Güçlü Vinç - Kimdir

Mobil-Hiab Vinçler Ve Eklemeli-Makaslı Platformlar Satışı

Şahıs firması olarak 1977 yılında kafes bomlu vinçle vinç sektöründe yer aldık. 2003 yılında firmamızı şirkete çevirdik ve halen çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Makine parkımıza son olarak 2005 model Liebherr LTM 1220-5 mobil vinç, 2012 model Mercedes Axor kamyon üzerine Erkin Hidrolik yapımı 35 tonluk çift kırma Hi-Up vinç ve 2011 model FH 540 Volvo çekici, arkasında 2011 model hidrolik 8 dingil Faymonville marka Lowbed ile makine parkımızı günün şartlarına göre yeniliyoruz.

Liebherr 220 tonluk mobil vinci tercih etmemizin sebebi bom ve kapasite verilerinin rakiplerine göre daha avantajlı olmasındandır. Bu makine ile köprü kirişleri ve ağır tonajlı yükleri daha güvenli kaldırmayı hedefliyoruz. 35 tonluk Erkin Hidrolik'e şubat sonunda teslim almak üzere sipariş ettiğimiz vinci tercih etmemizin sebebi Erkin Hidrolik'in dizayn ve imalat kalitesini beğendiğimizdendir. Bu makine ile şehir içinde daha yüksek metrelerde emniyetki şekilde çalışmayı düşünüyoruz. Diğer yatırımımız olan 8 dingil hidrolik lowbedi ağır nakliye sektöründe Türkiye içinde ve yurt dışında kendi makinelerimizi taşımak, piyasa işlerini yapmak amacıyla satın aldık.

Makine parkımızı 2012 yılında da genişletmeyi hedefliyoruz. Ağır nakliye işinde aradığımız performansı yakalarsak lowbed yatırımına devam etmeyi düşünyoruz. Bununla beraber görüşmelerimizin devam ettiği AC 350 SSL 350 tonluk makineyi de 2012 yılı bitmeden parkımıza dahil etmeyi planlıyoruz.

Şuan makine parkımızda 6 adet mobil vinç, 7 adet kamyon üzeri katlanır vinç, 1 adet 25m.lik sepetli platform, 1 adet çekici ve 2 adet lowbed bulunuyor. Türkiye içi ve yurt dışı olarak yükleme, indirme, tahmil, tahliye, her türlü montaj demontaj işleri, baz istasyonları kurma - sökme ve inşaat işlerinde hizmet vermekteyiz.
2011 yılı aksaklıklar olmasına rağmen firmamız açısından çok kötü geçmedi. Umduğumuzu (her sektörde olduğu gibi) bulamasak da yatırım yapabildik ve büyüme gerçekleştirdik. Vinç sektörü dünyada olduğu gibi Türkiye'de de parlak, önü açık bir sektör ama bizim memlekette maliyet ve gelir-gider hesabını yapmayan firmaların vinç almasıyla günü kurtarmak adına fiyatların 2002 seviyelerine gerilemesi sektörde ciddi kazanç kaybına yol açmıştır. Makineler arıza yaptığı zaman hayuflanıyoruz ancak iş işten geçmiş oluyor. Kazancımız tamire yetmiyor. Onun için dernekler aracılığıyla fiyat, yol izni ve kantar olaylarını çözersek daha iyi olacağı kanaatindeyiz.

Makine parkımızı imkanlarımız ölçüsünde geçleştirmeye çalışıyoruz. Firma olarak birinci önceliğimiz emniyet ve can güvenliğidir. Son olarak temennimiz bu sektörde hizmet veren firmaların daha bilinçli maliyet analizi yaparak işleri fiyatlandırmalarıdır. Tüm meslektaşlarımıza hayırlı işler ve kazançlar diliyoruz.

Güçlü Vinç İşletmeciliği Ltd. Şti.

Melih Güçlü