Şenbay Makina - Kimdir

Dolum makinaları kapak dizme ve kapak kapatma makinaları üretimi

Şenbay Makina inovasyon ve ar-ge çalışmalarıyla sıvı dolum, kapak montaj, kapak ve şişe dizme dizme sitemlerini anahtar teslim sunabilecek, uzman kadrosuyla siz müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla özveriyle çalışan 2004 yılında kurulmuş bir firmadır.

Şenbay Makina’nın Misyonu,

Farklı müşteriler için onların ihtiyaçlarına uygun çözümleri birlikte üreterek müşteri ve topluma fayda kazandıran,

Kısa zamanda, uygun fiyata, kaliteli ürün sunabilen, 

Bilgi, beceri ve yetenekleri ile danışmanlık hizmetleri sunan,

Çözüm geliştirme ve sunmaya yönelik pazar standartlarını belirleyen,

Bugünün değil geleceğin mühendislik çalışmalarını yapabilen,

Gelecekteki olası gelişmeleri araştıran, bunları önceden belirleyerek gerekli değişiklikleri hızla uygulayan,

Yenilikçi ve yaratıcı çözümleri ile müşterilerimize ve topluma en üst düzeyde değerler yaratarak pazarda lider olmaktır. 

Şenbay Makina bu misyon doğrultusunda; çalışanlardan güç alan yönetim anlayışıyla, taklitçi değil inovatif olmasıyla, kendi tasarım anlayışı ve teknolojisini oluşturarak öncelikle Türkiye'de sonra dünyada kendini kanıtlamış ve tercih edilen marka haline gelmiş bir kurum olabilme vizyonuna sahiptir.

Şenbay Makina  fikir aşamasından tasarım sürecine, tasarımdan üretim sürecine kadar olan geniş bir alanda, inovasyon ve ar-ge çalışmalarıyla, tecrübeli ve yetenekli mühendis ve tasarımcı kadrosuyla müşterilerimize en iyi ürünü sunabilmektedir.

ŞENBAY MAKİNA NASIL ÇALIŞIR?

Fikir aşaması;

Her projenin başlangıcı fikirdir. Her makinanın başlangıcında firma içinden veya dışından piyasada olan veya müşterinin ihtiyaç duyabileceği ürünlerle ilgili fikirler ortaya çıkar. Bu fikirler müşteriden, tedarikçiden ve firma bünyesinde çalışan her kademedeki kişiden gelebilir.

Araştırma-Geliştirme Aşaması;

Yeni fikirler uzmanlarımız tarafından değerlendirilir. Fizibilite çalışmaları titizlikle yapılır. Bu çalışmalarda yapılacak olan projenin benzerlerinin olup olmadığı araştırılır. Daha önce yapılmış örnekleri araştırılır. Ürünün teknik özelikleri için gerekli araştırma başlatılır ve tasarım için gerekli kriterler oluşturulur.

Tasarım Girdilerinin Oluşturulması;

Ürünün özellikleri belirlenir. Bu özellikler oluşturulurken ürünün müşterisi gibi düşünülmeye çalışılır. Amaç en ucuz ya da en pahalı ürünü üretmek değil; Fiyat- Performans olarak en iyi ürünü müşteriye sunmaktır.

Tasarım ;

Tasarımcı ürüne hem müşteri hem üretici gözüyle bakar ve memnuniyeti herkes için en üst seviyede tutacak inovasyon çalışmaları yapar. Her çizgi, her eğim, her dokunuş bir karardır. Tasarım aşaması sürecin en çok karar verilen aşamasıdır. Tasarım ekibinin deneyim ve yetkinliği ürünün kimliğini ve performansı en üst seviyede etkiler.

Mühendislik Analizler;

İmalata başlamadan önce başlanmadan önce tasarımın mühendislik olarak doğrulanması için mühendislik hesapları yapılmalıdır.

İmalat ;

Tasarımın hayat bulduğu kısımdır. Analizler yapılıp gerekli tasarım revizyonları yapıldıktan sonra tasarım kesinleşmiş demektir. İmalat resimleri çıkartılır. Üretim planı çıkartılıp, üretimin firma içinde mi yoksa fasonda mı üretileceği belirlenir. İmalatı gerçekleşen parçalar uzman montaj ekibimiz tarafından monte edilir.

Testler;

Sevkiyat öncesinde ürünün üretim süreçlerinin kontrol aşamasıdır. Sistemin sorunları tespit edilir. Bu aşamada da gerekli kontroller ve düzeltmeler yapılır. Ürün bir hafta test edildikten sonra sevkiyat gerçekleşir.