Zemin Yıkama Makinası kategorisi aramanızda 18 adet ilan bulundu

Zemin Yıkama Makinası Popüler Ürünler

Temizlikte makinalaşmanın güzel bir örneği olan zemin yıkama makinaları okul, market, alışveriş merkezi, hastane, otel, fabrika gibi geniş alanlara sahip yerlerin temizliğini hijyenik olarak gerçekleştirmektedir. Temizlik işleminin zamandan tasarruf edilerek yapılması aynı zamanda hem zeminin kirlerden arındırılması hem zemini parlatma görevi yürütmektedirler. Çok amaçlı olarak kullanılabilen zemin yıkama makinaları temizlik malzemesi maliyetlerinin de düşmesini sağlamaktadır. Zemin yıkama makinasının temel çalışma prensibi, ön kısmında bulunan su haznesinden temizlik malzemesi ile karıştırılmış sıcak ya da soğuk suyu zemine bırakarak sert fırçası ile fırçalamakta, arka kısmındaki vakum ile de pis suyu emerek pis su haznesine tahliye etmektedir. Zemin yıkama işlemini oldukça verimli gerçekleştiren makinalar, paspasların yaptığı şekilde toz ve kir partiküllerini bir noktadan bir noktaya taşımak yerine tıpkı bir elektrik süpürgesi gibi yüksek emiş güçlü vakumuyla içine hapsetmektedir. Böylece zemin yıkama işlemi kirlerden tamamen arındırılmış bir şekilde aynı zamanda zemin parlatılarak tamamlanmış olur. Zemin yıkama makineleri ile profesyonel temizlik kavramının tanımı tam olarak karşılanmaktadır. Makinalarla yapılan zemin temizliğinin farkları gözle görülür bir şekilde belli olmaktayken aynı zamanda manuel yapılan temizliğe göre hem daha hızlı hem daha verimlidir.

Zemin Yıkama Makinası ve Donanımları

Zemin yıkama makinası almaya karar verdiğinizde, satın alınan makine size tüm parçaları ve donanımları ile birlikte teslim edilmektedir. Makine size zaten bir bütün halde kullanıma hzır halde teslim edilmektedir. Tek yapmanız gereken cihazın paketinin içerisinden çıkan fırçanın uygun yere kolaylıkla montajı yapılarak çalışır hale getirilmesini sağlamak olacaktır. Bunun dışında çalıştırmak için herhangi bir montaj işlemi gerektirmez. İlerleyen dönemlerde arızalanan donanımlar makinanın teknik servisine başvurularak kolaylıkla ve ekonomik fiyatlarla değiştirilebilir. Zaten çoğunlukla makine satıcıları teknik servis görevi de üstlenmekte olup satış ve satış sonrası hizmetlerden de yararlanmanızı sağlamaktadır.

Zemin Yıkama Makinalarının Kullanım Ayarlarının Yapılması

Zemin yıkama makinaları kullanım alanlarına göre ve kullanılacak alanın kirlilik seviyesine göre ayarlanabilir. Örneğin sulu ya da susuz temizlik yapma seçeneği vardır. Ya da alan çok kirli değil ise deterjan haznesi boş bırakılarak sadece su kullanılarak da temizlik yapılabilir. Makinanın fırçası da pedal sayesinde yukarı kaldırılıp aşağı indirilme özelliğine sahiptir. Yani temizlik yapılmayan zamanlarda fırçanın zemin ile teması engellenebilir. Bunun dışında zemin temizleme esnasında zemine bırakılacak su miktarını makine otomatik ayarlayabileceği gibi manuel olarak da ayarlanabilmektedir. Makinaların kullanımları oldukça pratik olup herhangi bir eğitim süreci gerektirmemektedir.

Zemin Yıkama Makinalarının Bakımı ve Saklanması

Zemin yıkama makinaları kullanımı ve bakımı oldukça pratik olan sistemlerdir. Bu sebeple temizliğin kısa sürede yapılmasını sağlayarak, temizliğe ayrılan süreden tasarruf sağlamaktadır. Ekstra bir bakıma ihtiyaçları yoktur. Temizlik öncesi su ve deterjan hazneleri doldurularak temizlik sonrası boşaltılması gerekir. Bunun yanı cihazın işi bittikten sonra kuru ve nemsiz ortamlarda saklanmalıdır. Makinanın işi bittikten sonra elektrikli ise kablosu uygun bir şekilde sarılarak kablonun yıpranmasını önlemek amacıyla ortada bırakılmamalıdır. Bataryalı ise kullanım sonrası batarya şarj edilmelidir.

Zemin yıkama makinaları çalışma şekillerine bağlı olarak elektrikli zemin yıkama makinası, bataryalı zemin yıkama makinası, olmak üzere sınıflandırılmaktadırlar. Bunun dışında zemin yıkama makinaları kullanım şekillerine göre; itmeli zemin yıkama makinaları, arkadan itmeli zemin yıkama makinaları, binici tipli zemin yıkama makinaları olarak da gruplandırmak mümkündür.

Elektrikli Zemin Yıkama Makinası

Makinanın çalışabilmesi için kablosu ile prize bağlanması gerekir. Gerektiğinde kablo ilavesi yapılabilir. Kablolu olduğu için küçük alanlarda kullanımı daha uygundur. Market, ofis gibi metrekaresi küçük ola alanlar için tercih edilebilirler.

Bataryalı Zemin Yıkama Makinası

Bu sistemde cihazın önceden bataryası doldurularak güç sağlanmaktadır. Cihazın çalışması için kabloya gerek yoktur. Dolayısıyla daha pratik bir kullanım alanına sahiptir. Batarya en geniş alanları bile temizleyecek güçte üretilmektedir. Hastane, alışveriş merkezi, okul, havaalanı gibi geniş alanlarda bataryalı zemin yıkama makinaları daha kullanışlıdır.

İtmeli Zemin Yıkama Makinası

Daha ziyade market, ofis gibi küçük alanların temizlenmesinde kullanılan makinalar elektrikli ve bataryalı olabilmektedir. Hafif ve sessizdirler. Zemini ıslaklık olmayacak şekilde temizlerler. Maksimum 300 metrekare olan alanlar için güvenle kullanılabilirler. Hafiftirler. Tutma kolları sayesinde itilerek makine kolaylıkla yönlendirilebilir.

Arkadan İtmeli Zemin Yıkama Makinası

İtmeli makinalara göre daha büyük hacme sahiptirler. Türüne göre değişmekle birlikte maksimum 2500 metrekare olan alanların temizliğinde kullanılabilirler. Elektrikli ve ya akülü seçenekleri mevcuttur. Burada makine arkasında bulunan yönlendirme kolu sayesinde hareket ettirilerek istenilen alanın temizlenmesi sağlanmaktadır. Burada makinayı yönlendiren kişi ayakta arkasında durarak yönlendirme işlemini gerçekleştirmektir.

Binicili Zemin Yıkama Makinası

Zemin yıkama makinalarının en gelişmiş halidir. Oldukça geniş alanlarda kullanılabilir. Havaalanları, alışveriş merkezleri, hastaneler başlıca kullanım alanlarıdır. Hem süpürüp hem silip hem kurulama işlemi yapabilirler. Binicili zemin Üzerine binen bir kişinin direksiyonu yönlendirmesiyle yön alıp temizlik işlemini yerine getirmektedir. Tıpkı bir minyatür bir  otomobil kullanmak gibidir. Burada beden gücü neredeyse hiç kullanılmamaktadır. Bataryalı olarak satışa sunulmaktadır.

Zemin Yıkama Makinalarının Başlıca özellikleri

  • Makinalar iş gücünden ve temizliğe ayrılan zamandan tasarruf edilmesinin yanı sıra temizlik malzemeleri ve fazla su kullanımının da önüne geçmiş olur.
  • Standart temizlik yöntemlerine göre daha başarılı sonuçlar elde edilir ve profesyonel bir temizlik yapar.
  • Ekstra bir bakıma ihtiyaçları yoktur.
  • Uzun ömürlü olup kullanımları oldukça pratiktir.
  • Teknik servis hizmetleri ve yedek parçaları uygun fiyatlarla bulunabilir.

Basınçlı Zemin Yıkama Makinası

Basınçlı zemin yıkama makinelerinin çalışma prensibi normal zemin yıkama makinelerine göre farklıdır. Basınçlı zemin yıkama makineleri haznelerine doldurulan suyun Yüksek basınç ile püskürtülerek kirlerin temizlenmesini sağlamaktadır. Geniş yüzeylerin yıkanmasında kısa sürede etkili sonuçlar elde etmektedir. Herzemin tipine uygun olmayan bu makineler aynı zamanda yaygın olarak oto yıkama sektöründe de kullanılmaktadır.

Basınçlı zemin yıkama makinasının özellikleri

  • Tekerli olmaları sayesinde temizlenecek alanda kolaylıkla hareket ettirilebilirler.
  • Basınçlı zemin yıkama makinaları temizleme süresini azaltarak su, elektrik ve temizlik malzemesi kullanımını en düşük seviyeye ulaştırmaktadır.
  • Oldukça uzun ömürlü olup arıza halinde uygun fiyatlı yedek parçalarına ulaşılabilmektedir.

İkinci El Zemin Yıkama Makinası

Oldukça uzun ömürlü olan zemin yıkama makinaları ekstra bakımlar da gerektirmediği için sağlamlılığını ve verimliliğini uzun süre devam ettirebilmektedir. Bazı durumlarda işletmeler satın aldıkları zemin yıkama makinelerini belli bir süre sonra çeşitli sebepler satışa çıkarılabilmektedir. Alanında uzman satış temsilcileri aracılığıyla satılan sıfırını aratmayacak kalitedeki ikinci el zemin yıkama makinalarını MakinaTürkiye platformumuz üzerinden uygun fiyat ve ödeme seçenekleri ile güvenle satın alabilirsiniz. Sitemiz üzerinde satışa çıkarılan çoğu ürünün garanti süreci devam etmekte olup satış sonrası hizmet avantajı da sağlanmaktadır. Satıcı firmalar tarafından her türlü teknik desteğinde sağlandığı ikinci el zemin yıkama makinalarında size uygun olan seçeneklere sahip cihazı seçerek işletmenizin temizliğini en hijyenik koşullarda, gözle görülen farklar ile, kısa sürede, zamandan, sudan ve temizlik malzemesi giderlerinden tasarruf yapabilirsiniz.

Yüzlerce marka ve model, satıcıya anında ulaşabilme imkanı satılık ve kiralık seçenekleriyle Zemin Yıkama Makinası kategorisinde