Gama Ticaret - Kimdir

Güç santralları, petrol, çimento, petrokimya ve gaz tesisleri, fabrikalar, yüksek binalar, su arıtma tesisleri ve iletim hatları, köprü ve çeşitli altyapı yapımları

GAMA Ticaret ve Turizm A.Ş.'yi bünyesinde bulunduran GAMA, 1959 yılında kurulmuştur. GAMA, endüstriyel tesisler, önde gelen güç santralleri ve boru hatlarının anahtar teslim inşaatları, imalat ve montaj işleri ile yüksek yapılar, barajlar, su arıtma tesisleri, iş merkezleri, hastane ve sağlık merkezleri, konutlar, otoyollar, köprüler ve diğer alt yapı tesisleri gibi inşaat projelerini başarı ile tamamlamıştır. GAMA'nın faaliyette bulunduğu ülkeler; Türkiye, S.Arabistan, Rusya, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan, Libya, İran, Irak, Ürdün, Ukrayna, Katar, Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Yemen, Bulgaristan, İrlanda, Makedonya, Letonya'dır.

GAMA'nın ticaret ve turizm alanındaki faaliyetleri ise GAMA Ticaret ve Turizm A.Ş. tarafından yürütülmektedir. GAMA, ticari faaliyetlerine 1975 yılında başlamıştır. GAMA Sinai Zirai Ticaret ve Pazarlama A.Ş. ile faaliyetlerine devam eden şirketin ünvanı sırasıyla GAMA Pazarlama A.Ş. ve GAMA Pazarlama ve Turizm A.Ş. olarak değişmiştir. Son olarak 2002 yılında grup yapısının holdinge dönüşmesi sonucunda bütün ticaret ve turizm faaliyetleri GAMA Ticaret ve Turizm A.Ş. çatısı altında toplanmıştır.

GAMA Ticaret ve Turizm A.Ş.’nin faaliyetleri aşağıdaki ana başlıklarda toplanmıştır:

• İş makinaları satış ve satış sonrası hizmetleri
• Seyyar cerrahi hastane ve mobil ilk yardım istasyonlarının anahtar teslim tedariği
• Endüstriyel ve yapı malzemelerinin uluslararası ticareti
• Proje bazlı komple tedarik ve çözümler
• Satınalma ve lojistik hizmetleri

Firmanın, Hunan Zoomlion International Trade Co. Ltd. ile kule vinçlerin ve mobil vinçlerin, Zoomlion Cifa Engineering Machinery Co. Ltd. ile kamyon üstü ve sabit beton pompaları, beton dağıtım kulelerinin ve Zoomlion Heavy Industry Science & Technology Development Co. Ltd. firması ile ekskavatörlerin, Manitou ile Amerikan orijinli Mustang marka çok amaçlı mini yükleyicilerin, China Infrastructure Machinery Holdings Limited (Lonking) ile lastik tekerlekli yükleyicilerin, E-P (East Power) Equipment Co., Ltd. ile forkliftlerin, Manitex-Liftking Co. ile dört tekerde çekiş, dört tekerde dönüş, her türlü arazi şartlarında çalışan forkliftlerin, Primetech-FAE Group ile yol ve orman makinalarının ve Weber Machinentechnik GmbH ile toprak ve asfalt kompaktörleri, yol kesicileri ve beton vibratörlerinin Türkiye'de pazarlanması, satışı ve satış sonrası hizmetleri ile ilgili tek yetkili distribütörlük anlaşmaları bulunmaktadır.

Firma, T. C. Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile imzaladığı sözleşme kapsamında, Türkiye'nin ilk "Seyyar Cerrahi Hastane ve Mobil İlk Yardım İstasyonu"'nun, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından savaşta ve barışta kullanılmak üzere teslimatını gerçekleştirmiş olup, kazandığı tecrübe ve birikimle seyyar cerrahi hastanelerin anahtar teslimi tedariki konusunda, yurt içi ve yurt dışı tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine başlamıştır.

Firma, mümessillikleri ve bayilikleri vasıtasıyla yurt içi ve yurt dışı yapı ve endüstriyel tesis inşaatlarının ihtiyaç duyduğu malzeme ve ekipmanların satışını gerçekleştirmektedir. Yine bu projeler için danışmanlık, satınalma ve lojistik hizmetleri vermektedir.

GAMA Ticaret ve Turizm A.Ş.'nin Kalite Yönetim Sistemi BVQI tarafından ISO 9001:2008 sertifikası ile belgelendirilmiştir. Sertifikalar UKAS (İNGİLTERE) ve TURKAK (Türkiye) tarafından akredite edilmiştir.

Firma, Ankara merkez olmak üzere İstanbul, İzmir ve Adana şubeleriyle ve 40 servis noktasıyla Türkiye genelinde faaliyetlerini sürdürmekte ve GAMA'nın yurtdışı ofislerinden faydalanmaktadır.

GAMA Ticaret ve Turizm A.Ş., mobil hastane ve ilk yardım istasyonlarının planlama, tasarım, detaylı mühendislik, tedarik, montaj, sistem entegrasyonu, eğitim ve lojistik hizmetleri dahil olmak üzere, anahtar teslim çözümler üretmektedir.

T.C. M.S.B. Savunma Sanayi Müsteşarlığı -Seyyar Cerrahi Hastane ve Mobil İlk Yardım İstasyonu Projesi

Firmamız, T.C. Milli Savunma Bakanlığı-Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile imzaladığı sözleşme kapsamında, Türkiye'nin ilk seyyar cerrahi hastane ve mobil ilk yardım istasyonunun, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından savaşta ve barışta kullanılmak üzere teslimatını gerçekleştirmiştir.

Seyyar cerrahi hastane ve mobil ilk yardım istasyonu olmak üzere iki tesisten oluşan sistemin yapısı alüminyum, çelik konteynır ve şişme çadırlardan oluşmaktadır. Sistemi oluşturan tüm üniteler, yine proje kapsamında tedarik edilen, taktik tekerlekli araçlarla hizmet yerlerine taşınmaktadır.

Seyyar Cerrahi Hastanesi

Acil, ilk yardım, kanama durdurucu, hayat, uzuv kurtarıcı ileri cerrahi müdahalelerin gerçekleştirildiği, hasta ve yaralıların yoğun bakım ünitesinde izlendiği mobil bir sistemdir.