Bulancak - Kimdir

Tarım makinaları

Şirketimiz “Bulancak Tarımsal Mekanizasyon ve Sulama Sistemleri Ltd. Şti.” 1978 yılında KKTC' de kurulan ve yine tarımsal mekanizasyon ve sulama konularında faaliyet gösteren “Bulancak Ltd. Şti.” in Türkiye' deki devamı olarak 2004 yılında Mersin' de faaliyetine başlamış ve 2005 yılından itibaren Adana' ya taşınmıştır.

Bulancak Ltd. Şti. bu kısa süre içerisinde Adana ve çevresinde birçok sulama projesine imza atmış ve yarattığı mühendislik eserleri ile çevresindeki tüm firmalara örnek teşkil etmiştir. Sulamada projelendirmenin, ölçülebilirliğin ve enerji tasarrufunun öncüsü olmuş ve tamamladığı projelerin takipçisi olarak müşterisini satış sonrasında desteklemiş ve eğitmiştir.

Bulancak Ltd. Şti. damla sulama sistemlerinde İsrail ekolünü temel alarak uygulamış ve bununla yetinmeyerek projelendirme ve uygulama konularında özellikle enerji verimliliğinde daha da ileri noktalara taşımıştır. Damla sulama sistemleri konusunda İsrail' in netafim, amiad, plassim ve odis firmalarının temsilciliğini ve/veya yetkili bayiliğini üstlenmiş olan firmamız projelerin tamamlanmasında yerli firmalardan Pilsa plastik boru sanayi, Vansan dalgıç pompa ve Doğuş vana gibi ülkemizin kaliteden ödün vermeyen güzide firmaları ile çalışmaktadır.

 

bulancak-kurumsal01

Damla sulama sistemlerinin haricinde Bulancak Ltd. Şti. özellikle büyük alanların minimum işçilik ve yatırım maliyeti ile sulanmasında kullanılan pivot, lineer ve tamburlu tip hareketli sulama sistemleri konusunda 1986 yılından beri temsilciliğini yapmakta olduğu, Avusturya' nın “Bauer” firmasını Türkiye' de temsil etmekte ve yirmi yılı aşkın tecrübesini Türk çiftçisinin hizmetine sunmaktadır. Bauer firması ayrıca hayvansal mekanizasyon, gübre işleme teknikleri ve biogaz tesisleri konusunda çalışan 80 yıllık bir Avrupa firmasıdır.

Sulamanın yanısıra modern tarımın vazgeçilmez diğer bir unsuru ise mekanizasyondur. Birim alandan optimum verimi minimum işçilik maaliyetleri ile kaldırmanın yegâne yolunun uygun mekanizasyon teknikleri ve makinelerinin kullanımından geçmekte olduğunu bilincinde olan Bulancak Ltd. Şti. Avrupa’ nın bahçe mekanizasyonu konusunda lider firmalarından olan “Rinieri” firmasının Türkiye temsilciliğini, “Kuhn” firmasının ise Adana bölge yetkili satıcısı ve KKTC distribütörlüğünü üstlenmiştir. Adana Demirciler sitemizdeki yeni binamızda sulama sistemleri projelendirilmesi, sulama ile ilgili tüm altyapı malzemesi ile yedek parçanın stoğu, dalgıç pompaların bakım ve onarımı ile temsil ettiğimiz tüm mekanizasyon sistemlerinin yedekparça, tamir ve bakımının yapılması mümkündür.

Tarımı komple bir sistem olarak gören Bulancak Lltd. Şti. toprak ıslahı ve organik gübreler konusunda temsilcilikler almaya başlamış ve ilk olarak, belçikadan ithal edilip Türkiye' de paketlenen “Alsil” toprak ıslah materyalinin adana bölge bayiiliğini almış ve bu konu ile ilgili hem tanıtım hem de deneme faaliyetlerine hız vermiştir.

Çiftçiye aradığı teknolojik desteği anında verebilmek için şirketimiz bünyesinde iki ziraat mihendisi, iki makina mühendisi ve bir inşaat mühendisini bulundurmakta ve zengin teknisyen kadrosu ile yaptığı işi bir defada ve tam olarak yapmaktadır.