Yumurta Tavuğu Kafesi / Gürtech T-50

Fiyat Sorunuz

İlan No: #00092888
Kategori: Yumurta Tavuğu Kafesi
Marka: Gürtech
Model Tipi: T-50
Ürün Tipi: Satılık
Ürün Durumu: Sıfır
Menşei: Diğer
Konum: Alsancak Mah. / Konak / İzmir

Satıcıyla iletişim kur

Güres Tavukçuluk

Güres Tavukçuluk Teknolojisi Ltd. Şti.

Danışman : Güreş T.

 

GürTech T-50
60 x 50 Tel Tavuk Kafesi

Kafes sistemlerinin ana bileşenleri, galvanizli sac ve galvanizli tel malzemeden oluşmaktadır. Kafeslerimizin konstrüksiyonu ve kafes bölmelerinde kullanılan bu galvanizli saclar ve teller ISO 9001 belgeli olup; kullanılan sac ve tellerin yüzey kaplamaları,  yüksek standartlardadır.
Kafes sisteminin tasarımı yer hareketlerinden etkilenmeyecek şekilde tasarlanmıştır. Kafes sisteminin ana konstrüksiyonunda, her 60 cm de bir kafes ayağı ve bu ayakların altına konan geniş tabanlı pabuçlar bulunmaktadır. Bu sayede maksimum direnç kazanan sistem, platformsuz olarak 8 kata, platformlu olarak ise 12 kata kadar sorunsuz olarak monte edilebilir.

 Kafes Gözleri
Kafes gözleri 60 x 50 cm ölçülerindedir. Yan duvarlar galvanizli telden imal edilmiştir. Bu sayede daha homojen ve verimli bir havalandırma sağlanmış olur. Uygun eğimli alt teller ile yumurtaların kolaylıkla yumurta kanalına ulaşması sağlanmış ve böylece yumurtalarda meydana gelebilecek kırık ve kirlilik oranı minimum seviyeye indirilmiştir.


Yemleme Sistemi
Yem arabalı yemleme sistemi tam otomatik olup; tamamı galvanizli sacdan üretilmiştir. Yem arabalı sistem olup, zincirli yemleme sistemindeki olumsuzluklar dikkate alınarak geliştirilmiştir. Çok daha ideal olan yem arabalı sistemde özel olarak dizayn edilen yem dağıtım aparatları sayesinde yemin sıhhî, homojen, karıştırılarak ve eşit dağılımı sağlanmıştır. Yem zayiatları asgariye indirilmiştir. 4 adet kademe ayarı ile istenilen seviyede yem verilir. Yem, kümeslerin dışında bulunan 6 ayaklı konik tabanlı silolarda muhafaza edilir. Yem, silonun altından başlayıp yem kovalarına kadar uzanan 125 mm çapındaki borulardan geçen spiral helezonlar sayesinde yem arabalarına otomatik olarak dağıtılır. Yem kovaları dolunca sistem fotoseller sayesinde otomatik olarak durur. Sıranın her iki yanında bulunan yem kovaları önceden ayarlanmış periyodik zamanlarda sıra boyunca hareket ederek, yemleri yemliklere boşaltır. Yem arabaları kafeslerin üzerinde bulunan raylarda 0,75 HP elektrik motorları ve ithal çelik halatlar aracılığı ile hareket eder. Yemlikler, tavuk kafes sistemlerinde her kata eşit miktarda yem dağıtmak ve yemin yemlik dışına taşmasını önlemek üzere özel olarak tasarlanmıştır. Bu sistemle yem israfı minimuma iner ve hayvanlara taze yem sunulur. Ayrıca tavuğun yemi seçme imkanı ortadan kaldırılarak, yem içeriğinin tamamının tavuk tarafından tüketilmesi sağlanır.

Su İçme Sistemi
Sulama sistemi; kafes gözleri arasında, kafesi boydan boya geçen PVC boru üzerinde her iki göze 2 adet kırmızı plastik ve paslanmaz çelik malzemeden imal edilmiş olan nipel ile altında V şeklinde plastik damla yakalayıcı mevcuttur. Kanatlılar kırmızı renkteki nipellerin ucundaki metal parçaya dokunduklarında otomatik su akışı sağlanır. Kanatlılar su ihtiyacını bu şekilde giderirler. Nipellere dokunma anında akan fazlalık sular, suluk borusunun altında bulunan V damlalığa düşer. Böylece kafes gözlerinin altında bulunan gübre bantları ıslanmamış olur. Her katta ve sırada 1 adet su rezervuarı bulunmaktadır. Su şebekesinden gelen su, uygun basınç altında rezervuarlara verilir ve oradan da içme suyu borularına gönderilir.


Gübre Sevk Sistemi

Gübre, her kafes sırası ve katının altında bulunan, kafes boyunca uzanan ve gübrenin kusursuz olarak temizlenmesine olanak tanıyan, 1 mm kalınlığında Polipropilen (PP) gübre bantları ile 1 HP gübre bandı redüktörlü hareket motorları sayesinde çekilerek temizlenir. Bu güçlü ve sağlam yapı, çok uzun kümeslerde dahi sorunsuz çalışmaktadır. Her katta bulunan merdane ve sıyırıcılar ile kümes sonundaki yatay gübre boşaltma konveyörüne aktarılan gübre, buradan kümes dışında bulunan dikey gübre boşaltma konveyörüne aktarılır. Gübre nakil konveyörleri;  galvanizli saçtan imal edilmiş olan konstrüksiyon ve sabit borular üzerinde çalışan kord bezli 5 mm kalınlığında kauçuk bant ve ön arka merdaneler ile 1.5 HP redüktörlü motordan mevcuttur.

Gübre bantlarının kümesin arka tarafına denk gelen kısmına, gübrenin dışarıya sıçrayıp kümesi kirletmemesi ve düzgün bir biçimde gübre konveyörüne aktarılması için koruyucu bir kapak konulmuştur.

Otomatik Yumurta Toplama Sistemi
Her kata aşağı yukarı hareket ederek ulaşan lift sistemi mevcuttur. Otomatik yumurta toplama ünitesi, GÜRES TEKNOLOJİ tarafından galvaniz sac ve malzemeden imal edilmektedir. Yumurta konveyörü, yine GÜRES TEKNOLOJİ tarafından galvaniz sac gövdeli olarak üretilmekte olup; elektrostatik plastik kaplamalı fırın boyalı zincir ve çubuklu, redüktörlü lift tertibatlıdır. Konveyör motoru 0,75 HP, bez bant motoru 0,75 HP, asansör motoru 0,75 HP gücündedir.
İthal bez yumurta bantları ile yumurtalar nakledilmekte ve bağlantı elemanları plastikten imal edilmektedir. İthal bez bantları antistatiktir ve toz tutmaz. Kafesler boyunca uzanan ve dönüş yapan yumurta bez bantları, yumurta toplama başlıkları ile hareket ettirilir. Bez bantlar ve alt tel, yumurtaların çarpışmasını engelleyecek şekilde tasarlanmıştır. Asansörlü konveyör sisteminin aşağı yukarı hareketi sayesinde her kattaki yumurtalar, yumurta bantlarından yumurta taşıma konveyörüne geçirilir. Yumurtaların, bez bant üzerinde konveyöre aktarılırken hasar görmemesi için geçiş yerlerinde plastik ara geçiş elemanları bulunur. Bu sayede en az düzeyde enerji tüketimi ile yumurtalar toplanır. Sistemde 90 derece + 90 derece viraj dönmek mümkün olduğundan, herhangi bir aktarmaya ihtiyaç duymadan yumurtaların kırılmaları engellenmekte ve sistem yumurta toplama ve tasnif makinelerine uygun olarak monte edilebilmektedir. Her sıra sonunda yumurta bantlarını temiz tutmak amacıyla konulmuş özel fırçalar bulunmaktadır.

 

Elektrik Panoları

Yemleme sisteminin elektrik panosu:
Yemleme sisteminin elektrik tesisatı ve kumanda panosu, başta ve sonda stop switchlerini, kumanda kablolarını ve zaman saatini içerir.

Gübre temizleme sisteminin elektrik şalterleri:
Su sızdırmaz tip kendinden motor koruma sistemine sahip şalterlerdir.

Otomatik yumurta toplama sisteminin elektrik tesisatı ve kumanda panosu:
Otomatik yumurta toplama sisteminin motorlarının koruma devrelerini, lift’in aşağı ve yukarı hareketinin durmasını sağlayan stop switchleri, kumanda kablolarını ve kumanda panosunu içerir.

Gübre nakil yatay ve dikey konveyörlerinin elektrik panosu:
Gübre nakil yatay ve dikey konveyörlerinin iki adet redüktörlü motorunun koruma devrelerini ve sigortalarını ihtiva eder.

Yumurta Tavuğu Kafesi / Gürtech T-50 Yorumları

Bu ürüne yapılmış herhangi bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorum yapan sen ol!
Komisyonsuz Aracısız Ticaret

Rekabetçi fiyatlar ile alın satın kiralayın

Tüm İletişim Kanalları

Telefon whatsapp mail ve tüm iletişim kanalları şeffaflığı

Mobil Cebinizde

Mobil uygulamamızı indirin takipte kalın

Mağaza Açın ve İlan Verin

Kolay kullanım sunan portalımızda alın satın kiraya verin