Yüksan Makina - Kimdir

Talebe göre vinç üretimi

 

1978 yılında küçük bir atölye olarak ; vinçler ve kaldırma makineleri için parça imalatına Konya ' da başlamıştır. Geçen zaman ile birlikte gelişmesini sürdürerek , vinç ekipmanları üretimine geçmiş ve bugünkü yapısının ilk temelleri o tarihte atılmıştır.

1988 yılında Konya'daki fabrika binasına geçişi ile birlikte faaliyet konusunu genişleterek öncelikle vinçlerin ve kaldırma makinelerinin komple olarak üretimine başlamış , projelendirme ve diğer dizaynlar konusunda çalışmalarına yoğunlaşarak kendisini geliştirmiştir.

1992 yılında ise Mısır , Filistin ,Lübnan, Ürdün gibi Ortadoğu ülkelerinden Cezayir , Kuveyt , Nijerya , Suudi Arabistan gibi Afrika ve Arap ülkelerine Kazakistan , Rusya gibi Asya ülkelerinden Bulgaristan , Yunanistan gibi Avrupa ülkelerine , çok geniş bir yelpaze'ye ihracata başlamıştır.

1996 yılında alınan kararlar çerçevesinde firmanın 2000'li yıllara gerek üretim hacmi ve kalitesi gerekse kurumsal yapısı ile hazırlıklı ve sağlıklı girebilmesi amacı ile yatırım ve gelişim programı uygulamaya sokulmuş olunup bu bağlamda ISO çalışmalarına da start verilmiştir.

2002 yılında ise bugün halen faaliyetini devam ettirmekte bulunduğu Konya karatay'daki fabrikasına taşınmış olup hem üretim hacmini genişletmiş hem de üretim çeşitliliğini arttırmıştır.

2006 yılında ise daha önce kazanmış oldu Marka Tescil hakkını yeni logosu ve yeni üretim alanında tekrar elde etmiş olup kurumsallık adına önemli bir adım atmıştır.

2011 yılında Yüksan içerisinde koymuş bulunduğu hedeflere ulaşmak ve tüm çalışanları ile birlikte kurumsallaşma ve gelişimini sürdürerek önümüzdeki yıllarda müşterilerine çok daha iyi hizmet verebilme azmi ve gayretindedir.

 

 

Üretim konusu olarak; muhtelif kapasitelerde; (250 kg. 'dan 300.000 Kg. 'a kadar ) elektrikli vinçler ,monoray, döner arabalı vinçler, çift kiriş gezer köprülü vinçler, portal vinçler, yürüyüş redüktörleri, taşıyıcı çelik konstrüksiyonlar, gezer köprülü tavan vinçleri, kepçeli konteyner vinçleri, özel tasarım vinçler konusunda çalışan Yüksan; Almanya ve Fransa'dan ithal ABM marka motorlar, Mobilis marka bara ve bara ekipmanları, Vahle marka bara ve bara ekipmanları, Telemeganuge/Siemens marka vinç kontrol ekipmanları ile müşterilerine Dünya Kalitesinde vinçler üretmektedir.

vinç

Müşteri

 

Müşterinin beklentilerinin ötesinde hizmet vermeyi hedefleyen Yüksan çalışmalarını vazgeçilmez unsur olarak görmektedir. Müşteri taleplerini karşılamak amacıyla, ihtiyaçları karşılayacak özel vinçler tasarlamakta ve müşterisinin hizmetine sunmaktadır.