Vakum Pompası kategorisi aramanızda 186 adet ilan bulundu

Toplam 6 sayfa içerisinde 1. sayfayı görmektesiniz.

Vakum Pompası Popüler Ürünler

İşletmeler başta olmak üzere farklı alanlarda kullanılacak olan vakum pompası çeşitleri sağlamış oldukları atmosfer altı basınç ile birlikte çok çeşitli iş kollarında kullanılmaktadır. Sayfa üzerinden sunulan vakum pompası çeşitleri ile birlikte ihtiyacınız olan ürünü kolay ve pratik bir şekilde bulabilirsiniz.

İhtiyaca Uygun Vakum Pompası Modelleri

Vakum pompaları eski zamanlardan beri kullanılan ancak gelişen teknolojiler ile birlikte stabil ve hızlı bir hale gelmiş olan cihazlara denilmektedir. Başta value vakum pompası ya da vakum jeneratörleri farklı sanayi ve bilimsel uygulamalar için gerekli olan atmosfer altı basıncın sağlanmasına neden olurlar. Vakum pompası teknolojisi sayesinde sanayi kavrama, laboratuvar gaz alma, kimyasal ve yarı iletken işleme alanları için saflaştırma mümkün olmaktadır. Vakumlu taşıma sistemleri de ilaç, gıda işlenmesi ve tarımsal uygulamalar amacıyla da kullanılabilmektedir. Bu kapsamda farklı vakum pompası çeşitleri de bulunmaktadır ve vakum pompası fiyatları da güçlerine ve kullanım alanlarına göre farklılık taşımaktadır.

Her Zaman En Güçlü Model Çeşitliliği

Sayfa üzerinden sunulan modeller arasından kullanım alanına göre en uygun modeli bulabilirsiniz. Vakum pompaları kullanım alanlarına göre farklı özellikler taşımaktadırlar. Bu kapsamda sıvı ve hava vakum pompası gibi çeşitler bulunmaktadır. Sıvı halkalı vakum pompaları sıkıştırmanın sağlanması için pompalama kısımlarında hafif yağ kullanımına ihtiyaç duymaktadırlar. Bu türden vakum pompaları kesinlikle yağ sızdırması yapmazlar sadece yağ kullanımına ihtiyaç duydukları için bu şekilde adlandırılırlar. Sıvı halkalı vakum pompaları özellikle laboratuvar gibi ortamlarda en çok tercih edilen modellerdir. Hava ve su soğutmaları için üretilmektedirler. Bu bakımdan hava vakum pompası olarak da bilinmektedirler. Sıvı halkalı pompalar aynı zamanda ses açısından da günümüzde en sessiz çalışan modeller arasında yer alırlar.

Vakum pompalarının çalışma sıcaklıkları da gaz yüklerine göre değişkenlik gösterir. Ürünün sıkıştırma odasında bulunan yağ bir yağlayıcı olarak kullanılmadığı için yağ değişimine de gerek bırakmaz. Bu bakımdan vakum pompası kullanımı da çok uzun ömürlü olabilmektedir. Sıvı halkalı vakum pompası düşük vakum üretmek için de kullanılmaktadır.

Bunun yanında tercih edilebilir modeller arasında yer alan döner kanatlı vakum pompası da 1 torr civarında düşük vakum üretebilmektedir. Sistem yapısı sayesinde döner kanatlı vakum pompası özellikle düşük basınç uygulamaları için tercih edilmektedir. Özel durumlara yönelik olarak bu modeller su ile soğutulurlar ve durumun yönlendirilmesi için de ikincil olarak sis gidericileri tercih etmek mümkün olmaktadır. Farklı durumlarda ise yoğuşma yapan pompa yüklerinin kanat ve silindir kısımlarında hasar oluşmaması için otomatik temizleme sisteminin kullanılmasına dikkat edilmelidir. Döner kanatlı vakum pompası temiz kuru uygulamalar için de kullanılmaktadır. Karbon tozu biriktirmesi nedeniyle ise ıslak uygulamalar için tercih edilmemektedir.

Vakum Pompasının Temel Çalışma Alanları Neler?

Büyük ya da mini vakum pompası çeşitleri üretim amaçlarına göre farklı alanlarda kullanım imkânına sahiptirler. Bu bakımdan vakum pompası nedir ve vakum pompası ne işe yarar gibi soruların yanıtlanması doğru olan vakum pompasının seçilmesi için de yararlı olacaktır. Temel olarak vakum pompaları başta laboratuvar uygulamaları olmak üzere pek çok alanda tercih edilmektedirler. Bu bakımdan sıvı numunelerin filtre edilmesi için emiş sağlamakta, buhar basıncının düşülerek solvent basıncının kontrol edilmesini sağlamakta, örneklerin gizlenmesi ya da kontamine edilmesi gereken hava moleküllerinin değerlendirilmesini sağlamakta, atmosferden gaz örnekleri almak, potansiyel açıdan tehlikeli numunelerin kaçışının önlenmesi için kullanılmaktadır. Bu bakımdan oldukça kompakt ve efektif bir cihaz olan vakum pompası makinaları bu kapsamda tıp alanından sanayi alanına kadar farklı alanlarda kullanım özellikleri taşımaktadır.

Vakum Pompası Nasıl Çalışır?

Vakum pompaları sayfa üzerinden çok çeşitli modeller olarak sizlere sunulmaktadır. Bu kapsamda farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Vakum pompaların çalışma prensibi de modellere göre farklılık taşır. Ancak genel olarak vakum makinalarının çalışma prensibi atmosferik basınçtan gaz basıncının çok daha az olduğu bir kap ya da boşlukta vakum yaratmayı amaçlamaktadır. Basınç temel olarak bir kabın çeperine çarpan hareketli gaz moleküllerinin kuvveti ile oluşmaktadır. Temelde ise daha sonra bir kap içindeki vakum, gaz moleküllerinin kaptan alınmasını sağlar ve böylece çarpışma sıklığını ve aynı zamanda basıncın düşürülmesine de neden olur. Vakumun kalitesi kullanılacak olan alana göre belirlenmektedir. Aynı zamanda basıncın mükemmel bir şekilde vakuma ne kadar yakın olduğu anlamına göre de belirlenmektedir. Vakum kalitesini belirlemek için standart hale getirilmiş olan basınç aralıkları temel alınmalıdır. Vakum pompaları kap içindeki gaz moleküllerini ortamdan fiziksel olarak hızlı bir şekilde çıkarmayı sağlarlar ve böylece vakum oluşumunu yaratırlar. Bu vakumların oluşması için de kullanılan iki yöntem olup bunlar gaz transferi ve gaz tutma yöntemleri olmaktadır.

Kullanım Alanlarına Göre Modeller

İster sıfır ister 2 el vakum pompası fiyatları makinanın yapısına göre değişkenlik göstermektedir. Ancak her durumda sayfa üzerinden sunulan çeşitli modeller arasında ihtiyacınızı doğru bir şekilde karşılayacak modelleri bulmanız kolay hale gelmektedir. Tek bir tip vakum pompası bulunması için vakum pompalarının fiyatları da bu içerik dahilinde değişmektedir çünkü vakum pompaları farklı kullanım alanlarına ve pompa teknolojilerine sahiptirler. Pompa işlemi esnasında gazın yağ ya da sıya maruz kalma durumu da olabilmektedir. Bu durumlarda ıslak ya da kuru tip pompa türleri bulunmaktadır. Başta sanayi alanı olmak üzere yaşamın pek çok alanında vakum pompaları bu yapılarına göre kullanım olanağı sunmaktadırlar.

Kuru vakum pompaları olarak adlandırılan pompalar temiz bir vakum sağlarlar ve diğerlerine kıyasla daha az bakım gerektirmektedirler. Diğer modellere kıyasla denilirken buradaki nokta maliyetin azami ölçüde düşürülmesidir yoksa vakum pompaları çok fazla ve sık bakım gerektiren makinalar değildir. Kuru vakum pompalarının olumlu bir tarafı da herhangi bir atık üretimi yapmamalarıdır. Genelde piston, diyafram, turbo moleküler modeller bu kategoriye girmektedirler.

Su bazlı vakum pompaları ise kuru vakum pompa modellerine göre daha düşük bir başlangıç maliyeti içerirler. En az düzeyde bakım gerektirirler. Sıvı vakum pompası çeşitleri genel hatları itibariyle korozyona karşı da dayanıklılık sergilerler. Özelliklerinden birisi de kirli suyun atılmasını sağlarlar.

Yağ vakum pompası çeşitlerinin en büyük özellikleri ise yüksek pompalama güçleridir. Ekonomik fiyatlardan bulundukları için de tercih edilirler. Bu türden pompalar aynı zamanda filtre kullanımını da gerektirmektedirler. Bu sayede pompa kullanımı daha uzun ömürlü olduğu gibi aynı zamanda çevrenin zarar görmesi de engellenmektedir.

En Uygun Fiyatlar

Sayfa üzerinden sunulan vakum pompa çeşitleri her zaman en uygun fiyatlar ile aradığınız modeli bulmanıza olanak sağlıyorlar. Farklı üreticilerden sunulan pompalar ile birlikte vakumlama işlemleri daha kolay bir hale geliyor. Sadece sanayi gibi alanlar için değil aynı zamanda günlük yaşamda da şarap vakum pompası gibi modeller sayesinde önemli bir kolaylık sağlayabilirsiniz. Hangi modeli tercih ederseniz edin yüksek malzeme kalitesi, gelişmiş özellikleri ile birlikte ihtiyaçlarınızın doğru karşılanmasını sağlayacak ve farklı alanlarda kullanıma uygun düşecek olan modelleri bulabileceksiniz. Kolay sayfa ara yüzü sayesinde makinaların tüm detaylarına da ulaşabilirsiniz.