Barkod Yazıcı kategorisi aramanızda 18 adet ilan bulundu

Barkod Yazıcı Popüler Ürünler

Barkod yazıcı barkod basmak için kullanılır ve pek çok modeli vardır. Barkod yazıcı termal ve direk termal baskı yapabilir. Barkod yazıcı ile basılan barkodlar daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Daha hızlı baskı yapabilirler. Piyasada çok değişik marka ve modelde barkod yazıcı bulunmaktadır. Barkod yazıcı modeline göre bilgisayara bağlı olarak veya bilgisayardan bağımsız olarak kullanılabilirler. Dört farklı barkod yazıcı vardır. Biraz onlardan bahsedecek olursak nokta yani iğne vuruşlu yazıcılar yazma işlemini şerit üzerinde bulunan mürekkebi iğne ile kâğıda nokta şeklinde vurarak gerçekleştirir. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar vardır bunlarsa yazma işlemini şerit üzerindeki mürekkebi kâğıda püskürterek gerçekleştirir. Toner kullanan yani lazer yazıcılar yazdırma işlemini toneri elektriksel olarak kağıta püskürterek gerçekleştirir. Yakarak yazdıran (termal veya termal transfer) yazıcılar ise fax makinaları gibi çalışan barkod yazıcılarıdır ve yazdırma işlemini mevcut bir termal baskı kafasının kâğıdı doğrudan yakması ve şeridin karbon kâğıdını boyaması ile gerçekleşir.

Barkod yazıcı oldukça çok tercih edilmektedir. Bu kadar çok tercih edilmesinin sebebi ise kağıdın yakılarak baskı yapılmasından dolayı yüksek bir baskı kalitesine sahip olması, barkod yazıcıların dışındaki yazıcıların baskı yapamadığı etiketlere bile baskı yapabiliyor olmasının yanı sıra normal yazıcılara göre barkod yazdırma işleminin düşük maliyetle ve kolay yapılabiliyor olması. Diğer yazılarda barkod veya etiket basım işlemi gerçekleştirilirken barkod yapışkanının akma ya da etiketin tonere yapışması gibi durumlar olduğu için bu yazcıların kullanımı zorunlu hale getirilmiştir. Ve son olarak tabiki barkod yazıcı seçerken nelere dikkat etmeliyiz birazda bunlardan bahsedelim. Etiketin uzun veya kısa ömürlü olmasına göre tercih edilir. Raf ömzü uzun olan ürünler için etikette bu doğrultuda uzun ömürlü olmalıdır. Bir yazıcı alırken sizin istediğiniz etikete baskı yapabiliyor olması önemlidir.

Çevresel faktörlerde etiketin ne derece dayanıklı olacağıda bir o kadar önem arz eder ve etiketi ne için ve niye kullandığınıza göre bir yazıcı seçimi yapılmalıdır. Hangi hızda baskı yapabiliyor olması büyük ölçekli firmalar için çok önemlidir. Kullanılacak etiketin boyutları nasıl olmalı, bağlantı şekillerinin nasıl olması gerektiği gibi örneğin seri, paralel gibi şekiller. Hangi aralıklarda etiket basmanız gerektiği de yazıcı seçerken önemlidir. Yazıcının hangi yazılıma ihtiyaç duyduğu pek çok insanı yazıcı seçerken etkileyen faktörlerdendir. Baskı çözünürlüğü çeşidinize göre yazıcı seçebilirsiniz. Etiket makinaları çeşitli modelleri ile sayfamızda sizleri bekliyor. Yüzlerce varyasyona sahip etiket makinasını incelemek veya ihtiyacınıza en uygun etiket makinasını tespit etmek hatta satıcısıyla iletişim kurup bilgi almak için hemen sayfamızı ziyaret edin. Etiket makinaları seçenekleri ve detaylı ilanları fiyat seçenekleri ile burada. Yüzlerce marka ve model, satıcıya anında ulaşabilme imkanı satılık ve kiralık seçenekleriyle etiket makinaları başlığı altındaki Barkod Yazıcı kategorisinde.