3D Yazıcı Popüler Ürünler

3D Yazıcı Nedir?

Bilgisayar ortamında tasarlanan üç boyutlu çizimlerin, somut olarak çıktısının alınabilmesini sağlayan cihazlara 3D yazıcı denilmektedir. Teknolojik harikalardan biridir. Tarihi epey eski zamanlara dayanan 3d yazıcılar, günümüzde oldukça yaygın olarak kullanılmaya başlanmış, çoğu kişi tarafından da 3D yazıcı nedir Sorusunun cevabı merak edilmeye başlamıştır. Kullanımı uzmanlık gerektirmeyen, kendi çizimlerinizi, tasarımlarınızı basabileceğiniz gibi ihtiyaçlarınız doğrultusunda internette var olan hazır çizimleri de indirerek 3d yazıcınızdan basabilirsiniz. 3D yazıcı makinaları temel çalışma prensibi, termoplastiklerin ısıtılarak sıvı hale getirilmesi ve yazıcının tablasına dökülmesiyle başlar ve böylelikle sanal ortamda katmanlara ayrılan objenin üretiminde kullanılmak üzere ilk katmanın hammaddesi hazır hale gelmiş olur. Bu işlem objenin tüm katmanları tamamlanana kadar devam eder.

Baskıda kullanılan iplik şeklindeki termoplastik türüne filament adı verilmektedir. Filamentin düzgün şekilde yayılabilmesi için uygun sıcaklıkta eritilmesi çok önemlidir. Yüzeye sıvı şekilde yayılan filament, yüzeye yayılır yayılmaz katı forma geçerek ilk katmanın oluşmasını sağlar. Bu sebeple filamentin termoplastik olması son derece önemlidir. Çünkü termoplastiklerin en önemli özellikleri ısıtıldıklarında sıvı hale dönüşüp, sıcaklık ortadan kalktığında tekrardan katılaşıp sertleşmeleridir. 

3D Yazıcı Modelleri

         Temelde bütün 3d yazıcılar tasarlanan objeleri, katmanlara ayırarak basmaktadır. Bu durum tüm 3D yazıcıların ortak çalışma prensibidir. Ancak 3d yazıcıların farklı modellere ayrılmasının sebebi katmanlara ayırarak bansak değil katmanlaştırma işleminin nasıl yapıldığıdır. Bu durum aynı zamanda yazıcıların endüstriyel ve ev tipi olarak da ayrılmasına sebep olmaktadır. 3D yazıcı modeleri şu şekilde sıralanabilir;

 

  • Stereolithography (SLA) Teknolojisi

3d yazıcılarda kullanılan en eski yöntem olmakla birlikte günümüzde hala kullnımı vardır. Sla teknolojisinde oluşturulan katmanlar, bilgisayar tarafından kontrol altında tutulan ultraviyole ışınlar obje haline dönüştürülmektedir. SLA teknolojisi ile basım işlemi hızlı, detaylı ve titiz bir şekilde sonlanmaktadır.

 

  • 3D Yazıcı Digital Lıght Proccesing (DLP) Teknolojisi

SLA teknolojisiyle ortak yanları fazladır. DLP teknolojileri de katmanları ışıktan faydalanarak şekillendirir. Ancak SLA ışık olarak lazerden faydalanırken, DLP özel bir projektör ışığından faydalanır. SLA’dan daha hızlı basım yapar. Basılan ürün detaylı ve titizdir.

 

  • 3D Yazıcı Fused Deposition Modelling (FDM) Teknolojisi

 

Masaüstü 3D baskıda kullanılan en yaygın yazıcı türü FDM yani birleştirmeli yığma ile modelleme 3D yazıcı modelidir.

Bilgisayarda tasarlanan model, yazıyı aktarılır ve basım işlemi katman katman başlar.

 

  • Selective Laser Sintering (SLS) Teknolojisi

Endüstriyel alanlarda kullanılan bir 3D yazıcı modelidir. Çalışma prensibi tıpkı SLA’da olduğu gibi lazer ışığı iledir. Ancak SLS’de kullanılan malzeme akışkan değil toz halde bulunmaktadır.

 

  • Selective Laser Metlik (SLM) Teknolojisi

Teknoloki ve medikal sektörlerde kullanımı tercih edilmektedir. Çalışma prensibi SLS gibi lazer ışığı olsa da burada lazer çok daha güçlüdür. Kullanılan toz malzemenin hammaddesi ise alüminyum, titanyum, paslanmaz çelik gibi malzemelerdir.

 

  • Electron Beam Melting (EBM) Teknolojisi

Hammadde olarak metal tozlarının kullanıldığı yazıcı türüdür. Vakumun içerisinde bulunan elektron demetini güç kaynağı kullanarak çok yüksek sıcaklıklarda işlem yapar. Bunun dışında diğer çalışma prensipleri SLM ile aynıdır.

 

  • Laminated Object Manufacturing (LOM) Teknolojisi

LOM tekniğinde üst üste birleştirilmiş metal, plastik ya da kağıttan oluşan hammaddelerin basınç ve ısı ile eriterek, bilgisayar tarafından kontrol edilen bir bıçak ya da lazer ışınıyla şekillendirilir.

3D Yazıcı İle Neler Yapılabilir

         3D yazıcıların kullanım alanı günümüzde giderek yerleşmekte. Kullanım alanlarının genişlemesiyle 3D yazıcı ile yapılabilecekler her geçen gün çeşitlenmekte. 3D yazıcı ile neler yapılabilir, daha net anlaşılması için maddeler halinde incelemekte fayda var.

  • Şekli, tasarımı tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış süs eşyaları, vazolar, küllükler, dekoratif ürünler tasarlayıp, basabilirsiniz.
  • Mimari tasarımlar, maketler basılabilir
  • Hayranı olduğunuz sanatçının, animasyon kahramanlarının, ya da herhangi bir karakterin üç boyutlu figürünü basabilirsiniz.
  • Kendi takınızı tasarlayıp, basabilirsiniz.
  • Diş tedavileri için gerekli malzemelerin üretilmesinde
  • Değerli kalıntıların, eserlerin kopyalanmasında
  • Kemik ve vücut parçalarının üretilmesinde
  • Protez üretiminde kullanılabilir.
  • Havacılık, otomotiv sektörlerinde ve daha sayamadığımız pek çok alanda aktif oalrak kullanılmaktadır.

3D Yazıcı İle Para Kazanmak

         3D yazıcı ile bir şeyler tasarlamak, üretmek oldukça keyifli ve eğlencelidir. Üstelik 3D yazıcı ürünleri oldukça ekonomik fiyatlarla üretilebilmektedir. Evinizde ya da iş yerinizde 3D yazıcıya sahipseniz bundan farklı alanlarda da faydalanabilirsiniz. İnsanların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak objeler tasarlayıp, basabilir bunları satışa çıkarabilirsiniz. Ya da sipariş üzerine tasarım ve üretim yapabilirsiniz. 3D yazıcı ile para kazanmak, akıllıca ve karlı bir yöntemdir. Günümüzde oldukça aktif olarak kullanılan sosyal medya araçlarından gerekli hesaplar açarak, bastığınız ürünlerin görsellerini yükleyebilir, 3D yazıcı ürünleri hakkında bilgilendirme yazıları yazarak kendi reklamınızı yapabilirsiniz. Ayrıca sosyal medya programlarına reklamlar verebilirsiniz. Bu işi evinizde yapmanız mümkün ancak kurumsal müşterilere de hitap edebilmek açısından mutlaka şirket kurup, fatura kesebilecek pozisyonda olmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra baskı sonrası üretilen objeye yapılan düzeltmeler de ekstra kazanç olarak size geri dönecektir.

3D Yazıcı Fiyatları

3D yazıcıların yapabildikleri ifade edildiğinde insanlar üzerinde müthiş pahalı bir alet olduğu algısı oluşuyor. Profesyonel ve endüstriyel alanlarda kullanılan yazıcılar pahalı olabilir fakat evlerimizde, bireysel olarak kullanılabilecek 3D yazıcı ucuz fiyatlarla da ulaşılabilir durumdadır.  3D yazıcı almaya karar verdiğinizde öncelikle yazıcıdan beklentilerinizi netleştirmelisiniz. Araştırmalarınızı yaparken istediğiniz özelliklere sahip en ucuz 3D yazıcı kriterlerini değerlendirmelisiniz. Çünkü piyasada çoğu ürün performansına göre ucuz 3D yazcı sınıfına girerken çoğu üründe yüksek fiyatına rağmen düşük performans özelliklerine sahiptir. Yazıcı seçiminde yazıcının teknik özelliklerine dikkat etmeli, kullandığı teknolojiye hakim olmalısınız. 3D yazıcı fiyatları günümüzde oldukça ulaşılabilir fiyatlara satılmaktadır. Özellikle hobi amaçlı olarak edinmeyi düşünüyorsanız, seri üretim yapmayacaksanız, 3D yazıcı ucuz fiyat seçenekleriyle edinilebilir.

En İyi 3D Yazıcı

Bir ürün alınırken, herkesin ortak beklentisi maksimum performans, minimum fiyat kesişim noktasından faydalanmaktır. 3D yazıcılar açısından baktığımızda pek çok yazıcı modeli mevcuttur. Bu yazcı modelleri kullanılan sektöre göre, bireysel kullanım, endüstriyel kullanım gibi faktörlere göre farklılık göstermektedir. En iyi 3D yazıcı unvanı için yazıcıdan beklenen bazı performans kriterleri vardır. Örneğin;

  • İyi bir yazıcının kaliteli baskı yapmasını etkileyen etmenlerden biri filamentlerdir. Filamentin kalitesi ve teknik özellikleri baskı kalitesi ile doğrudan ilişkilidir.
  • Demonte gelen yazıcıların kurulumu kolay ve pratik olmalıdır.
  • Elektrik kesintisi ve herhangi bir sebeple baskı kesintiye uğradığında, sorun giderildiğinde kaldığı yerden devam edebilmesi için konum kaydetme özelliği bulunmalıdır.
  • Kullanım esnasında sürtünme ve gıcırtı sesleri az olmalıdır.
  • Tabla sıcaklığı kısa sürede olması gereken sıcaklığa erişebilmelidir.
  • Geniş bir baskı alanı olmalıdır.
  • Kullanım paneli pratik ve kolay olmalıdır.
  • Filamentin azaldığını bildiren filment takip sistemine sahip olmalıdır.
  • Farklı renkte basım yapma düşünceniz varsa ekstrüder sayısına dikkat etmelisiniz. Bir yazıcıda kaç ekstrüder varsa yazıcı o kadar renkli basım yapabilmektedir. Ancak Ekstrüder sayısı arttıkça yazıcının basın hızının düştüğü unutulmamalıdır.
  • Alacağınız 3D yazıcının CE sertifikasına sahip olduğundan emin olun.
Komisyonsuz Aracısız Ticaret

Rekabetçi fiyatlar ile alın satın kiralayın

Tüm İletişim Kanalları

Telefon whatsapp mail ve tüm iletişim kanalları şeffaflığı

Mobil Cebinizde

Mobil uygulamamızı indirin takipte kalın

Mağaza Açın ve İlan Verin

Kolay kullanım sunan portalımızda alın satın kiraya verin