Tuana Mühendislik - Kimdir

Ölçüm Sistemleri Proses kontrol cihazları konusunda uzman kadrosuyla ülkemizde birçok gelişmenin öncüsü olmuştur.

 

Tuana Mühendislik ve Ölçüm Sistemleri, Türkiye de Temassız Ölçüm Cihazları konusunda üretim yapan OPTRIS GmbH, Phoneix TM GmbH, Gedevelop ve Process Sensors firmalarının temsilcisidir.
Temsilciliğini yapmış olduğu firmaların faaliyet konusu genel olarak sıcaklık ölçümü ve sıcaklığın faktörü olan temassız nem ölçümüdür.

Tuana Mühendislik ve Ölçüm Sistemleri faaliyet gösterdiği endüstriyel otomasyon, sistem entegrasyonu ve proses kontrol cihazları konusunda uzman kadrosuyla ülkemizde birçok gelişmenin öncüsü olmuştur.
Özellikle satışını yaptığımız cihazların çok çeşitli sektörlere hitap etmesi ve çok farklı alanlarda çalışan kullanıcılar tarafından kullanılması servis hizmetlerinin önemini daha da arttırmakta, cihazların kaliteli servis hizmetleriyle güçlendirilmesi zorunluluğunu ortaya koymaktadır.

Faaliyet alanlarımız:
- Temassız Sıcaklık Ölçüm Cihazları (Pirometreler) Temsil edilen marka: Optris GmbH (Almanya)
• Bu ürün gamında yer alan cihazlarımız -50 0C ile 2200 0C arasında temassız sıcaklık ölçümü yapabilen sabit ve taşınabilir tip pirometrelerden oluşmaktadır. Tuana Mühendislik Optris markası ile metal sıcaklığı ölçümünde firmalara sunduğu özel çözümler sayesinde kullanıcıların aradığı markalardan olmuştur.
- Termal Proses Görüntüleme ve Kontrol Sistemleri (Termal Kameralar)
Temsil edilen marka: Optris GmbH (Almanya)
• Bu ürün gamında yer alan cihazlarımız -50 0C ile 1500 0C arasında yer alan sabit yada taşınabilir tip olarak kullanılabilecek termal kameralardır. Bu cihazlarımızdan sabit kullanıma sahip olanlar sürekli proses izleme üzerine geliştirilmiştir. 
- Fırın içi termal profil çıkarma cihazları
• Bu ürün gamında yer alan cihazlarımız -50 0C ile 1400 0C arasında ürün sıcaklığını ölçebilecek ve 1300 0C ORTAM sıcaklığına dayanabilecek veri kaydetme sistemlerinden oluşan ürünlerdir. Bu cihazlarda ki veri kaydedici sayesinde saniyede maksimum 2 adet olmak üzere fırın boyunca veri kaydı yaptırtabilirsiniz. Bu sayede fırın boyunca olan termal değişimleri kaydedip yazılımı ile görüntüledikten sonra fırınınızın ihtiyaç duyduğu optimizasyonu yaptırabilirsiniz.

-Proses üstü ürün denetleme kameraları
Temsil edilen marka: Gedevelop (İsveç)
• Bu ürün gamında yer alan cihazlar üretim esnasında ürünlerin şekilsel görüntüsünden hatalı ürünleri ayıklayan cihazlardır. Cam ambalaj üreticileri için özel geliştirilen sistemler yüksek sıcaklıklarda çalışabilmektedir. 
- Online nem, yağ, protein, nikotin, şeker, kalınlık ve madde miktarı ölçen NIR cihazları
Temsil edilen marka: Process Sensors (Amerika)
• Bu ürün gamında yer alan cihazlar üretim esnasında ürün içerisinde ki nem, yağ ve protein gibi bileşenlerin online analizini yapan cihazlardır. Ölçüm metodu olarak NIR teknolojisini kullanmaktadır ve bu metod kesinlikle ürüne zarar vermemektedir.
Tuana Mühendislik ve Ölçüm Sistemleri, Gıda'dan Demir Çelik'e kadar endüstrinin her alanında faaliyet gösterdiği konularda çözüm üreten; kullanıcıların beklentilerini karşılayan ve fikirlerine değer veren; müşteri memnuniyetini her zaman en üst düzeyde tutmayı ilke edinen mühendislik firmasıdır.

Rıdvan DURMAZ 
Satış Müdürü