Kalimba Makina - Kimdir

Otomatik kumlama makineleri üretimi

Kalimba Makine Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi 2005 yılından beri  otomatik kumlama makineleri  üretmektedir.  Otomatik kumlama makinelerinde her şeyin ilklerini gerçekleştirmiştir. İlk defa kompakt filitre sistemi, ilk defa boşaltılmış tabancaların çalışma alanı, ilk defa ayarlanabilir tabanca sistemi, ilk defa toz çıkarmayan yedi korumalı sistem, ilk defa makine durdurulduktan sonra otomatik filitre temizleme sistemi, ilk defa kabin içinde camda çizme yapmayan o’ring li tekerlek sistemi, ilk  ve tek dikey bombeli camları kumlayabilen sistem gibi..

Firmamızın her türlü yeniliğin ilklerini yapması,  otomatik kumlama makinelerinde dünya liderliğini korumasını getirmektedir . Bugüne kadar tüm rakip üreticiler bizim sistemlerimizi kısmi olarak da olsa kopyalamışlar ve hatta kendilerine göre “KOPYALANMAK DA GÜZELDİR” sloganı ile kendilerini bizlere karşı espirili olarak savunmuşlardır.

Kalimba 2010 yılında boyama makineleri ve kurutma fırınları üretimi ile ürün çeşidini artırmış ve bu sahada da ilkleri gerçekleştirmiştir.. Boya makinelerinde konveyör yıkama sistemleri veya konveyörün kağıt ile korunması yöntemlerini atmış, atlatma yöntemi ile tamamen kuru ve sorunsuz bir sistem getirmiştir. Kurutma fırınlarında da bantlı konveyör sistemlerini atarak rulolu sistemi getirmiştir. Bu sistemle bant kopmaları -zamanla bant değiştirme problemleri  – bant kaydırma sorunları tamamen eliminize edilmiştir. Dünyada ilk defa gövde ve ısıtma bölümü iki ayrı ünite olarak yapılmış ve dünyanın ilk ve tek modüler fırınıdır. Modüller 2 m olarak üretilmiştir. İstenildiği kadar modül birbirine ilave edilebilmektedir. Modüller birbirleri ile tek bir data kablosu ile haberleşmekte ve elektriksel pano bakımından  tamamen bağımsız bir yapı içermektedir. Ayrıca ısı izalasyonu bakımından iç ısıtma yüzeyi ile dış yüzey arasında hiç bir metal kontakt bulunmamaktadır.

Tüm bunlardan daha önemlisi makinelerimiz  2005 yılından bu yana dünyanın 30 dan fazla ülkesinde yıllardır sorunsuz olarak çalışmaktadır. Amacımız yıllarca müşterilerimizin yüzünün gülmesidir. Bugüne kadar bunu gerçekleştirdik ve bundan sonra da gerçekleştirmeye devam edeceğiz ve bunun için tüm müşterilerimize söz veriyoruz.