Çikolata Makinaları kategorisi aramanızda 399 adet ilan bulundu

150-200 Paket / Dakika Çikolata Paketleme Ambalajlama Makinası

Ammar Makina | W-CH200

65.000

350 Adet/Dakika Napoliten Zarf Ve Folyo Çikolata Paketleme Makinası

Makrev Makina | CWM350

180-220 Adet/Dakika Tablet-Bar Çikolata Ambalaj Makinesi

Makrev Makina | TWM350

370-400 Adet/Dakika (Çok Çeşitli)Multi-style Çikolata Paketleme Makinası

Makrev Makina | MR 7800

KSM ÇK Parça Çikolata Kırma Makinası

K-Star | KSM ÇK

900 Adet/Dk Jöle, Dolgulu Şeker, Sert Şeker ve Top Çikolata Paketleme Makinesi

Makrev Makina | MRCW

KSM BSKM Draje Bonibon Çikolata Draje Makinası

K-Star | KSM BSKM

10 Kg Depolu Çikolata Çeşmesi

Yasa Makina | YS/ÇÇ 10

Süpriz Yumurta Hattı

İem Makine | ymrt-ht-01

450 Kg/Saat Sonsuz Silindir Damla Çikolata Üretim Makinası

Esila Makina | K-DÇ001

1000 Kg / 4 Saat Paslanmaz Çikolata Konçlama Makinası

Yasa Makina | YS / C 1000

Alpha Beta Çikolata Hamuru Temperleme Makinası

Yasa Makina | Alpha Beta

Mini 2'Li Çikolata Temperleme Makinası

Yasa Makina | YS/MT2-9

CTM Çikolata Temperleme Makinası

K-Star | CTM

CBM Çikolata Bilyeli Mikseri

K-Star | CBM

Çikolata Kaplama Makinası Ve Soğutma Tüneli

Esila Makina | K-CK002

HG-DRJ-TS Çikolata Draje Makinası Tesisleri

HG Makine | HG-DRJ-TS

Tek Depozitörlü Soğutma Hatlı Tam Otomatik Çikolata Kalıplama Makinası

Yasa Makina | YS ODT 1

1400-1500 Kg / 4 Saat Çift Tüplü Bilyalı Çikolata Değirmeni

Yasa Makina | YS/B 1000

DSK-01-S Draje Çikolata Kaplama Makinası

Gülmak | DSK-01-S

CDM Çikolata Draje Makinası

K-Star | CDM

KSM SD Çikolata Pudra Değirmeni

K-Star | KSM SD

4000 Kg Karıştırıcılı Paslanmaz Çikolata Stok Tankı

Yasa Makina | YS /S T 4000

Refiner 30 Bilyalı Çikolata İnceltme Makinası

Yasa Makina | Refiner 30

600 Kg / Saat Çikolata Hamuru İnceltme Melanjör Makinası

Yasa Makina | YS/B 300

3000 Kg / 4 Saat Paslanmaz Çikolata Konçlama Makinası

Yasa Makina | YS / C 3000

Üç Depozitörlü Soğutma Hatlı Tam Otomatik Çikolata Kalıplama Makinası

Yasa Makina | YS ODT 3

YS MD 1 Yarı Otomatik Çikolata Kalıplama Makinası

Yasa Makina | YS MD 1

5 Kg Dikey Bilyalı Çikolata İnceltme Makinası

Yasa Makina | YS/B 5L

KSM ÇTASD Çikolata Tablet Asansör Soğutma Dolabı

K-Star | KSM ÇTASD

80-100 Kg / Saat Laboratuvar Tipi Çikolata Ön Hazırlama Mikseri

Yasa Makina | YS/H 50L

1500 Kg Paslanmaz Çikolata Ön Hazırlama Mikseri

Yasa Makina | YS / H 1500

500 Kg Paslanmaz Çikolata Ön Hazırlama Mikseri

Yasa Makina | YS / H 500

2 Ton Karıştırıcılı Çikolata Stok Tankı

Yasa Makina | YS /S T 2000

Toplam 12 sayfa içerisinde 1. sayfayı görmektesiniz.

Çikolata Makinaları Popüler Ürünler

Çikolata makinasında gıdaya temas eden yerlerde kesinlikle paslanma olmaz. Ürünün kapasitesi yapacağı malzemeye göre farklılık göstermektedir. Her makinanın kendine özgü bir işlevi bulunmaktadır. Hem sağlam hem de uzun süre dayanıklı olan makinalarımız da kullanılan gıdaya hiçbir zararı bulunmamaktadır. Çikolata makinalarımız arasında çikolata temperleme makinası, çikolata eritme makinası ve çikolata kaplama makinası bulunmaktadır.

Makinaturkiye.com olarak küçük, orta ve büyük işletmelere uygun çikolata makinalarımız sitemizde mevcuttur. Fiyatlarımız makinaların özelliklerine ve kullanım alanlarına göre değişiklik göstermektedir.

Çikolata Temperlemesi Nedir?

Kakao yağı çeşitli kristal yapılara sahiptir. Çikolatayı temperlemekte asıl amaç içinde bulunun bu kakao yağının kristalleşmesini sağlamaktır. Çikolatanın işlemeye hazır hale gelmesi için önemli bir işlem olan temperleme işlemi sırasında çikolatanın içerisinde bulunan kakao yağının kristal bir hal alması sağlanmaya çalışılır. Bu da parlak ve çıtır bir ürün garantisi vermektedir. Temperleme işleminde dikkat edilecek husus çikolatayı doğru bir çalışma sıcaklığına getirmektir. Temperleme işlemi çikolatanın sıvı halden katı hale geçerken direk dönüşümünden önce kakao yağının en sabit kristal halini elde etmek için kristalleşmenin kontrol altına alındığı tekniktir.

Çikolata Neden Temperlenmeli?

Çikolata temperlemenin büyük bir önemi bulunmaktadır. Öncelikle çikolatanızın sertleşmesine yardımcı olurken aynı zamanda çikolatanıza parlaklıkta vermektedir. Çikolatayı temperlemek soğuma esnasında çikolatanızın küçülmesini sağlar ve kullanılan kalıplardan çıkmasını kolaylaştırır. Eğer ki temperlediğiniz çikolata kötü ya da kalitesiz bir çikolata ise çikolata temperlendikçe rengi griye dönmeye başlar ve istenilen parlaklık elde edilemez.

Çikolata temperleme makinalarımız da hassas ısı kontrolü yapılmaktadır. Yüksek ısı yalıtımı bulunmaktadır. Aynı zamanda korozyona dayalı bir gövdeye sahiptir ve çikolata temperleme makinalarımız düşük gürültü ile çalışmaktadır. Çikolata temperleme makinasında dozajlama özelliği bulunmaktadır. Soğutma sistemi vardır. İşlev ve kullanılacak yere göre çikolata temperleme makinası değişmektedir. Fakat az yer kaplar. Enjeksiyon kafası, kaplama bandı ve tünel genişletebilir bir özelliğe sahiptir.

Hangi Çikolatalar Temperlenmelidir?

Her çeşit ve her tipte olan çikolata temperlenme işlemine uygundur. Aslında bu durum çikolatayı kullanacağınız yere göre değişmektedir. Temperleme işlemi ile sizin en iyi kalite de çikolata elde etmenizi sağlamaktadır. Temperleme işlemi yaptığınız çikolatayı her türlü kaplama işleminde kullanmanız mümkündür. Temperleme makinası kusursuz ve mükemmel karışımı sayesinde homojen olarak çikolatanın içerisinde bulunan kristallerin dağılımını sağlamaktadır. Eğer ki çikolatanın parlak görünümde olması isteniyorsa temperleme işlemi yapılmalıdır, fakat yalnızca tat verici bir bileşen olarak çikolata kullanılmak isteniyorsa temperleme işlemi yapılmadan da kullanılabilir. Yani her çikolata temperlenmek zorunda değildir, kullanım alanına göre değişim göstermektedir. Çikolata temperleme makinası tepmerleme işleminizden önce çikolatayı homojen şekilde eritmenize de yardımcı olmaktadır.

Çikolata Temperleme İşlemi Sırasında Uygulanacak Adımlar Nelerdir?

Çikolata temperleme işleminde sırasıyla uygulanacak 4 farklı işlem bulunmaktadır. Çikolatanın tamamen eritmektedir. Ardından kristalleşme noktasına kadar soğuması beklenilmelidir. Kristallenme noktasına gelince sabit halde olmayan kristalleri eriterek yok etmeye başlamaktadır.

Çikolata temperleme makinasına giren her çikolata üç farklı aşamadan geçmektedir. Her aşama paslanmaz çelikten oluşmaktadır. Aynı zamanda makinada yer alan her kademe de suyun sıcaklığı otomatik olarak ayarlanarak sıcaklık sabit tutulmaktadır. Makina da çikolata kapasitesi pompa yardımı ile ayarlanmaktadır. Çikolata temperleme makinasında mikser motoru mevcuttur. Hem çikolata hem de su için sıcaklık kontrol sistemleri bulunmaktadır. Burada işletmeden gelen suyu makinanın kendi suyu ile karıştırmamaktadır, buna uygun bir sistem de çalışmaktadır. Çikolata temperleme makinası aşınma yapmaz ve kolay temizlenebilir disklere sahiptir. Korozyona dayanıklı bir gövdesi bulunmaktadır. Makinada hassas ısı kontrolü yapılmaktadır. Farklı farklı pek çok güvenlik koruması bulunmaktadır. Bazı makinalarımızda bu güvenlik korumaları 4 adettir. Aynı zamanda çikolata temperleme makinalarımız yüksek derecede bir ısı yalıtımına sahiptir.

Çikolata Kaplama Makinası Nedir?

Pek çok ürün çikolata ile kaplanabilmektedir. Bunun tat ve görüntü olarak güzel olmasından ziyade kaliteli bir çikolata kaplama makinası yardımıyla ürünü çikolata kaplamak, ürünün raf ömrünü uzatması da önemli bir durumdur. Çikolata kaplama makinası gıda endüstrisinde çikolata şekerleme  ya da cam şekerleme işlemini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Küçük bir okunuş ile ürünlerinizi kaplamak mümkündür. Ürününüzü isteğinize uygun ister yarım ister tüm olarak kaplama imkanına sahip olabilirsiniz. Çikolata kaplama makinasında bulunan çikolata haznesi özel bir karıştırıcı sayesinde bulunan çikolatanın yüzeyini tazeleyerek sürekli aynı yapıda kalmasını sağlar. Çikolata kaplama makinası ile ürününüzün istediğiniz kısmını çikolata ile kaplayabilirsiniz. Ürününüzün yalnızca alt kısmını sorunsuzca kaplayabileceğiniz gibi ürününüzün yalnızca üst kısmını da kaplayabilirsiniz. Aynı zamanda kaplama yapacağınız ürünü çeşitli kalıntılarda kaplama yapma imkanına da sahipsiniz. Kaplama yaptığınız ürünü sabit tutarak makina ucunu aşağı yukarı, sağa ve sola kolaylıkla hareket ettirebilirsiniz. Kolay çıkarılabilir haznesi sayesinde ürünlerinizi istediğiniz çikolata ile kaplayabilirsiniz. Çikolata kaplama makinası gıdaya uygun şekilde paslanmaz ürünlerden elde edilmiştir. Makina da yer alan tüm sistemler kontrol paneli üzerinde kolaylıkla ayarlanabilir. Bu kontrol paneli sayesinde çikolata sıcaklığı, ışıklar, fan, kabin ısısı, kaplama kalınlığı, bant hızı ya da kaplama şekli gibi pek çok ayar yapılabilmektedir. Çikolata kaplama makinasında bulunan bant genişliği müşterilerin talebine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bazı makinalarda hava filtresi temizlenebilir ve değiştirilebilir özelliğe sahiptir. Bant temizleme milleri sayesinde kullanılan bantlar çok fazla kirlenmez. Aynı zamanda çikolata kaplama makinalarında kolay temizleme imkanı da bulunmaktadır.

 Çikolata kaplama makinanız makinaturkiye.com ile paslanmaz çelikten üretilir, kaplama ayarları hassas şekilde yapılır, pek çok gıda ürününü çikolata ile kaplamak için kullanıma uygundur.

Çikolata Eritme Makinası Nedir?

Çikolatanızı benmari usulü eritmek için, çikolata eritme makinası çikolatayı ettirmenin yanı sıra erimiş çikolatanın uzun süre sıcak kalmasını sağlamaktadır. Çikolata eritme makinasının amacı kalıp çikolataların erimiş şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Çikolata eritme işleminde aktif olarak kullanılacak bir üründür. Hem hijyenik hem de kolay temizlenebilir bir özelliğe sahiptir. Ayarlı termostat sitemi ile hassas ısı ayarı yapılabilir. Dijital ve mekanik ısı kontrolü bulunmaktadır. Çikolata eritme makinası ticari kullanıma uygundur. Profesyonel bir üründür. Çikolatayı eritme kazanı çikolatayı hızlı şekilde eritir ve az yer kaplar. Çikolata benmari eritme makinası çikolata eritmek için kullanılabileceği gibi elde çikolata temperleme işlemi için de kullanılabilir. Makinanın paslanmaz çelik haznesi bulunmaktadır. Gövde kısmı çikolatanın homojen şekilde erimesini sağlamak amacıyla yalıtkan bir maddeden üretilmiştir. Gıda ile temas eden yerler de sağlığa zarar verecek hiçbir madde kullanılmamıştır. Ayarlanabilir termostat ile çikolatanızı istediğiniz derecede eriterek kullanabilirsiniz.  Çikolata benmari eritme makinası için çeşitli küvet seçenekleri de bulunmaktadır. Çikolatayı eriterek sıvı halde uzun süre kalmasını sağlayan çikolata eritme makinası endüstriyel alanda hem tabanda hem de yan gövdelerde eşit ısı sağlamaktadır. Bu sayede makinaya konulan çikolata homojen şekilde erimektedir. Her makina da kabın litre hacmi farklılık gösterebilir. Aynı zamanda çikolata benmari eritme makinası kolay temizlenebilir bir özelliğe de sahiptir.

Çikolatanızı benmari usulü eritme işlemi yapabilmek için makinaturkiye.com sitemizde çikolata eritme makinalarını inceleyerek evinize, iş yerinize ya da kurumunuza uygun çikolata eritme makinasına ulaşabilirsiniz.