Paro Makina - Kimdir

İplik Aktarma Makinaları İmalatı

1963 yılında sayın ÖZER PARO tarafından kurulan BEKA MAKİNA SANAYİİ kurulduğu ilk yıllarda, öncelikle Bursa' da olmak üzere, o yılların sanayicisinin gereksindiği çeşitli aparatlar imal etmekteyken, 1980' li yıllarda iplik aktarma makinaları üretimine başlamış olan ve bu etkinliğini bugün de, ikisi makina mühendisi olmak üzere ondört çalışanı ile sürdürmekte olan bir firmadır.

Firmamızın ürün çeşitliliği, ara aktarma işlemleri  ya da son aktarma işlemleri (finishing) için kullanılan yedi değişik tür aktarma makinasından oluşmaktadır. Bu makinalar, 1700 devir/dakika ile 5000 devir/dakika arasında değişen iğ hızları ve 0.37 kw' lık ana motorları ile işletme giderleri minimum olan oldukça hızlı ve verimli makinalardır.

Bakım onarım giderleri bakımından da neredeyse ihmal edilebilir düzeyde bir gidere sahip olan bu makinalar ağır işletme koşullarına (24 saat durmaksızın) göre dizayn edilmiş ve üretilmişlerdir. İşletme ve bakım onarım gider maliyetlerindeki minimumluk, makinaların mekanik ağırlıklı tasarlanıp uygun malzeme seçilmiş olmasından kaynaklanmaktadır.

PLC kontrollü 12 ya da 24 iğli olarak üretilen ve üç değişik türde sarım yapabilme özelliğine sahip olan aktarma makinalarında bile, mümkün olan en az işletme ve bakım onarım maliyeti gerektirecek enstrümanlar seçilmiş ve uygulanmıştır.

Özetle, amaçlanılan işi istenilen standart özelliklerde yerine getirebilen ''ucuz'' makinaların tasarım ve üretimini hedefleyen firmamız, herşeye karşın büyük ölçekli tekstil sanayicisinin taleplerini de karşılamak amacını hedeflerinden biri olarak tanımlamaktadır.

Bölgemizdeki güncel koşullara karşın hedefini dış pazarlara koyan firmamızın gerçekte hedefi; başta ülkemiz olmak üzere yakın çevremizdeki komşu ülkelerin tekstil sektörünün ürünlerimizle ilgili gereksinmelerini karşılamak, sektörün projeksiyonlarından yerli olarak pay alabilmek olarak özetlenebilir.