makinaları oldukça hafiftir. Aynı zamanda değişken kaynak parametreleri ile birlikte elektrofüzyon kaynak makinaları sayesinde kaynak yapmak ve bu yapılan kaynakların dokümanlarının bilgilerinin alınması oldukça kolaydır.

Elektrofüzyon Kaynak Makinası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Elektrofüzyon kaynak makinasında kaynak işlemine başlamadan önce borunun ağız kısmının kendi ekseni ile dik açı yapıp yapmadığına dikkat edilmelidir. Eğer kendi ekseni ile dik açı yapmıyorsa, dik açı yapacak şekilde boru ayarlanmalıdır. Kaynak olacak yüzey ayrıntılı işaretlenmelidir. İşaretlenen bölüm ise kazıma aparatı yardımıyla yüzeyinde oksit kalmayacak şekilde temizlenmelidir. Bu şekilde yüzeyi kazınmış olan boru ile kesinlikle temasta bulunulmamalıdır aynı zamanda kirden ya da olumsuz olan hava koşullarından temizlenen yüzey korunmalıdır. Aynı zamanda tesisatta kullanılacak olan boruların yamulmuş ya da hasar görmemiş olması gerekir. Tam daire şeklinde olması bu noktada önemli bir etkendir. Manşona tam oturmayan borular kaynak yapılmak için uygun değildir.

Elektrofüzyon kaynak makinası kullanılırken makina ve çalışma alanı hazırlanmalıdır. Bunu yaparken uygun bir çalışma alanı bulunmalıdır. Uygun çalışma alanı için gereken özellikler arasında yeterli bir ışık seviyesi, yangına sebep olacak hiçbir sıvı ya da buharın ortamda bulunmaması, toprak bağlantısına doğru giden bir yol, makine ve operatör için kuru bir zeminin olması gerekmektedir. Isı kaynakları kimyasal yağlar ya da makinanın parçalarını özenle korumak gerekmektedir. Herhangi bir üniteyi kurmadan önce çalışma alanının temiz olduğuna dikkat edilmelidir. Makina düz bir alana yerleştirilmelidir. Makinanın kullanılacağı yüzeyi imkanlar dahilinde sabitleyiniz. Makinayı kesinlikle su bulunan yüzeye ya da herhangi bir sıvı bulunan yüzeye yerleştirerek kesinlikle çalıştırmayın. Bulunan yüzeyin kuru bir zemin olduğundan emin olunuz. Aynı zaman da kaynak yapılacak borularında kuru olmasına özellikle dikkat edilmelidir. Elektrofüzyon kaynak makinasını çalıştırmadan önce dikkat edilmesi gereken şeyler hem insan sağlığı için hem de makinanın verimli çalışabilmesi için oldukça önemlidir. Kaynak yapmadan önce de bunlara dikkat edilmelidir. Unutulmamalıdır ki insan sağlığı her şeyden daha önemlidir.

Elektrofüzyon Kaynak Makinası Çalışma Sistemi

Boruların kaynak yapılacak uçları düz ve pürüzsüz olmalıdır. Kaynak yapılacak ek parçanın dayanma sınırına kadar yerleştirilir ve boru üzerinde giriş sınırı işaretlenir. Daha sonra kaynak yapılması istenilen borunun üzeri temizlenir. Aynı zamanda raspa ve yüzey oksidasyonu da alınmalıdır. Daha sonra ise kaynak parçaları ve ek parçalar ambalajından çıkarılarak kaynak yapılacak olan elektrofüzyon kaynak makinasının yüzeyleri sanayi alkolü ile dikkatli şekilde temizlenmelidir. Bu aşama da temizlenen malzeme ile kesinlikle temas edilmemelidir. Elektrofüzyon kaynak uçları yukarı gelecek şekilde ve düz olması koşulu ile kontrol sağlandıktan sonra sabitleme işlemi gerçekleştirilir. Ek parçanın da kaynak uçları yerleştirilerek malzemeler kaynak yapılmaya hazır hale getirilir. Daha sonrasında makina hazır işaretini verdikten sonra barkod okutulur ya da manuel kaynak parametreleri girilerek kaynak işlemi başlatılır. Barkod okutma ya da manuel giriş sağlama elektrofüzyon kaynak makinasının özelliğine göre değişiklik göstermektedir, genel olarak makinalarımızda manuel kaynak parametreleri girilmektedir. Sonrasında makinaya bağlı olarak işlem bitirilir. Bitirildiğine dair işaret gördükten sonra makinayı uygun şekilde durdurabilirsiniz.

Elektrofüzyon Kaynak Makinasının Kullanım Alanları

Elektrofüzyon kaynak makinaları günümüz şartlarında pek çok yerde kullanılmaktadır. Öncelikle tarımsal sulama hatları, doğalgaz, içme suyu ya da akaryakıt gibi pek çok alanda kullanımı bulunmaktadır. Makinalarımızı tüm bu alanlarda güvenle kullanabilirsiniz. Jeotermal ya da sıhhi tesisatlar, biyogaz tesisleri ya da katı atık tesislerinde, gaz şebeke birleşimlerinde rahatlıkla kullanabileceğiniz elektrofüzyon kaynak makinalarımız sitemizde mevcuttur.

Paslanmaya karşı dayanıklılık gösteren elektrofüzyon kaynak makinalarımızda uzun ömürlü yapısı bulunmaktadır. Yüksek performans sağlayan makinalarımız aynı zamanda bütçenizi de sarsmayacak fiyatlarla sizlerin karşısına çıkmaktadır. Aynı zamanda elektrofüzyon kaynak makinası aynı hammaddeden yapılmış borular için kullanılmaktadır. Elektrofüzyon makinalarımız CE belgelidir. Makinalarımızın 4000 adet protokol hafızası bulunmaktadır. Kaynaklarınızı kaydettiğiniz hafıza dolduğunda ekstra bir masrafa ihtiyaç duymadan sıfırlama imkanına sahip olabilirsiniz. Makinalarımızda fitting, direnç, akım ya da voltaj kontrolü bulunmaktadır. Manuel kaynak imkânı sunan elektrofüzyon kaynak makinalarına ulaşmak için makinaturkiye.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz, isteğinize uygun kaynak makinaları bünyemizde mevcuttur.