Bilgesan - Kimdir

Kaynak Makinaları Hırdavat Malzemeleri Parekende Satışı

1983 yılında perakende, hırdavat satışı yaparak sektöre giriş yapan şirketimiz; Mehmet Nihat Bilge tarafından kurulmuştur. Günümüzde perakende satışının yanında toptan satış hizmeti de vererek tüm Türkiye’ye Bilgesan güvencesini ispatlamıştır.

2009’da Ege ve Akdeniz bölgeleri ile pazarlamaya başlayan şirketimiz, bünyesindeki 8 müşteri temsilcisi ile güçlü ve sağlam bir satış ekibi oluşturmuştur… Her geçen gün müşteri portföyünü arttırarak Doğu Anadolu, İç Anadolu, Güney Doğu Anadolu ve Marmara bölgeleri ile pazarlama ağını genişleterek Tüm Türkiye’ye damgasını vurmuştur.

Aydın’da 1000 m2 kapalı alana sahip 60 personeliyle perakende hizmeti veren firmamız, merkezini İzmir’e taşımıştır. 5000 m2’lik merkezinde sanayi(kullanıcı) ve ticari(satıcı) olarak hizmet vermektedir.

Her geçen gün ithalatını ve ürün gamını arttırarak hızlı bir büyüme gerçekleştiren firmamız lojistik anlamda daha güçlü olmak için bu yatırımı yapmıştır.

Bilgesan bünyesinde; Henkel,Makina Takım, Bosch, İzeltaş, Rico, Derby, Crownflex, Max Extra, Karbosan, 404 Kimyasalları, Loctite Endüstriyel Ürünler, Yıldız Gaz Ürünleri, Dayson, Oerlikon, Norm cıvata gibi daha bir çok farklı markanın bayiliğini bünyemizde bulundurmaktayız. Bu anlamda daima sektörün en güvenilir ve en kaliteli markaları ile çalışmayı ilke haline getirdik.

Vizyonumuzu ; kendimize ait olan ‘’BSN’’ markasını müşteri memnuniyeti doğrultusunda tüm Türkiye’ye tanıtarak oluşturmuş bulunmaktayız.

Bugünlere gelmemizde emeği geçen Genel Müdürümüz Tahir Bilge’ye sözü bırakarak hakkımızda kısmını tamamlıyoruz….

Küçük bir şehirde başlayarak büyük şehirlere açılmak hayaldi bizim için… Hedefimiz ithalattı… Önceleri aracı firmalarla ithalata başladık. Sonraki günlerde kendi markamız olan BSN’ nin çatısı altında kendi ithalatımızı kendimiz yapmaya başladık. BSN’ nin kalitesinden ödün vermeden, müşteri memnuniyetine öncelik vererek en doğru ürünleri seçtik. Az kazanıp çok ürün satarak reklam niteliğinde ismimizi duyurduk. Henkel ile çok büyük başarılara imza attık…. Bilgesan olarak bu kadar kısa sürede ismimizin duyulması Henkel’in bünyesindeki WD-40 pas sökücüler sayesinde oldu. Dünyaca bilinen bir markanın stoklarındaki tüm malı satın almamız, piyasada gerçekten dikkat çeken bir gelişme oldu. WD-40’ı deyim yerindeyse tek kalemde kapatan firma olarak tüm Türkiye’de konuşulan isim olduk. Ulusal kanallara haftalarca reklam versek ülke çapında tanınmamız açısından WD-40 hamlemiz kadar etkili olur muydu bilemiyorum..

2000’li yıllarda yaşanan ekonomik krizde birçok firma geri çekilirken biz daha atak davrandık. Ürün yelpazesini arttırdık. Bizim gibi perakende satış yapan firmalara mal satıyoruz. Deneyimli ve bölgeleri çok iyi bilen arkadaşlarla çalışıyoruz. Büyük şehirlerdeki rakiplerimizi arkamızda bırakarak tercih edilen bir firma olmayı başardık. Fiyatımız makul, ürünlerimiz kaliteli olduğu için hiçbir sıkıntı yaşamadık. ''Ticaret ahlakı ve güvenilir marka olmak''.Bu ilkeye olan inancımız tüm Türkiye’ye Bilgesan güvencesini ispatlamamızı sağladı.

‘’En büyük çınar bir tohumdu’’ mantığıyla bugünlere geldik…Aydın’da satış yaparken Türkiye’ye satış yapma fikri güzel bir heyecandı benim için….Fikirleri uygulamaya geçirmek kilit önem taşır…Önemli olan fırsatları değerlendirerek fikri icraata dönüştürmektir.

5 yaşından beri işyerimde yerleri de sildim, mal da taşıdım… İşe olan sevgimiz ve saygımız bizi buralara getirdi. Ticarette başarıya giden yolun özveriyle çalışmaktan geçtiğine inanıyorum. Bilgesan ailesi olarak müşteri memnuniyetini ön planda tutarak çalışmalarımızı her geçen gün arttırmaya devam edeceğiz…

BİLGESAN TEKNİK HIRDAVAT
GENEL MÜDÜR
Tahir BİLGE