Fimak Makina - Kimdir

Plastik enjeksiyon kalıbı, sıvama kalıbı, kalıp ve plastik kırma makinaları, geri dönüşüm sistemleri imalatı yapmaktadır.

Fimak Makina

Plastik Kalıp imalatı ile olan başlangıç; 1977 Yılında Halil Filiz ve Aptullah Filiz Kardeşlerin önderliğinde Filiz'lenen Filiz makina 1980 yılında isim babası Abdullah Filiz tarafından FİMAKSAN olarak plastik enjeksiyon kalıbı ve sıvama kalıbı imalatına başlamıştır. VESTEL EGEYILDIZ, SİMTEL gibi firmaların Ana Kalıp Tedarikçisi olmuştur.

Plastik Kırma Makinası imalatı; 1990 'lı Yıllarda yine Abdullah FİLİZ önderliğinde Plastik Kırma Makinaları imalatına start verilmiş ve bu güne kadar 5000 den fazla referansla Türkiyenin en çok referansına sahip Fimak Markasını izmirden dünyaya yaymışlardır.Başta Esen plastik , Egepen ,Fıratpen ,Pakpen, Arçelik ,üniversiteler ve Belediyelerin vazgeçilmezi olmayı başarmıştır.

Geri Dönüşüm Makinaları İmalatı; Babadan oğula geçen zanaat transferi ile 2000'li yıllarda Mustafa Filiz önderliğinde hem yurddışı hemde ülkemizdeki kurum ve kuruluşlara geri dönüşüm makina ve anahtar teslimi tesislerin imalatı ile Fimak Hem Kalıp Hem plastik kırma makinaları hemde geri dönüşüm sistemleri imalatı yapmaktadir.