Tırsan Treyler - Kimdir

Hafif Perdeli/Tenteli Grubu, Kässbohrer Açık Kasa, Kässbohrer Tenteli, Tırsan Frigo Damper Treyler, Perdeli/Tenteli Grubu Açık Kasa/Platform, Kamyon Römork Konteyner Taşıyıcı, Şasi Araçlar Low Bed

Tırsan, 2009 yılında 4 milyon € yatırımla Türkiye treyler sektörünün ilk ve tek Ar-Ge merkezini devreye almıştır.

 

Tırsan olarak kendimizi ürettiğimiz değere adadığımızdan, 55’ten fazla ülkede doğru müşteriye doğru treyler çözümünü sunmak için araştırma-geliştirme projelerine ve iş birliklerine yatırım yapıyoruz.

 

Kavramsal tasarımdan teknoloji araştırmalarına, çözüm mühendisliğinden seri üretime kadar, toplam sahip olma maliyetini aşağı çekmeye odaklanarak çevreci, sürdürülebilir ve güvenilir treyler çözümleri için yinelemeli proje yönetim yöntemini uyguluyoruz.

 

Tırsan Ar-Ge merkezi; aralarında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Hacettepe Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Leibniz-Institut, Fraunhofer Institut (Almanya), RWTH Aachen Üniversitesi (Almanya), Atina Teknik Üniversitesi, Türk-Alman Üniversitesi, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nin de yer aldığı 15’ten fazla ulusal ve uluslararası üniversite ve enstitünün yanı sıra, WABCO, Knorr Bremse, BPW ve SAF gibi dünyanın önde gelen treyler sistem tedarikçileriyle ortak araç ve sistem geliştirme projeleri yürütmektedir.


3.500 m² alan üzerine kurulu, prototip ve araç test tesisini bünyesinde barındıran Tırsan Ar-Ge merkezi; test, sertifikasyon ve süreç geliştirme projelerini de TÜV SÜD, tarafsız denetim ve belgelendirme kuruluşu DEKRA, European Institute of Pharma Logistics (EIPL), İngiltere merkezli otomotiv sektörüne yönelik mühendislik, test, araştırma ve belgelendirme kuruluşu MIRA, TÜBİTAK'a bağlı OTAM (Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme San. ve Tic. A.Ş.) gibi kurumlarla yürütmektedir.

 

Tırsan, Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde bulunan TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 61 milyon 216 bin TL yatırımla şirketin ikinci Ar-Ge merkezini kurmak çalışmalara başladı. Kurulacak tesiste, 7.200 m2’si tasarım ofisleri, 9.400 m2’si ise prototip ve test alanı olmak üzere toplam 16.600 m2 kapalı alan yer alacak.

 

2016 yılı itibarıyla Tırsan Ar-Ge merkezi 77 proje geliştirmiştir. 2013 yılında Tırsan, low-bed araçlar için kendi hidrolik dümenleme sisteminin yanı sıra yeni nesil damper geliştirdi.

 

Bunun yanında, 2015 yılında toplam 59 adet patent başvurusu gerçekleştiren Tırsan, 2015 yılının ilk yarısında toplam 16 patent ile Türk Patent Enstitüsü sıralamasında önceki yıla göre 24 sıra birden yükselerek Türkiye’de en çok patent başvurusu yapan 5. kuruluş oldu. 2007-2016 yılları arasında toplam 125 patent ve faydalı model başvurusu yapan Tırsan, gerçekleştirdiği faydalı model projeleri neticesinde, 2016 yılında Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) tarafından verilen Başarı Ödülleri çerçevesinde Faydalı Model alanında birincilik ödülü aldı. 

 

2014 yılında Tırsan, kendi geliştirdiği üç yeni teknoloji ile (Fren ile Dümenleme – SBB, Dijital Kontrol Sistemi – DTC ve Enerji Sönümleyici Tampon – RUPD-AB) uluslararası Trailer Innovations 2015 yarışmasında yer aldı.