Emair Havacılık - Kimdir

Amerikan Cessna Aircraft Company'nin Türkiye temsilcisi.

1962 yılında Emekli Hava Kurmay Albay Pilot Haydar Gürsan tarafından Ankara'da kurulan EMAIR Havacılık ve Ticaret A.Ş. (o zamanki adıyla Emekli Ticaret) alanında 40 yıldan uzun sürenin birikimi ve deneyimiyle halen bu sektöre hizmet vermektedir.

Havacılıkta bir dünya devi olan Amerikan Cessna Aircraft Company'nin 30 yılı aşkın süredir Türkiye temsilciliğini yapmakta olan EMAIR Havacılık; günümüzde dünyanın en çok satılan uçağı pervaneli 162 SkyCatcher'dan dünyanın en hızlı sivil uçağı Citation X'a kadar Cessna'nın ürettiği geniş ürün yelpazesinin Türkiye'deki tek yetkili satıcısıdır.

Adı günümüzde sivil havacılıkla eşdeğer olan Cessna firması  faaliyete geçtiği 1927 yılından beri uçak üretiminde sayısız başarıya imza atmış ve bugüne dek en çok satılan uçak markası olmuştur. Cessna’nın müşterileri için en doğru ürünleri geliştirmeye olan bağlılığı pazar liderliğini beraberinde getirmiştir. Günümüzde Cessna Citation İş Jetleri filosu dünyanın en büyük iş jeti filosudur. 1972’de ilk Citation’ın servise başlamasından bu yana 5400’den fazla Citation uçağı müşterisine kavuşmuştur. Cessna son beş yıl içinde 7 yeni Citation iş jeti modeli geliştirerek en geniş ve modern ürün gamını temsil etmektedir. İş jetleri pazarında her sene olduğu gibi 2007 yılında da %46’lık pazar payıyla Citation uçakları en üst sırada yer almıştır.

Cessna uçakları Türkiye pazarında da başarılı olmuş ve yaklaşık 40 tanesi Citation iş jeti olmak üzere 200'den fazla uçak devlet, askeri ve özel müşterilerine teslim edilmiştir. EMAIR'ın bugüne kadar teslim etmiş olduğu yüzlerce uçak arasında halen Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin sivil meydanların elektronik kalibrasyonu için kullanmakta olduğu 2 adet Citation V ve 2009 yılı içinde teslim olacak 2 adet Citation XLS, Türk Hava Kuvvetleri'nin aynı amaçla kullanmakta olduğu 2 adet Citation II ve VIP amaçlı kullandığı 2 adet Citation VII uçağı ve diğer birçok özel amaçlı iş jeti bulunmaktadır.

Yüksek satış rakamlarına ulaşmanın ortaya çıkardığı ihtiyaçları karşılamak amacıyla EMAIR Havacılık 1994 yılında büyük bir yatırımla Ankara Esenboğa Havalimanında kurduğu uluslararası standartlara sahip servis ve bakım merkezinde başta Cessna uçakları olmak üzere hava aracı bakım hizmeti vermeye başlamıştır. Özel apronda yer alan EMAIR Bakım Merkezi 1999 yılında yine bir ilke imza atarak Türkiye'nin ilk JAA onaylı bakım yetkisine (JAR-145 / SHY-145) sahip bakım istasyonları arasında yer almıştır. EMAIR hangarında yapılan tüm bakımlar kalite kontrol altında gerçekleşmekte ve şirket her sene Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü JAA bakım yetki ekibi, Cessna piston motorlu uçaklar bakım yetki ekibi ve Cessna jet motorlu uçaklar (Citation) bakım yetki ekibi tarafından ayrı ayrı denetimden geçmektedir.

 

EMAIR bakım hangarı yaklaşık 1500m2 kapalı alana sahip tesislerinde en son teknoloji teçhizatla donatılmış genel bakım atölyesi, kaporta/boya atölyesi, aviyonik atölyesi, konforlu bekleme ve ofis alanları, dershane, tamamen bilgisayarlı sistem ile takip edilen ve iklimlendirilmiş parça stok bölümünü barındırmaktadır. Firma envanterinde yaklaşık değeri 1 milyon doları geçkin, özel avadanlık, teçhizat ve FAA sertifikalı orijinal Cessna parçası bulunmaktadır. EMAIR bakım merkezi halen Citation iş jetleri bakımlarının yapılabildiği Türkiye'nin ve doğu Avrupa'dan Ortadoğu'ya kadar çok geniş bir alanın tek yetkili servis merkezidir. Bu özelliğiyle bakım merkezi yurtiçindeki müşterilerinin yanında yurtdışına da bakım hizmeti sağlamaktadır.

EMAIR uzun yılların deneyimiyle bugüne kadar 1000'den fazla tek ve çift motorlu piston, turboprop ve jet uçağa bakım hizmetini başarıyla tamamlamıştır. Bakım merkezinde her sene 100'ün üstünde uçağın periyodik bakımları, uçuşa elverişlilik sertifika kontrolleri ve aviyonik bakımları yapılmaktadır. Bakım personeli alanlarında yüksek eğitim seviyesine sahip mühendisler ve teknisyenlerden kurulmuştur. Birçoğu yurtdışında olmak üzere sayısız kursa katılan personelin eğitimi devamlı tazeleme kursları ile güncel tutulmaktadır. Tüm bakım personeli müşteri ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilme anlayışı içinde çalışmaktadır.

EMAIR mevcut filosu ile Sivil Havacilik hava taksi ruhsatı altında ticari hava taşımacılığı hizmeti de vermektedir. Şirket filosu ile küçük ölçekli yolcu/kargo taşıma, ambulans ve hava taksi hizmetleri sağlanmaktadır.