Bilekler İnşaat Makinaları - Kimdir

Hafif İnşaat Makinaları Üreticisi

Firmamız, 1957 yılında Saim BİLEK tarafından otomobil yedek parçası üretmek maksadıyla kuruldu. 1959 yılında inşaatçı İbrahim BİLEK’in inşaat makinesı ihtiyacını karşılamak amacıyla ilk inşaat vinci yapıldı. Daha sonra gelen talepler doğrultusunda seri üretim ve diğer inşaat makinalarının üretimine başlandı. 1992 yılında 800metrekarelik atölyesinde üretime devam eden firmamız, 1999 yılında Nilüfer Organize Sanayi Bölegesi’nde 4800 metrekare kapalı 8200 metrekare açık alanda yeni fabrika binasında üretime başladı. Bursa Serbest Bölegesi’ndeki 2000 metrekarelik fabrikamızda da üretim ve ithalat-ihracat işlemleri yürütülmektedir.

Firmamız, Türkiye’ de ilk defa asfalt kesme makinesı, monofaze vinç, çok işlevli kompaktör ve vibrasyon makinaları üretmesiyle adını duyurmuştur. Şu anda inşaat sektörünün her türlü modern makine ihtiyacını satış sonrası destek ve yedek parça hizmetleriyle hem Türkiye hem de Dünya’da karşılamaktadır.

Misyonumuz, ileri teknolojiyi yakından izleyerek inşaat sektörünün makine ve ekipman gereksinimini fiyat-zaman-kalite yönünden en uygun koşullarda tedarik etmek, yeni teknolojiler yaratmak, inşaat sektörünün gelişiminde önder olmak, sahip olunan bilgi birikimini ihracat alanında kullanmak ve her türlü şartlar altında gelişimi ve devamlılığı sağlamaktır.

Vizyonumuz,firmamızın yurt içi ve yurt dışında ulaştığı başarılı konumunu sürekli geliştirerek faliyet alanlarında dünyanın en iyilerinden biri olmak, dürüst ve güvenilir bi firma olarak müşteri memnuniyetini sağlamak ve ülkemizin beyin gücünün etkin ve verimli kullanılmasını sağlamaktır.