Singer - Kimdir

Dikiş Makinları Satışı

Aşk önce kumaşlara, renklere ve hayallere dokunur. Sonra iğne ve iplikle buluşur. Isaac Merritt Singer; karısının bitmek, tükenmek bilmeyen dikiş uğraşını görür ve onu bu dertten kurtarmanın yollarını arar. Narin parmakları ve güzel gözleri yorulmasın diye düşlerini gerçeğe dönüştürür ve 1850’de buluşlar dünyasına müthiş bir icat ekler. 12 Ağustos 1851 yılında da bu icadı için patent alan Singer, sadece karısının değil, bu makinayı satın alabilecek herkesin yükünü azaltmış olur.

Felsefesi "kalite, eğitim, servis" olan Singer, çalışan bayanları geleneksel el sanatlarımızı hobi olarak sürdürmeye, ev hanımlarını ise üretime ve ekstra kazanca yönlendirmek üzere Türkiye çapında dikiş, nakış, patchwork alanlarında eğitim çalışmaları gerçekleştirmeye devam ederken, dikişle ilgili tüm kurs, okul ve üniversitelerle de ortak çalışmalar sürdürüyor.
Singer; bayilerinde, Halk Eğitim Merkezlerinde, Belediye Kurslarında ve okullarda verdiği eğitim, tanıtım aktivitelerinde her yıl binlerce kişiye ulaşıyor. Bu eğitim, tanıtım aktiviteleri sayesinde bayanlarımız yeni hobiler ediniyorlar veya ev ekonomilerine katkıda bulunacak işlere sahip oluyorlar. Singer; bugün Amerika ve Avrupa'da büyük ilgi gören dikiş, nakış ve patchwork gibi hobilere olan ilginin, el sanatları açısından benzersiz bir kültüre sahip olan ülkemizde yeniden canlanmasını arzu ediyor. Tüm dünyada özellikle çalışma yaşamı içinde bu güzelliklerden uzak kalan kadınlar, bu hobiler sayesinde hem ruhlarını dinlendiriyor, hem yeteneklerini gün ışığına çıkarıyor hemde kendi modalarını yaratarak farklarını ortaya koyuyor...