Blower kategorisi aramanızda 4 adet ilan bulundu

Blower Popüler Ürünler

Havanın taşınması için çok önemli olan blower sanayi tesislerinin en önemli parçaları arasında yer almaktadır. Sağlamış olduğu düşük basınçta hava transferi sayesinde havanın dolaşımını mümkün hale getirmektedir. Sayfa üzerinden sunulan blower çeşitleri ile birlikte işletmeniz için en uygun olan modeli en uygun fiyatlar ile bulabilirsiniz.

Blower Nedir?

Özellikle sanayi tesisleri için blower nedir sorusu büyük öneme sahiptir. Blower ya da blower fan havanın taşınmasında ya da vakumlanmasında yardımcı olan bir makinedir. Bağlı oldukları motor gücü ile birlikte çalışmaktadırlar. Mekanizmasında bulunan fan ya da lob aracılığıyla emmiş olduğu havayı çıkış kısmına doğru iter ve bu işlem blowerın çalışması esnasında pek çok kez yenilenmektedir. Bu bakımdan içindeki hava yüksek debi ve aynı zamanda düşük basınç ile çıkışa gönderilir. Blower sistemi içerisinde bulunan kanatlar dönüş işlevini sağlarken gövdeye ya da birbirlerine temas etmelerini önleyecek şekilde boşluklar verilerek tasarlanmaktadırlar. Bu noktada da rotor yani fan – lob dengesinin sağlanması için ince balans ayarları ve kontrolleri yapılmaktadır. Hava emiliminin iyi şekilde gerçekleşmesi için de hava filtresi kullanılmaktadır. Kanat ve gövde içerisinde istenmeyen maddeler ve artıkların birikmesi de bu şekilde önlenebilmektedir. Bu noktada dikkatli olunması gerekmektedir çünkü aşırı atık birikimi oluşmasının halinde makinenin performansında önemli düşüşler yaşanabilmektedir.

Blower Ne İşe Yarar?

Blower motor kısmından almış olduğu hareket ve dişliler ile birlikte döküm gövdenin içinde yer alan rulmanlar ile yataklanmış ve birbirine ters yönde dönecek şekilde hareket eden çelik kanatlar ile çalışmaktadır. Bu sayede blowerın temel görevi düşük basınçta hava transferi yapmayı sağlamak olmaktadır. Özellikle sanayi tesisleri için en önemli ekipmanlar arasında yer almaktadır. Blower çeşitleri emilmiş olan gazın basıncının çark tarafından işletilen hareketler ile birlikte oluşan birtakım vorteks hareketler sonucu arttırmaktadırlar. Çarkın dönmesi esnasında çarkta yer alan kanallar havayı santrifüj hareketiyle ileriye doğru iterler ve dairesel bir harekete neden olurlar. Bu hareket esnasında da gaz kanal boyunca sürekli olarak sıkışır ve basınç da doğrusal bir şekilde artış gösterir. Basınca maruz kalan hava da blowerın çıkış kanalı vasıtasıyla kullanılacak olan tesisata aktarılmaktadır. Blower kanatlarının temel çalışma sistemi kanatlarının pompa gövdesine ve aynı zamanda birbirlerine temas etmeden çalışma üzerine kurulmuştur. Bu yüzden kanatların yağlanması ya da muntazam bakım yapılması gibi işlemlere gerek bulunmamaktadır. Sistem salt hava ya da gaz ile çalıştığı için de ortamın temiz kalması mümkün olmaktadır. Bu yüzden kimyasal uygulama gerektiren alanlarda, kültür balıkçılığında, madencilik ya da arıtma sektörü gibi alanlarda da blower kullanımı doğru sonuçlar vermektedir. Tüm bu alanlarda temiz ve doğru bir hava çıkışı sağlamak için blower fiyatları arasında en uygun karşılaştırmayı yaparak ihtiyacınız olan modeli seçebilirsiniz.

Blower Avantajları Neler?

Blower nedir ne işe yarar sorusunun yanıtlanması için blower avantajlarından bahsetmek de yararlı olacaktır. Blower sanayi işletmeleri için çok büyük avantajlar yaratmaktadır. Blower kullanım avantajları tüm modellerde ortak özellikler taşımaktadır. Her ne kadar modele göre mbar basınç miktarları değişkenlik taşısa da kullanım kolaylığı açısından sunmuş olduğu özellikler tüm modellerde ortak bir şekilde görülmesi mümkün olmaktadır. En fazla 2500 mbar hava debisi sağlayan blower çeşitleri yine en fazla 1000 mbar basınç oluşturmaktadırlar. Bu rakamlar ise işletmelerin ihtiyaç duydukları debi ve basınç miktarlarını rahatlıkla karşılamaktadırlar. Bunun yanında yüksek sıcaklıkta çalışma kolaylıkları ile birlikte özellikle sürekli yüksek sıcaklığın olduğu sanayi alanlarında herhangi bir sorun yaşatmadan çalışmaları mümkün olmaktadırlar. Sessiz çalışma sunan blower böylece kullanım esnasında iş ortamındakilerin rahatsız olmasını da engellemektedirler.

Blower çeşitleri düzenli olarak bakım gerektirmezler ve özellikle yağsız çalıştıkları için yağlamaya da ihtiyaç duymazlar. Yağsız çalışma ve kirlilik düzeyinin olmaması sebebiyle çevrenin de korunmasını sağlayarak daha temiz bir çalışma alanının yaratılmasına olanak verirler. Dinamik balans ayarlarının ve beraberinde vibrasyon etkilerinin de minimum düzeyde kalması sebebiyle daha kolay bir kullanım olanağı da sunmaya yardım ederler. Blower çeşitlerinin en büyük özellikleri arasında kolay montaj yapılması da gelmektedir. Yatay ve dikey olarak montaj imkânı vermesi sayesinde de blower alan kısıtlaması olmadan rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bu koşullar altında blower çeşitleri uzun süreli kullanım olanakları yaratarak işletmelerin stabil çalışma düzenlerine uyum gösterirler.

Blower Çeşitleri Neler?

Doğru olan blower modelini bulmak için blower modelleri bilinmesi gerekmektedir. Blower çeşitleri çalışma yöntemleri, teknik ve performans özelliklerine göre kendi içlerinde ayrılık taşıyabilmektedirler. Temel olarak bilinmesi gereken iki ana çeşit ise santrifüj ve roots blower olarak adlandırılan modellerdir. Bunların yanında FPZ serisi ve PL serisi de yaygın olarak tercih edilen modeller olmaktadırlar. Bu kapsamda blower fiyat listesi de göz önünde tutularak ihtiyacınıza en uygun teknik özelliklere göre uzun ömürlü bir kullanım elde edeceğiniz yüksek performansa sahip olan blower çeşitlerini sayfa üzerinden kolayca seçebilirsiniz.

Hangi modeli tercih ederseniz edin seçmiş olduğunuz blower sessiz, yüksek verimli ve uzun ömürlü kullanım imkânı ile işlevini yerine getirecektir. Gelişmiş teknolojik yapıları ve en kaliteli malzemelerim kullanılması ile üretilmiş olan blower çeşitleri her zaman performansın en yüksek seviyelerde olmasına imkân verecek şekilde çalışma prensibine sahiptirler. Aynı zamanda yağsız oluşları ve bakımı kolay olmaları yüzünden de ekstra uğraş gerektirmezler. Her zaman en kolay şekilde kullanım olanağı sunmaları için üretim sürecinde blowerlara kanatlar ve diğer bölümlerin arasında da gerekli olan yerlere sızdırmazlık parçaları eklemesi yapılmaktadır. Bu sayede modeller en yüksek verimlilikte çalıştıkları gibi aynı zamanda yağın sıçraması ya da karışması gibi durumlara karşı da koruma elde etmiş olurlar. Ayrıca üretim süreçlerinde dikkatli ve kontrollü üretimleri ile birlikte gaz akışlarını da düzenli ve stabil bir şekilde sağlamaya devam ederler.

Blower Seçiminde Nelere Dikkat Edilir?

Blower seçimi için belirli noktalara dikkat ederek ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayacak olan modeli tercih etme imkânı elde edebilirsiniz. Seçim yaparken özellikle debi ve basınç değerleri göz önünde tutulmalıdır. İhtiyaç duyulmakta olan performansın en iyi şekilde sağlanması için doğru teknik özelliklerde ve yüksek kalitede olan blowerlar uzun vadeli kullanım açısından daha etkili olabilmektedirler. Hava transfer ya da vakum gibi amaçlar için kullanılan blowerlar, bu bakımdan kullanım amacı hangi alan için ağır basıyorsa bu kullanım amacı gözetilerek tercih edilmelidirler. Aynı zamanda diferansiyel basınç değerleri, üretim yılı, emilen gaz ve P1 mutlak giriş basınç değeri gibi verilerin yanında T1 giriş sıcaklığı, P2 basıncı, Q1 emiş kapasitesi gibi çeşitli özelliklerin incelenmesi de sayfa üzerinden sunulan modeller arasında kolayca karşılaştırma yapabilmeniz için ara yüz ile mümkün hale geliyor.

Uygun Fiyatlı Modeller

Blower motor fiyatları yapılarına göre farklılık gösterseler de sayfa üzerinden sunulan modeller her zaman en uygun fiyat aralığında sunuluyor. Bu sayede ihtiyacınız olan blower modelini bulmak kolay bir hale gelirken aynı zamanda ekonomik açıdan da tasarruf yapabilirsiniz.