Dalteks - Kimdir

Triko örgü makinaları ithalatı ve satışı

DALTEKS A.Ş.

1973 yılında iki başarılı girişimci olan Yaşar ve Cemil Dalkıran kardeşler tarafından kurulan Dalteks, Türkiye tekstil sektörünün gelişimine paralel olarak kuruluşlarından bu yana başarılı bir yükselme grafiği sergiliyorlar. Dalteks A.Ş İstanbul Bayrampaşa’da kendine ait olan 67 bin m2 alanda, 270 adet konfeksiyon ve triko firmasını kiracısı olarak bir araya toplamış ve bununla sektörün birlikteliğine de öncülük etmiştir.

 Firma bugün aynı sektörde birbirini tamamlayan 5 şirkete sahip. Bunlar; DALTEKS A.Ş., DAL TEKSTİL, DALTEKS KOLLEKTİF, DALTEKS LTD, DAL ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Firmanın ayrıca İstanbul Bayrampaşa’da Akvaryum adını verdiği bir alışveriş merkezini de içinde barındıran CYD İsmiyle turizm şirketi de bulunuyor. Şirketlerin tümü %100 öz sermaye ile çalışıyor ve hiçbir finans sıkıntıları bulunmuyor. Gaziantep’te şubesi, Trakya serbest bölgesinde de ayrı bir yeri bulunan Dalteks, bugün 4500 m2 kapalı alanda faaliyet gösteriyor.

 Firma ürettiği ve ithal ettiği makineleri müşterilerine tanıtmak ve müşteri portföyünü geliştirmek amacıyla 1990 dan bu yana düzenli olarak fuarlara da katılıyor.

 Bünyesinde her türlü triko örgü makinesi bulunan firma, son olarak dünyaca tanınan ve üstün teknolojilere sahip AMAYA (Amerikan Nakış Makinaları) ve RİMOLDİ (İtalyan dikiş makineleri) markalarının distribütörlüğünü aldı. DALTEKS, 1994 yılı itibariyle Türkiye’de ilk olarak remayöz makinelerini üreten firma olma özelliğini de taşıyor.

 STAR 2000 adıyla 5 ayrı tipte remayöz makineleri üreten DALTEKS, makinelerin tüm yedek parçalarını CNC tezgahlarında üretiyor . CE belgesine sahip olan remayöz makinelerinin 1 yıl boyunca servis ve yedek parça garantisi de bulunuyor.

 Deneyim ve modern teknoloji ürünü olan STAR2000 remayöz makineleri herkesin kullanabileceği statüde oluşu ile ayrıcalık kazanıyor. Dal Elektronik firmasının ürettiği bu teknoloji harikası, triko örgü alanında yapılan işleri büyük ölçüde kolaylaştırıyor.

 DALTEKS kendi öz üretimi ile konfeksiyon sektörüne kattığı remayöz makineleri bugün özellikle İspanya, Bulgaristan, Arnavutluk Romanya, Rusya, Cezayir, Ürdün, Suriye başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine ihraç ediliyor.

 Ürünlerindeki kalite ve müşterileriyle kurduğu ilişkilere güvenen ve güven duygusunun ürün kalitesini sağlamakla oluştuğunu bilen DALTEKS, STAR 2000 remayöz makineleri üretimi, STOLL 2.el makine satışı, AMAYA, RİMOLDİ markalarıyla gücüne güç katarak daha da büyümeyi hedefliyor.

 35 yıllık geçmişi, kalite anlayışı ve engin deneyimi ile Dalteks, bir dünya markası olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyor.

 Triko’da teknolojiye atılan imza... Dalteks....