Şap Makinaları kategorisi aramanızda 36 adet ilan bulundu

Şap Makinası - Harç Karıştırma ve Aktarma Makinası

Kotan Bau | MM-5200

Şap Makinaları Popüler Ürünler

İnşaat işlerinde yardımcı işgüzar makinalardan en önemlilerinden şap makinası veya şap makinaları çimento kum ve suyun karışımını yüksek tahrikli dizel veya benzinli motor aracılığı ile oluşan basınçlı malzemenin istenilen yere hortumlar aracılığı ile şapın uygulanacağı yere kolaylıkla uygulama yapabilmek için kullanılan bir makinadır. Şap makinaları inşaat sektöründe vazgeçilmez avantajlara sahip olan kolaylık ve maliyeti ucuzlatmak işçilik maliyetini asgariye düşürmek ve kaliteli şap malzemesi elde etmek için mükemmel işler yapan pompalar aracılığı ile şap malzemesini hortum ile uygulama yapılacak yere şap tabancası aracılığı ile uygulama yapmak içindir.

Şap makinalarının temel çalışma esasları şöyledir. Şap makinası Basınçlı ve kesintisiz hava konveyörleri grubuna ait bir inşaat makinasıdır. Şap için kullanılan malzemelerin bir mikser aracılığı ile karıştırıldıktan sonra yüksek basınca dayanıklı karıştırma kabına (basınca dayanıklı bir karıştırma kabı) makinanın ürettiği yüksek basınçlı hava yardımıyla aktarılır. Şap makinaları düz ve pürüzlü yüzeyler için uygundur. Uygulama yüzeylere yapılır, modele göre 16 mm boyutlu çimento,anhirit veya magnezyum bağlayıcı, harç, kil-saman karışımı veya granül malzemeler kullanarak  kullanabilirsiniz. Şap makinaları Kuru Şap Makineleri ve Sıvı Şap Makineleri olmak üzere iki ayrı tipi bulunur.

Sanayi Tipi Endüstriyel Şap Makineleri

Dünyada şap makinası üreten firmalar avrupada daha yaygındır. Ancak bazı firmalar Çin de üretilen avrupa menşeili makinaları piyasaya sürmektedirler. Özellikle motor kısmı maliyeti düşürmek amacıyla çin yada uzakdoğu üretimi iç aksamlar kullanılarak fiyatta rekabet etme imkanı sağlamaktadırlar. 

Şap Makinaları inşaat çalışmaları yapılırken yüzeylerde kullanılır. Seramik, parke gibi yüzeylerin altına kullanılan şap, şap makinaları aracılığıyla yüzeye serilir. Şap makinaları beton harcını yüzeye püskürtmeye yarayan makinalardır. Bu durumda insan iş gücünü büyük oranda ortadan kaldıran şap makinaları makina olmasının verdiği avantajla daha temiz bir işçilik çıkaracaktır. Şap atılacak alanın pürüzsüz ve dümdüz olması gereklidir şap makinaları burada büyük avantaj sağlar. Aynı zamanda şap makinaları beton harcını karıştırır insan eliyle karışmış beton harcına göre daha homojen bir kıvan elde etmenizi sağlar. 120’den fazla şap makinaları çeşidi bu MakinaTurkiye'de yer almaktadır. Bulon şelbeti (enjeksiyon) şap makinaları, harç karıştırma işi için şap makinaları, harç transfer pompası, prekast şap makinaları, shotcrete pompası, şap makinaları, parça malzeme gibi farklı tipte makinalar bulunmaktadır. Sıfır ve ikinci el şap makinası alternatifleri bulunan şap makinaları arasından ihtiyacınız olan şap makinalarını inceleyip fiyat teklifleri alabilir istediğiniz şap makinalarının siparişlerini verebilirsiniz. Sektörün öncü şap makinaları üreten firmalarının şap makinaları çeşitlerine ulaşabilir, farklı illerden tedarikçilerden bilgi alabilirsiniz. Yüzlerce marka ve model şap makinaları satılık ve kiralık şap makinaları seçenekleri ile burada.