Ermaksan Sac İşleme - Kimdir

ERMAKSAN Sac İşleme Makinaları İmalatı

Ermaksan, 21. yüzyılın yenilikçi bakış açısıyla teknoloji ve AR-GE alanında dünyanın en önde gelen üreticileri arasında yer alma hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir.

Ermaksan; sac işleme makineleri sektörüne güçlü AR-GE’si ile yön veren, 96.000 m2’lik modern üretim tesislerinde, 800 ün üzerinde kalifiye ekibiyle, kaliteli ve yüksek teknolojiye sahip makineler üreten, öncü bir sanayi kuruluşudur. 10.000 m2 alanda Fiber lazer teknolojileri, yeni makine modelleri; Endüstri 4.0 uygulamaları ve 3D yazıcı (eklemeli imalat) makinesi gibi geleceğe yönelik AR-GE çalışmaları sürdürülmektedir. Ermaksan’ın ürettiği makineler, bugün 110 ülkede faaliyet göstermektedir.

Yeni trendleri ve müşteri beklentilerini sürekli izleyerek, ileri teknolojiye sahip, katma değeri yüksek, çevreci ve enerji tasarrufu yüksek makineler tasarlayıp üreten Ermaksan, kaynakları etkin ve verimli kullanarak, sürdürülebilir büyüme yolunda emin adımlarla geleceğe ilerlemektedir.

TARİHÇE

1965 yılında, sıfır sermaye ile küçük bir atölyede işe başlayan ve aradan geçen yarım asrı aşan zamanın ardından, sac işleme makinaları sektöründe dünya markası haline gelen ERMAKSAN MAKİNA’yı bugünlere taşıyan Yönetim Kurulu Başkanı Erol ÖZKAYAN, o yıllarda ülke ihtiyaçları ile doğru orantılı olarak; tekstil makineleri, hidrolik deri makineleri, jeneratör grupları, elektrik motorları, mobilya ahşap sıcak presleri, oksijenli alevli kesim tezgâhları ve oto servis liftleri üretmiştir.

1972 yılına kadar üretimini bu şekilde devam ettiren ÖZKAYAN, daha sonra tekstil makineleri üretimi sektörüne adım atmış ve 10 yıl boyunca da bu sektörde etkin şekilde faaliyetini sürdürmüştür.

ERMAKSAN bu dönemlerde; sırasıyla, jeneratör ve elektrik motorları üretiminde Türkiye'nin lider firmaları arasında yerini alma başarısı göstermiştir.

1980'lerin sonunda, Sac İşleme Makineleri sektörüne odaklanan ERMAKSAN, edindiği üretim tecrübesi ve kabiliyetini modern işletim sistemi ve güçlü yatırımlarıyla destekleyerek, bugün küresel düzeyde, dünyanın önde gelen Sac İşleme Makineleri üreticileri arasında yerini almıştır.

Dönüşümü ve yeniliği, geleceğe yönelik temel odak noktası haline getiren ERMAKSAN, içerisinde bulunduğu dönemlerdeki başarılarla yetinmeyip, yüzünü daima geleceğe çevirmesi sayesinde, Bursa ve ülkemiz başta olmak üzere; dünyanın her noktasında, ‘Türk Makine Sektörü ’nün gurur kaynağı olmayı başarmıştır.

KALİTE

Bizim için kalite; koşulsuz müşteri memnuniyeti prensibiyle, dünya ölçeğindeki tüm müşterilerimizin ve paydaşlarımızın beklentilerini en iyi şekilde yerine getirerek, ‘ERMAKSAN’ isminin yarattığı algıyı hiçbir koşulda zedelemeden, mükemmeliyetçi kalite kültürü doğrultusunda hareket edip, mevcut kalite standartlarımızın devamlılığını sağlamaktır.

Şirket politikamız ise, çalışanlarımızın kurumsal kalite bilincini benimsemeleri ve sisteme entegre olacak şekilde titizlikle çalışmalarıdır. Bu aynı zamanda, kurum kültürümüzün önemli unsurları arasında yer alan sürekli değişim ve gelişim anlamına da gelmektedir.

Bu noktada temel ilkelerimiz;

  • Doğru olanı tek seferde yapmak,
  • Kişisel sorumluluk almak,
  • İşini sahiplenmek,
  • Ve daima kalite odaklı çalışmaktır…

Bu kapsamda ERMAKSAN, toplam kalite yönetim sisteminin uygulanması ve etkinliğinin sürekli iyileştirilmesi için her türlü desteği ve kaynağı sağlamaktadır.

ÇEVRE POLİTİKAMIZ

ERMAKSAN, hızla tükenmekte olan doğal kaynaklarla birlikte, günümüzde önemi gittikçe artan çevrenin; gelecekte bizden sonraki nesillere bırakılacak en önemli hazinelerden biri olduğuna inanmaktadır.

Doğal çevrenin korunup geliştirilmesi ve yarınlara daha yaşanabilir bir çevre bırakabilme bilinciyle hareket ederek, tüm üretimsel ve aksiyonel süreçlerinde çevreye verilebilecek olası zararları minimize ederek hareket eden ERMAKSAN, çevre bilincini kitlelere yayma adına da önemli çalışmalara imza atmaktadır.

Bu doğrultuda ERMAKSAN olarak çevre politikamız;

Atıkları minimuma indirmek, atık yönetim sistemlerini genel işleyişe entegre etmek, kirliliği kaynağında önlemek, enerjiyi verimli kullanmak ve faaliyetlerimizin çevre üzerindeki olumsuz etkilerini azaltarak, tedarikçilerimizi ve paydaşlarımızı, yeşil ekonomi ve enerji verimliliği çalışmaları konusunda bilinçlendirmek ve teşvik etmektir.

ERMAKSAN olarak çevre ile ilgili temel düşüncemiz; üreteceğimiz makine ve ekipmanların karbon salınımının azaltılması, bu ürünlerin enerji verimliliğini ön planda tutup, çevreye en az zarar verecek şekilde tasarlanarak geliştirilmesi, geliştirilecek yeni prosesler ve faaliyetlerle ilgili çevresel etkenleri kontrol altında tutmak ve minimize etmek, enerji verimliliği önceliğinde teknoloji ve uygulamaları tercih etmek, doğayı koruyacak ve ekolojik dengeye pozitif katkı sağlayacak çevreci projeleri hayata geçirmek, bu tür sosyal sorumluluk projelerinde öncü ve örnek olmak ve tüm bu prensipleri, ülkemize ve dünyaya yaymaktır.