Eksis Makina - Kimdir

Eksis 2007 yılında kurulan kurutma makineleri imalatı ve satışı konusunda faaliyet gösteren genç ve dinamik bir firmadır.

Pnomatik kurutma makinesi:

Yüksek sıcaklık ve ürün tanecik yapısının fiziksel olarak değişmesinin dehidrasyon (kurutma) sonrasında problem çıkarmadığı durumlarda kullanılır. Su uçurma bir kırıcı içerisinde ürünün mekanik+pnomatik işlemle kırılarak ve ardından kurutulacak ürünün boru içerisinde pnomatik  taşınmasıyla sağlanmaktadır. Son ürün toz halinde çıkar.

Kullanım Alanları:Mineral, yumurta kabuğu, atık yeniden değerlendirme sistemleri, arıtma çamuru, gübre kurutma, PVC, tuz kurutma, biber tozu, mısır unu kurutucu,  kum kurutma, üzüm çekirdeği, domates kabuğu ve çekirdeği, inorganik organik gübre, prina kurutma, soya, bazı  meyve posaları, elma, nar ve üzüm çekirdeği tozu ürün içindeki nemi almada, kayısı çekirdeği kabuğu, kayısı çekirdeği içi unu, şifalı bitkiler kurutucu, mısır, bazı meyve sebze atıkları , isot, selüloz, bazı küspeler, mdf, ekmek unu (galeta), nişasta kurutma işlemlerindekullanılabilir.

Tepsili Kurutma Makinesi

Tepsili kurutma sistemi düşük kapasitedeki ürünlerin kurutulmasında kullanılır. Makine içerisine konulan tepsilerdeki ürünün değişik şartlar altında havalandırılması ile kurutma işlemi gerçekleştirilir.

Kullanım Alanları:Biber, üzüm, mantar, erik, fındık, nar çekirdeği, kayısı çekirdeği içi, domates, üzüm çekirdeği şifalı bitkiler ve otlar, kayısı, genel meyve ve sebzelerin kurutulmasında kullanılabilir.

Bantlı Kurutma Makinesi

 Uzun süre kurutma makinesi içerisinde bekletilmesi gereken ürünlerin hareketli bir şekilde kurutma tüneli içerisinde ilerlemesi ile susuzlaştırma işlemini gerçekleştiren makinedir. Kurutulacak ürüne göre uygun kuru hava sıcaklığı, debisi ve ürünün nem alma süresinin belirlenmesi gereklidir.
Kullanım Alanları: Soğan,  mantar, baharat, üzüm, elma, kayısı kurutma, domates, yonca kurutucu, sarımsak, erik, fındık, üzüm, nar çekirdeği küspesi, havuç kurutma, erik, zeytin yaprağı, kayısı çekirdeği kabuğu, Acı-tatlı kayısı çekirdeği içi, defne, biber kurutma işlemlerinde kullanılabilir.   

Hareketli Tepsili Kurutma Makinesi:     

 

Bantlı kurutma sistemlerinde bantta banda düşme esnasında meydana gelebilecek problemleri önlemektedir. Kurutma Makinesi içerisinde bant yerine kurutma tepsilerinin yerleştirildiği araba hareket eder. Bantlı kurutucu ile aynı hacimdeki bir tepsili kurutucu yaklaşık 2-3 kat daha fazla ürün alma kapasitesine sahiptir.

Kullanım Alanları:Biber, üzüm, mantar, erik, fındık, nar çekirdeği, kayısı çekirdeği içi, domates, üzüm çekirdeği şifalı bitkiler ve otlar, kayısı, genel meyve ve sebzelerin kurutulmasında kullanılabilir. Web sayfasını ziyaret etmek için tıklayın:    

Akışkan Yataklı Kurutucu:

Kurutulan ürünün kurutma esnasında vibratör ve/veya hava vasıtası ile bir yatak üzerinde hareketlendirildiği kurutma makinesidir. Akışkan yataklı kurutucu ismini  buradan almaktadır. Kurutma makinasında genel olarak taneli ürünler kurutulur.  

Kullanım Alanları:Kum, çeltik, tuz kurutucu, talaş, kömür, kaysı çekirdeği kabuğu leornardit,  bentonit, soya, kayısı çekirdeği içi,   nar - üzüm çekirdeği, hububat, kurutma işlemlerinde kullanılabilir.

Boru Tipi Kurutucu:

Boru tipi kurutma sistemi birbirine benzeyen büyüklüklerde ve havada uçabilecek özgül ağırlığa sahip, yapışarak boruyu tıkamayacak ürünlerin kurutulmasında kullanılabilir. Örneğin talaş, un, toz kömür, Galeta unu gibi. Kurutma sistemi pnomatik kurutucuya benzemekle birlikte bu makinede kurutma yükünün bir kısmı borularda uçmaya verilmiştir. Boru mesafesi, boru çapı, uçurmak için kullanılacak fan debisi, fan basıncı, boru içerisindeki hava sıcaklığı gibi parametreler kurutma için önemlidir. İstendiği takdirde ürün de şartlara uygun ise 20-200 metre arasında boruya sahip boru tipi kurutucular yapılabilir.

Kalibrasyon Eleği:

Eleme işlemi gıda kurutma tesislerinde sınıflandırma amaçlı olarak kullanılmaktadır. Gıda kurutma fabrikası, müşterinin talebi doğrultusunda istenen boyutlarda ürün vermek zorundadır. Bu istenen boyutlara getirme işleminde elekler ve kırıcılar kullanılabilir. Eleme işlemi makinenin yan kısımlarında bulunan vibrasyon(titreşim) motorlarının sağlamış olduğu merkezkaç kuvvetinin etkisiyle gerçekleşmektedir. Kalibrasyon sarsağına besleme bir helezon vasıtasıyla gerçekleştirilmekte ve hız kontrol cihazı ile eleğin besleme hızı ayarlanmaktadır. Eleğin yüksekliği, titreşim motorunun merkezkaç gücü ve titreşim motorunun açısı ürünün makine üzerinde kat ettiği süreyi belirlemektedir. Genel olarak sarsaklarda yaşanan ses problemi kullanılan kauçuklar ile çok düşürülmüştür.

İngilizce site adresimiz: http://dryer.kurutma.net

 

 

 

çeltik kurutma, üzüm kurutma, ıspanak kurutma, şeftali kurutma,akışkan yataklı kurutucu, atık kurutma, bantlı kurutucu, bentonit kurutma, bentonit kurutma, bezelye kurutma, biber kurutma, boru tipi kurutucu, defne kurutma, domates kurutma, ekmek kurutma, elma kurutma, endüstriyel kurutma, kurutulmuş un, kurutulmuş vişne, kurutulmuş yaban mersini, kurutulmuş zencefil,kurutulmuş zeytin yaprağı, kurutulmuş çilek,kurutulmuş ıspanak, kurutulmuş şeftali, kömür kurutma, kırmız biber kurutma, lahana kurutma, leonardit kurutma, limon kabuğu kurutma, mantar kurutma, maydanoz kurutma, mdf kurutma, meyve doğrama makinesi, meyve kurutma, meyve kurutma makinesi, meyve yıkama makinesi, muz kurutma, mısır kurutma, nane kurutma, nişasta kurutma, oda tipi kurutucu, ot kurutma, patates kurutma, peynir altı suyu kurutma, pirinç kurutma, portakal kabuğu kurutma,prina kurutma, pvc kurutma, püskürtmeli kurutucu, sarmısak kurutma, sarımsak kurutma, sebze doğrama makinesi, sebze kurutma makinesi, sebze yıkama makinesi, selüloz kurutma,soğan kurutma, sunta talaşı kurutma, süt kurutma, talaş kurutma, tepsili kurutucu, toz kurutma, tuz kurutma, un kurutma, yumurta kabuğu kurutma, yıkama makinesi, zeytin kurutma, çam talaşı kurutma, çamur kurutma, erik kurutma, fasulye kurutma, gübre kurutma, havuç kurutma, haşlama makinesi, haşlanmış kurutulmuş buğday, haşlanmış kurutulmuş fasulye, haşlanmış kurutulmuş mercimek, haşlanmış kurutulmuş pirinç, isot kurutma, kalibre eleği, kapya kurutma, kayısı kurutma, kekik kurutma, kil kurutma, kiraz kurutma, kum kurutma, kurutma, kurutma makinası, kurutma makineleri, kurutma makinesi, kurutma tesisi, kurutulmuş adaçayı, kurutulmuş ahududu, kurutulmuş baharat, kurutulmuş bezelye, kurutulmuş biber, kurutulmuş brokoli, kurutulmuş böğürtlen, kurutulmuş defne yaprağı, kurutulmuş dereotu, kurutulmuş domates, kurutulmuş ekinezya, kurutulmuş elma, kurutulmuş enginar, kurutulmuş fasulye, kurutulmuş fesleğen, kurutulmuş galeta unu, kurutulmuş gıda, kurutulmuş havuç, kurutulmuş kabak, kurutulmuş kantron, kurutulmuş kekik, kurutulmuş kereviz, kurutulmuş kuşburnu, kurutulmuş lahana, kurutulmuş limon kabuğu, kurutulmuş mantar, kurutulmuş maydanoz, kurutulmuş melisa, kurutulmuş meyve, kurutulmuş muz, kurutulmuş nane, kurutulmuş ot, kurutulmuş patates, kurutulmuş patlıcan, kurutulmuş portakal kabuğu, kurutulmuş pırasa, kurutulmuş sarımsak, kurutulmuş sebze, kurutulmuş soğan, kurutulmuş turp,