Meydan Group - Kimdir

Tekstil Makinaları Ayakkabı Dikiş Makinesi, Kumaş Boyama Makinesi, Çanta Dikiş Makinaları, Deri Dikiş Makinaları, Transfer Baskı Presi, Saya Makinesi Pazarlama ve Satışı

Meydan Group Deri Makineleri San. ve Tic. Ltd. Şti.

Meydan Group, Murat MEYDAN'ın girişimiyle 1979 yılında Gedikpaşa / Beyazıt'ta hayata geçmiştir.

Firmanın ticaret hayatı, çevrenin ve piyasanın etkisi ile saya dikiş makinası ve ayakkabı tamir makinası alım, satımı ile başlar.

Daha sonra, oğulları Mehmet MEYDAN ve Zeki MEYDAN iş hayatına babalarının yanında tamir ile başlar.

Meydan Group, Ayakkabı Dikiş Makinesi, Kumaş Boyama Makinesi, Çanta Dikiş Makinaları, Deri Dikiş Makinaları, Transfer Baskı Presi Pazarlama ve Satışı gerçekleştirilmektedir.

1995 yılında firma MEYDAN AYAK. DERİ. SAR. DİK. MAK. SAN. ve TİC. AŞ. olarak kurulur, ayrıca İMÇ 4. Blok Unkapanı'nda şube açılır.

Firma, TAYVAN'dan makine ithalatına başlayarak TAKING markanın, bu aşamadan sonra PFAFF Ayakkabı ve Çanta makinalarının, bunun akabinde Alman Firmaları FORTUNA ve STROBEL ile Hollanda Firması GLOBAL'in Türkiye distribütörü olur.

İMÇ 4. BLOK Unkapanı artık yeterli olmayınca, 140 m2 çalışma alanından, Çeşme / Güngörende yer alan 1350 m2 genişliğindeki iş yerine geçilir.

Bu arada 3. kardeş olan Cemil MEYDAN işe başlar. Türkiye'de parça yan sanayi kalitesinde ve üretimindeki eksiklikleri tespit etmeleri ve babaları Murat MEYDAN'ın yönlendirilmesi ile Selimpaşa / Silivri'de 6,400 m2 kapalı 2,700 m2 açık alana sahip fabrika binası  yaptırılarak parça ve makine üretimine geçerler.

Bütün bu yaptırımlar memleket sevdası ve iş aşkını gerektirir. Bu özelliklerde MEYDAN ailesinin duygularını temsil etmektedir.