Turanlar Makina - Kimdir

Ahşap İşleme Makinaları İmalatı, İthalatı ve Satışı

 

1958 yılında, Ahmet TURAN'ın kurmuş olduğu 24 metre karelik küçük bir tamir atölyesi, TURANLAR makinanın temeli olmuştur. TURANLAR makinanın kurucusu ve halen Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı, Ahmet TURAN, o yıllarda hızlı bir çalışmanın içine girmiş ve 1964 yılında ilk olarak ağaç sanayii makinalarının üretimine başlamıştır. Turan makina, o yıllarda öncelikle, arabalı yatar daire testereyi imal etmiş, bunu bant zımpara makinaları ve şaküli firezeler izlemiştir. Turan makina kısa bir süre içerisinde Türk Ahşap sanayii için onbinlerce makinayı kullanıma sunmuştur. Yetmişli yılların başında hızla büyüyen Türk Sanayiine damgasını vuran güçlü bir kuruluş halina gelmiştir.

Yıl 1977, Turanlar makinada ikinci kuşak yetişmiş ve yönetime İbrahim Turan gelmiştir. Onun yönetimindeki kadro bir çok yeni projenin çalışmalarına hızla başlamıştır.

Aynı yıl Turanlar makinanın yurt dışına açılması gerçekleşmiş, başta Avrupa olmak üzere bir çok ileri teknolojiye sahip ülkede araştırmalar yapılmıştır. Bu yıllar Turanlar makinenin hedefi, ileri teknoloji ürünü, Avrupa standartında, otomatik makinalar yapmaktır. Yoğun çalışmalar neticesinde hedef gerçekleşir ve Turanlar Makina, Avrupa firmaları ile rekabet edebilen, kaliteli, sağlam ve ihtiyaçlara uygun makinalar üretmeye başlar.1980 yılından itibaren Fabrika, Turanlar Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.1983 yılında ülke hızlı kalkınma dönemine girmiş, buna bağlı olarak talepler, masifleme makinaları konusunda yoğunlaşmıştır.Dünya Fuarlarını yakında takip eden ve bu konuda hazırlıklı olan TURANLAR, süratle bu alana kaymış, Türkiye'de ilk defa masifleme makinası üretimini gerçekleşmiştir.1985 yılında Ankara Siteler'de ilk makine marketini açmış, satış müdürlüğüne İrfan Turan getirilmiştir. Bunu takip eden yıllarda Ertuğrul Turan fabrikada, Aytekin Turan ise yan sanayii takip ve satın alma müdürlüğünü üstlenmiştir. Böylece sağlam bir yönetim kadrosu oluşmuştur.Turanlar yükselişinde, yönetimi çok iyi anlayan, fedakar, teknik kadronun önemi büyüktür. Uzun yıllar, yönetimle iç içe çalışan bu kadro, Turanlar aile fertleri gibi olmuştur.Kendilerinin olağan üstü tempoları, diğer çalışanları da etkilemekte, kişi başına üretim ve verimlilik artmaktadır.