Ascendum Makina - Kimdir

Volvo İş Makinaları, SDLG İş Makinaları, TEREX Bekoloder, TEREX Kaya Kamyonlarının, SANY paletli vinç ve Forekazık makinalarının, Sandvik Mobil Kırma ve Eleme Üniteleri’nin Türkiye distribütörü

ASCENDUM MAKİNA TİC. A.Ş. altyapı projelerinde, yol yapımı projelerinde, inşaat ve madencilik sektörlerinde kullanılan Volvo İş Makinaları, SDLG İş Makinaları, TEREX Bekoloder, TEREX Kaya Kamyonlarının, SANY paletli vinç ve Forekazık makinalarının, Sandvik Mobil Kırma ve Eleme Üniteleri’nin Türkiye distribütörü olarak hizmet vermektedir.  Ascendum Makina; Satış, Satış Sonrası, Kiralama, Kullanılmış Makina birimleri ile siz iş ortaklarına çözüm sağlayabilmek için her zaman yanınızda.  Ascendum Grupo Hakkında 1959'da kurulan Ascendum Grupo (eski ismiyle ASC Grupo); Portekiz, İspanya, Türkiye ve Amerika'da yürüttüğü operasyonlarla şimdi uluslararası bir erişime sahip Portekiz Grubu haline geldi.   Ascendum; inşaat endüstrisine, üretim endüstrisine, yeraltı kaynakları endüstrisine ve maden, orman, geri dönüşüm projelerine ekipmanlar satar ve kiralar, ayrıca servis/teknik bakımdan da destekler.   Volvo İş Makinaları'nın dünya çapındaki en büyük distribütörüdür.   Ascendum Grupo Air Rail firması ile de havayolu, demiryolu ve limancılık sektöründe faaliyet gösterir. Portekiz'de ise Ascendum Grupo otomobil ve kamyon ile ilgili pek çok markanın bayiliğine sahiptir.   Misyonunun bir parçası olarak Ascendum Grupo kendi alanında lider olmayı ve uluslararası grupta sabit bir marka / temel ölçüt olarak kalmayı hedefler.   İşlerine değer katarak müşterilerinin tam memnuniyetini sağlamak için etik, kültürel, sosyal ve çevresel değerlere uygun mükemmellik standartlarında yönetilir. 

TARİHÇE
Volvo Otomotiv Türk – Ascendum Türk Geçişi   Türkiye'deki ilk Volvo şirketi yüzde 100 yabancı sermaye ile 11 Ağustos 1994'te, Volvo otomobillerinin ithalat, satış ve satış sonrası faaliyetlerini yürütmek için, Volvo Otomobil Ticaret Ltd. Şti adı ile İstanbul'da kuruldu.   Bundan dört yıl sonra, 1 Temmuz 1998'de, Volvo Otomobil Ticaret Ltd. Şti üzerinden, Volvo İş Makinaları'nın Türkiye'deki ana distribütörü olan bir Türk firmasının varlıklarını, envanterlerini ve neredeyse tüm tecrübeli personelini bünyesine kattı.   1999 yılının hemen başında şirketin unvanı Volvo Otomotiv Türk Ltd. Şti. ("Volvo Türk Ltd.") olarak değiştirildi. Aynı yıl Volvo, Volvo Otomobil Grubu'nun tüm hisselerini Ford'a satmaya karar verdi ve satış işlemleri Türkiye'de 1 Temmuz 1999 itibariyle başarıyla sonuçlandırıldı.   18 Eylül 2000'de Volvo Türk Ltd., tarihi bir adım atarak, Volvo İş Makinaları Grubu, Volvo Kamyon Grubu ve diğer tüm operasyonlarını bir çatı altına toplamak için İstanbul Merter'deki Volvo Center'a taşındı. Deniz motorları ve endüstriyel motorlar konusunda bir dünya devi olan Volvo Penta Grubu da, 2001 yılının ilk günlerinde Türkiye'deki bu birleşik Volvo Şirketi'ne katılarak, Volvo Türk Ltd'nin üçüncü İş Grubu oldu. Yine 2001'de Volvo İş Makinaları Grubu, Kanada'nın greyder alanında dünyaca ünlü Champion Graders firmasını satın aldı. Bu vesileyle, Volvo Türk Ltd. greyder kolunun da Türkiye'deki dağıtıcısı konumuna geldi. Bugün artık bu ünlü greyderler, Volvo markasıyla üretilmekte ve satılmaktadır.   Temmuz 2010'da, Volvo İş Makinaları Grubu, Volvo'nun en büyük özel bayilerinden biri olan Portekizli Ascendum Grupo'ya devredildi ve unvanı Ascendum Türk olarak değişti.   Yine 08 Temmuz 2011 tarihinde Ascendum Makina Yatırım Holding A.Ş. ve 07 Temmuz 2011 tarihinde ART Hava ve Ray Ekipmanları Ltd. Şti kurulumları gerçekleştirildi.

VİZYON, MİSYON VE DEĞERLERİMİZ

Vizyon

Dünyanın altyapı, inşaat ve endüstriyel makinalar, otomobiller ve kamyonlar sunan en büyük küresel çözüm ortaklarından biri olmaktır. 

Misyon

İş makinaları, endüstriyel makinalar ve yedek parça alanında toplam çözümler sunar ve satış, satış sonrası, kiralama, pazarlama ve dağıtım hizmetleri sağlar. 

Değerler
Arzulu Olmak Güven Vermek Müşteri Odaklı Olmak