Laverda - Kimdir

Tarım Makineleri İmalatı

Laverda A.Ş. 2004 Kasım ayında Avrupa’nın en büyük ve başarılı guruplarından ARGO Gurubunun desteği ile kurulan TÜRK-İTALYAN ortaklı bir şirkettir.

2004 yılından bu yana hızlı bir büyüme gerçekleştiren Laverda A.Ş. müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacı ile 2009 yılı Mayıs ayında tüm satış ve satış sonrası hizmetlerini tek çatı altında birleştirerek İzmir-Menderes Tesislerine taşınmıştır.

Laverda A.Ş. ismini 1873 yılında İtalya’da kurulan Laverda Biçerdöver Fabrikasından almıştır. Kurulduğu günden itibaren Türk Çiftçisine İleri Tarım Teknolojilerini sunmayı hedef edinen Laverda , hedefi doğrultusunda LAVERDA Biçerdöverlerini, Mc CORMICK Traktörlerini ve MONTANA Kendi yürür İlaçlama Makinelerini Türkiye’ye tanıtmıştır. En son olarak Laverda ailesine Şeker Pancar Hasat Üstadı FRANZ KLEINE’de katılmıştır.

Bir biçerdöver alırken sizin için ne önemlidir ? Deneyimleriniz iki şeyin önemli olduğunu gösteriyor: biçerdöverin güvenilirliği ve üretim kabiliyeti yani karlılığa katkısı. Bunlar göz önünde bulunarak şirketin yeni sloganı ortaya çıktı: “Bizim Güvenilirliğimiz, Sizin Verimliliğiniz”, Laverda’nın misyonunu doğrudan ifade eden bir slogan: çevreye en üst düzeyde saygı göstererek modern tarımın ihtiyaçları için özel ve güvenilen bir referans noktası olmak.

140 yıllık geçmişe sahip Laverda, hasat makinelerindeki uzmanlığı ile AGCO, profesyonel çiftçilere yüksek teknolojili çözümler sunmak için oluşturulmuş stratejinin entegre birer parçasıdır. AGCO’nun dünya çapında 140’tan fazla ülkede temsilcilikleri vardır, EAME pazarları için biçerdöverlerin üretim tesisi olarak en güncel donanım ve gelişmiş üretim hatlarına sahip Breganze’yi seçmiştir.

 

Deneyim, beceri ve teknolojik kültür bizim en büyük değerlerimizdir. Laverda için çalışmak; İtalyan tarımsal mekanizasyonunda tarih yazmış ve yazmaya devam eden bir şirket içerisinde çalışma gururu ve farkındalığı anlamına gelir.

Tarım ekipmanları üreten ve şarap makinesi yapan 1873'teki esnaf atölyesi büyük bir sanayi gerçeğine dönüştü. Makineler, teknolojiler ve insanlar sürekli gelişmiştir ve iyi kökler iyi meyveler üretir. Laverda fabrikası da sağlıklı ve sağlam köklere sahiptir.

Laverda Pazarlama ve Servis uzmanları piyasa ile sürekli temas halindedir ve tasarımcıları ve mühendisleri ile tam sinerji faaliyetleri içerisinde müşteri taleplerini şirkete anında rapor ederler.

Bu nedenle, dünya çapında hasat ekipmanları üzerinde yılların vermiş olduğu tecrübeye sahip tasarımcılardan ve teknisyenlerden oluşan araştırma ve geliştirme personeli müşterilerin beklentilerini karşılayacak projeler geliştirebilmektedirler.

Yıllar içerisinde edinilen nasıl yapılır felsefesi, büyük potansiyele sahip yüksek teknoloji makineleri ile biçerdövere dönüşür. Aynı zamanda, ortak bir hat üzerindeki platform ile Agco’nun araştırma ve geliştirme departmanları arasındaki sıkı ilişki, tasarımcıların küresel tasarımlarını paylaşmalarına (3D CAD modelleri ile oluşturulan) proje gelişiminin farklı aşamalarında iyileştirmelere yardımcı olur.