Step Ajans - Kimdir

Form Press Makinası imalatı

1993 yılında ajans-matbaa olarak sektöre ilk adımlarımızı atmamızın üzerinden 25 yıl gibi kısa bir zaman geçti. Kısa, çünkü tarihçemiz ibaresindeki tarih kavramı açısından bu sürenin ne kadar kısa olduğunu biliyoruz. 

Ancak bu süreçte gerek kültürümüz gerekse de tecrübe birikimimizle basım sektöründe müstesna bir yer edinmeye özen gösterdik. Çünkü hiçbir iş özensiz yapılmamalıdır, ancak kitap işi için ayrı bir özen her zaman gerekir. Özenimiz bazen yazım hatalarını tespit etmek şeklinde oldu, bazen de içimize sinmeyen bir kapağı basmadan önce yayıncıyla değerlendirmeye çalıştık. Yıllarca değişik renk kombinasyonlarına alışan gözlerimiz -bir açıklaması yoksa eğer- uygunsuz bir detaya takılınca, “aman bu bizim işimiz değil!” demedik. Ucuzluğuna kaçmadık hiç. Müşterimizi aradık ve bilgilendirdik. İşin daha iyi olmasını sağlayacak öneriler getirdik. 

Bizim kısacık tarihçemizdeki yaklaşımımız; kaliteli ürün üretmek; iyi ilişkiler kurmak (karşılıksız nezaket ve güler yüz), hatasını kabul etmek ve telafi kanallarını oluşturmak şeklinde özetleyebiliriz. 

Eskiler “ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz” derler. Bu anlayışla ürettiğimiz ve üretmekten zevk aldığımız kitap ve dergiler bize işimizle ilgili tanıklık edecektir.

“HAREKET NOKTAMIZ KALİTELİ HİZMET VE SİZİN GÜVENİNİZDİR…”

VİZYONUMUZ

İşinizi işimiz kabullenip, takım ruhuyla hareket ederiz. Kurumsal çözümler üretmeyi, iletişim stratejileri oluşturmayı,  kısaca yeni oluşum gerektiren bütün işleri severiz. Tüm bu süreçleri başından sonuna kadar yürüterek “anahtar teslim” arzunuzu profesyonel yaşamınıza usulca bırakırız.

Matbaacılık çok geniş bir daldır ve baskı sırasında yapılan tercihler maliyeti çok etkiler. Biz STEP AJANS® olarak eğitimli kadromuz ve sektörde geçirdiğimiz 25 yılın tecrübesiyle maliyeti minimuma indirecek kararlar alır, müşterilerimizi daima memnun etmek için çaba sarf ederiz. Baskı sırasında ürünün takip ve kontrolüyle ilgilenir, yüksek kaliteli ürün baskısı yapılmasını sağlarız. Üretimin tüm sürecinde, kalite kontrol konusunda deneyimli personelimiz baskının kalite standartları dâhilinde olması için gerekli kontrolleri gerçekleştirir.

MİSYONUMUZ

Firmamızın hizmet anlayışında anahtar kelime “bütünsellik” terimidir. Bunu kâğıt girer kitap çıkar şeklinde ifade edebiliriz.

Üretim süreci profesyonel idarecilerimizle takip edilmektedir. Onların kontrolünde hatasız iş üretmek ana hedefimizdir. Çünkü biliyoruz ki hata müşterilerimizden kaynaklanıyor bile olsa bu mazeretin arkasına sığınarak çalışamayız. Bizim işimiz sorumluluğu üzerimizden atmak şeklindeki bir anlayışla sürdürülemez. Biz partnerlerimizle kaynağı kim olursa olsun sorunsuz bir ticari ilişki hedeflemekteyiz. Bu ise bize sorumluluğu üzerinden atmayı değil başkalarının sorumlulukları bile olsa kontrol etme alışkanlığı kazandırmıştır. Üretim planlama bölümümüzde sıkça duyulan şu sözler bu anlayışın ürünüdür; “müşteriyi arayalım, uyaralım, bilgilendirelim, onay alalım…”

Bu yaklaşımlar kitabı ve yayını önemseyen anlayışımızdan birkaç örnektir. Bu anlayış bizi teknik bir işi sadece bu şekilde düşünüp iş yapmaktan uzaklaştırmakta bir eleştirmen bir tashihçi gibi eseri inceleyerek çalışmaya yöneltmektedir.

İşte bu düşünceyle sizlerin ister bir, isterseniz bin kitabınızı üretmeye talibiz.