Polyurea Sprey Makinası kategorisi aramanızda 6 adet ilan bulundu

Polyurea Sprey Makinası Popüler Ürünler

Polyurea Nedir?

Polyurea kaplama, isosiyanat ve poliamin karışımından oluşan, yüksek performanslı su yalıtımı ve kaplamalara olanak sağlayan bir yalıtım ve kaplama sistemidir. Polyurea bir polymer teknolojisi açıklamasıdır. Dünyada iki bileşenli yekpare şeklinde kullanılan, ek yeri oluşturmadan su yalıtımı yapan ve UV dayanımı olan tek yalıtım malzemesidir. Ek yeri oluşturmaması sebebi ile de şık bir görünüm elde edilir ve tercih edilmesinde önemli bir etkendir.

Polyurea çift komponentlidir. Polyurea’da üç çeşit sprey polyurea sistem vardır. Bunlar, Alifatik polyurea sistemler, Aromatik polyurea sistemler ve Polyaspartic polyurea sistemlerdir.

Polyurea Makinası Nedir?

Polyurea makinaları yüksek performanslı, sprey yöntemi ile uygulanan ve uzun bir hortum yardımıyla püskürtülerek uygulanan bir yalıtım ve kaplama sistemidir. Sınırsız uygulama kalınlığı olan ve birçok farklı yüzeyde uygulanılan ve son teknolojinin kullanıldığı bir yalım malzemesidir.

Polyurea Makinaları Nerelerde Kullanılır?

Polyurea en iyi izolasyon seçenekleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Yüksek performanslı olması ve birçok zeminde kısa sürede kolaylıkla uygulanabilir olması sıklıkla tercih edilmesine neden olmaktadır. Su geçirmez yapısı sebebi ile en çok su altı tesisat borularında, inşaat sektöründe ve çatılarda tercih edilmektedir. Tercih edildiği diğer uygulama alanları ise;

  • Çatı ve terasların su yalıtımında,
  • Mutfak, tuvalet ve banyo gibi ıslak zeminli izolasyon alanlarında,
  • Dış cephe duvarlarında,
  • İç ve dış mekan dekorasyonlarında
  • Su ve soğuk hava depolarında,
  • Havuzlarda ve su parklarında,
  • Su ve soğuk hava depolarında
  • Hayvan barınaklarında,
  • Perde beton su yalıtımında,
  • Araç kasa kaplamalarında,
  • Otoparklarda,
  • Doğalgaz boru hatlarında ve gemi ve tekne yüzeyleri gibi birçok alanda uygulanabilmektedir.

 

Polyurea Makinalarının Tercih Edilme Sebepleri

Polyurea dünyada tek olan iki bileşenli yekpare şeklinde uygulanan ve ek yeri oluşturmadan su yalıtımı yapan, UV dayanımı olan önemli bir yalıtım sistemidir. Ayrıca tercih edilmesindeki diğer önemli sebepler ise; Su yalıtımı ve zemin kaplama uygulamasında ileri teknolojiye sahip, yüksek esnekliğe sahip, her türlü dikey ya da yatay yüzeylere kısa sürede ve kolaylıkla uygulanabilen, aşınma dayanıklılığı yüksek, her türlü asit ve kimyasal oluşumlara karşı dayanıklı, çok hızlı bir şekilde kürleşebilen, solvent ve katalist içermeyen ve böylelikle insan sağlığına herhangi bir zararı bulunmayan, ekonomik ve çevre dostu bir yalıtım malzemesi olması tercih edilmesinde önemli etkenlerdir. Uygulamada da tek parça olarak kullanıldığından ek yeri bırakmaması ile de şık ve estetik bir görünüm elde edilir.

Polyurea Makinaları Nasıl Uygulanır?

Polyurea uygulamasına başlamadan önce öncelikle zeminin temiz olması gereklidir. Zemin kirli ise temizlenmeli, çukurlu ya da pürüzlü ise taşlanarak ya da şap atılarak zemine dolgu yapılması ve düzeltilmesi gereklidir. Ardından temizlenen zemine solyentsiz astar uygulaması yapılır ve polyureanın zemine yapışması için astarın üzerine silis kumu dökülerek zemin uygulamaya hazır hale getirilir. Polyurea makinası 380 volt elektrik ile yapılan hidrolik tahrikli bir reactördür ve bu makinalarda izosiyanat ve polyol reçineleri uygulanmaktadır. Tüm ayrıntılar tamamlandıktan ve polyurea makinası uygulamaya hazır hale geldikten sonra belirli uzunluktaki hortumun çekilmesiyle zemine sprey tabancası ile püskürtülerek uygulanır. Polyurea makinası iki bileşenli püskürtme yöntemi ile uygulandığından ek yeri oluşturmaz ve zeminde şık bir görünüm sağlamış olur. Polyurea işlevsel bir malzeme olup diğer izolasyon seçeneklerine göre daha çok tercih edilen uzun ömürlü bir yalım sistemidir.

 

Makine Türkiye, Polyurea makinaları ve bu makinaların tüm çeşitlerini bir arada görmenizi sağlayan ve aynı zamanda diğer tüm endüstri ürünlerinin tedariğini, imalatını ve satışını gerçekleştiren çok geniş bir ürün ve dağıtım ağı olan bir e-ticaret sitesidir. İstediğiniz bir ürünün tüm özelliklerini, markası ve modelini, fotoğraflarını inceleyerek karar vermenize ve satın alımınıza büyük oranda destek sağlayan kapsamlı bir tanıtım içeren web sitedir.