CNC Torna Tezgahı kategorisi aramanızda 31 adet ilan bulundu

5000 Devir / Dakika Rulmanlı Cnc Torna Tezgahı

YCM | TC16A

570 mm Cnc Torna Tezgahı

Smart | NL1500

Cnc Torna Tezgahı Çift Taretli Tt-850

Smb Technics | TT-850

CNC Torna Tezgahı Popüler Ürünler

CNC Torna Tezgahı nedir ?

Teklonojinin torna tezgahlarıyla buluşması sonucunda CNC torna tezgahları ortaya çıkmıştır. CNC’NİN açılımı bilgisayarlı sayılım yöntemidir. Torna tezgahlarının üzerine monte edilmiş ve programlanmış bilgisayarların tornalama sürecine dahil olmasıyla CNC tornalama işlemleri ortaya çıkmaktadır. CNC tornaların kullanılmaya başlanması insan gücünün yerine makinaların kullanılmaya başlanmasını da beraberinde getirmiş olup ürünlerin daha seri işlenmesini sağlamıştır. CNC torna tezgahı işlemlerin süresini kısaltırken, seri ve kusursuz üretim imkanı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra CNC tornalar tamamen işgücünde bağımsız değildir. Tornanın bilgisayarında kullanılacak programın aktif edilmesi programa gerekli direktifler ve modeller girilmesi hatta çizimler yapılması gerekecektir.

CNC Torna Tezgahı Fiyatları

CNC torno tezgahları son teknoloji cihazlar olup, bilgisayar destekli çalışma prensipleri vardır. İşletme verimliliğine katkısı büyüktür. Cihaz başında birinin durmasına gerek olmaksızın bir kez gerekli ayarlamalar yapıldığında belirtilen sayıda ürününü, sorunsuz ve hızlı şekilde işlemektedir. Dolayısıyla oldukça profesyonel bir çalışma prensibine sahip torna tezgahı oldukları söylenebilir. Her üründe olduğu gibi torna tezgahlarında da ürünün kullandığı teknoloji, ürünün sağladığı konfor ve verimlilik arttıkça fiyatı da artmaktadır. Bu sebeple CNC torna tezgahı fiyatları diğer torna tezgahlarının bir tık daha üstündedir. Sitemiz üzerinden; CNC dik torna, CNC kayar otomat, CNC sıvama torna çeşitlerinin hem sıfır hem ikinci el CNC torna fiyatlarına ulaşabilirsiniz. Satıcılar ve ürünler arasında karşılaştırma yaparak en uygun fiyata en verimli cihazı seçebilirsiniz.

 

Günümüze kadar CNC Torna Tezgahı ve Çeşitleri

Eski yüzyıllardan bu zamana kadar ham haldeki metaller işlenir. Evlerimizde , ofislerimizde , iş yerlerimiz de hayatımızın her anında kullanmış olduğumuz makinalar mutlaka var.Teknolojinin zaman içerisinde hızla gelişmesinden dolayı hayatımızda ,evlerimiz de ve iş yerlerinde de kullanmış olduğumuz makinalarda da olumlu yönde gelişmeler olmuştur.Peki bu makinaların katkısı nedir?Kısa zamanda birden fazla işi aynı anda yapabilen akıllı sistemli makinlar ile seri üretimler yaparsınız , el gücüyle yapılması güç olan işlemleri makinalar ile daha hızlı bir şekilde hem de kusursuz , eksiksiz malzeme tam verimli kullanılarak yapılma imkanı yanı sıra bu makinalardan çok fazla faydalanırız.

İmalat sektöründe metal yüzeylerin işlenmesinde kullanılan tornalama tezgahları günümüzde metal işleyen tüm sektörler tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.Bu tezgah CNC özellikte olması sebebiyle işlerinizi seri hızla yapabilmenizi sağlar , hızınıza hız katar , malzemeden yüksek verimli kullanım ve fayda sağlar , bilgisayar sistemli yapısı sayesinde işlerinizi yüksek performansla yapabilmenize büyük katkı sağlar.Bilgisayar sistemli CNC tornalama makinaları otomatik işlemler yapmanıza yardımcıdır.Kısacası seri üretimi hızlı ve otomatik olarak yapabilme olanağınız sayesinde kusursuz işleri hemen yapabilirsiniz.Bilgisayarlı kontrol ünitesine sahip bu tezgahlar yapılan işlemi hafızasına kaydederek bir işlemi bir sonraki günde aynı şekilde uygulamak istediğiniz de işinizi kolaylaştırır kendi hafızasında işlemi tutar ve hemen uygular.Kısacası bilgisayar sistemli ünitesi hem otomatik işler yapmanızı hem de yapılan işi hafızasında kaydederek bir sonraki seferde işlerinizi tekrar kısa sürede yapabilmenizi sağlar.Bilgisayar sistemli ünitesi sayesinde CNC model tezgahlarda bir parça üzerinde uyguladığınız işlemi değiştirip başka bir işleyiş şekli ile farklı bir teknik uygulama yükleyebilirsiniz.Kısacası işlem sırasındaki ofset ve teknik bilgileri işlem hafızasına yükleyebilir istersenizde bu ofset ve teknik bilgileri uygulama sırasında müdahale ederek işlemi durdurabilirsiniz.Hem çalışanların iş yükünü hafiftetecek hem de üretim hızında yüksek performans sağlayacak harika bir tasarımdır.

Düşük sürtünmeye sahip doğrusal ve bilyalı kızak sistemlerini kullanan harika bir tezgahtır.Yatak ve kızaklardaki en önemli olay sürtünmesidir.Sürtünme aşınma, enerji kaybı ve sıcaklığın yükselmesine neden olur ve bu sebeble kayıt ve kızaklar yağlanmalıdır.Tezgahlarda işleyen iş parçası hassasiyetini etkileyen en önemli kısım tezgâh milidir.Yüksek devirde döndüklerinden, en küçük olumsuzluk tezgahın hassasiyetini önemli ölçüde etkileyebilir.Bu sebeble iş parçasının bağlanmasında balansa dikkate edilmelidir.Takım tutucular tarafından takımların tutulduğu kısma taret denir.Takımlar sağlam bağlanmalı ve iyice sabitleştirilmelidir.Taretin dönmesine engel olacak mesafelerde takım bağlanmaması en önemli etken.Bu sebeble çalışacağınız makinanın işleyişini ve hangi kısmın ne görev gerçekleştirdiğini mutlaka bilmelisiniz.Eğer makinanın nasıl çalıştığını anlarsanız kullanımdan verim alır ve rahat çalışma imkanı sağlarsıınız.

Tezgah modellerini , yüzlerce modeli , birbirinden ünlü markaları sitemizden bulabilirsiniz. Kiralık , satılık , sıfır ve ikinci el tüm modeller tezgah kategorisinde , hemen inceleyerek almak istediğiniz ürünü portalımızda kısa sürede bulabilirsiniz.Her kullanıma uygun model , tüm çalışma şekillerine uyumlu CNC Torna tezgah çeşitleri , aranılan en başarılı modeller ve güncel cnc torna çeşitleri modelleri portalımızda.