Isı Pompası kategorisi aramanizda 5 adet ilan bulundu

Isı Pompası Popüler Ürünler

Isı pompalarının, termodinamik prensiplere dayanan bir döngü sistemi vardır. Bu döngüde, düşük sıcaklıktaki bir kaynaktan ısı alınır, yüksek sıcaklıktaki bir yerde bu ısı verilir ve bu işlem sürekli olarak tekrarlanır. Tek bir cihazla hem ısıtma hem soğutma sistemine sahip olan ısı pompası doğada var olan ancak sıcaklığı düşük olduğu için kullanılmayan enerjilerin sıcaklığını yükselterek kullanılmasını sağlayan pompadır. Maksimum verim sağlayabilmesi için dış çevre ısısı göz önünde bulundurularak ortama en uygun olacak ısı pompası tipi kurulmalıdır. Isı pompası soğutucu akışkan içeren kapalı bir devreden meydana gelir. Bir yapının dışından ısıyı emer ve aynı buhar sıkıştırmalı soğutma işlemini yapar. Klima ve buzdolaplarıyla aynı ekipmanı kullanır. Bünyemizde satış yapan ısı pompası firmalarından marka, model, teknik destek ve fiyat bilgisi alabilirsiniz.

 

Isı pompasının enerji kaynağı hava, su ve toprak doğada bulunan yenilenebilir enerji kaynaklarıdır ve bu enerji kaynaklarını elektrikle besleyerek ısı kaynağına dönüştürür, bina ısıtma sistemlerinde oldukça sık duyulan iklimlendirme sistemi olarak da adlandırılan ısı pompaları ihtiyacı olan enerjinin ortalama olarak %75 ini doğal kaynaklardan kalan %25 ini elektrikten sağlar. Buharlaşma, sıkıştırma, yoğuşma ve genleşme adımlarından oluşan bir döngü oluşturur ısı pompası ısıtma, soğutma, sıcak su kullanımını tek bir yerde toplar ve en yüksek enerjinin en minimum maliyetlerle kullanılmasını sağlar.

Isı Pompası Nasıl Çalışır?

Isı pompaları ısıtmak için dışarıdan gelen havayı emer ve enerji havuzuna aktardığı ısıyı evaporatördeki soğutucu akışkan enerji kaynağına maruz kalarak buharlaşır. Bu adımda sıcaklık gerekli seviyeye yükseltilir. Yüksek sıcaklıktaki yüksek basınçlı gaz, enerjinin dağıtım ortamına aktarıldığı kondansatöre girer. Soğutucu buhar soğutulur ve tekrar sıvı hâle gelir. Bu sıvı genleşme valfine iletilir. Soğutucu akışkan, evaporatöre girmeye hazır olan düşük basınçlı, düşük sıcaklıkta sıvı hâline gelir. Bu süreç, kapalı döngüde sürekli olarak çalışır. Bu ısı daha sonra evinizdeki radyatörleri, yerden ısıtma sistemlerini veya sıcak hava konvektörlerini ve kullanım suyunu ısıtmak için kullanılır. Kısaca ısı pompası bir enerjiyi bir yerden bir yere taşıyarak ısı taşıma görevini gerçekleştirir.

 

Dış ortamdaki serbest enerjiyi alır ve hidrolik modül aracılığıyla evin içine taşır. Bu serbest enerji, yüksek termal dönüşüm katsayılı, çevre dostu bir soğutucu akışkan kullanılarak hidrolik modülüne taşınır gaz fazında bulunan akışkan sıvı, ısı ve sıcak su üretiminde kullanılabilecek bir seviyeye yükseltilmesi için bir kompresör tarafından sıkıştırılır, yüksek sıcaklık ve basınçtaki akışkandan yine bir eşanjör yardımıyla ısı, evinizdeki ısıtma ve sıcak su devrelerine aktarılır.

Yaz aylarında evi soğutmak için ise ısıtma amaçlı uygulanan döngünün tersine çevrilmesiyle soğutma gerçekleştirir. İç ortam havasından ısı alıp ısıyı dışarı atar, ısıtma çevriminde olduğu gibi sıvı soğutucu akışkan, genleşme cihazından geçerek düşük basınçlı sıvı/buhar karışımına dönüşür. Daha sonra evaporatör görevi gören iç bobine gider. Sıvı soğutucu, iç ortam havasından ısıyı emip kaynatarak düşük sıcaklıklı buhar hâline getirir. Bu buhar, ters çevirme valfinden kalan sıvıyı akümülatöre ve ardından kompresöre geçirir. Daha sonra buhar sıkıştırılıp hacmi azaltılır ve bu durum havanın ısınmasına neden olur. Son olarak artık sıcak olan gaz, ters çevirme valfinden kondansatör görevi gören dış bobine geçer. Sıcak gazdan gelen ısı, dış havaya aktarılarak soğutucu akışkanın sıvıya yoğunlaşmasına neden olur. Bu sıvı genleşme cihazına geri döner ve döngü tekrarlanır böylelikle ısı pompası soğutma işlemini gerçekleştirmiştir. Tüm Isı pompaları Isıtma veya soğutma için gerekli olan enerjiyi doğal kaynaklardan alır fakat kullanım modelleri farklıdır. Isı pompası kendi içinde 3’e ayrılır.

Hava Kaynaklı Isı Pompası: Enerji kaynağı havadır. Ilıman iklimlerde tercih edilebilir. Monoblok hava kaynaklı ısı pompası ve split hava kaynaklı ısı pompası olarak 2 farklı tipte hava kaynaklı ısı pompası vardır. Kurulumu diğer ısı pompalarına göre daha uygun maliyetli olduğu için daha çok tercih edilen tiptir.

Su Kaynaklı Isı Pompası: Enerji kaynağı sudur, yakınında doğal su kaynağı bulunan her yapı içerisine kurulumu yapılabilir. Su sıcaklığı -15 derece gibi düşük bir seviyedeyken bile ısı üretmeye devam eder.

Toprak Kaynaklı Isı Pompası: İklim olarak daha soğuk olan bölgelerde tercih edilebilir. Enerji kaynağı topraktır ancak kurulum yapılmadan önce kullanılacak olan bölgedeki toprağın uygun olup olmadığına bakılmalıdır. Korozyona dayanıklı, toprak altında çürümeyen borularla yatay ve dikey olarak kurulumu yapılır. Diğer ısı pompası tiplerine göre daha maliyetlidir.

Isı Pompasının Çalışma Prensibi Nedir?

Isı pompaları dışarıdan aldığı enerjiyi kendi içerisinde elektrik ile besleyerek işler ve kullanım alanlarına, havuzlara, musluklara, peteklere ve yerden ısıtma sistemlerine ısı olarak aktarır. Isıtma amaçlı kullanıldığı gibi soğutma amaçlı kullanılabilir. Bütün ısı pompaları aynı prensiple çalışmaktadır, kışın ısıtma maksadı ile kullanılan ısı pompası, yazın da soğutma için kullanılabilir. Isı Pompası ısıtma ya da soğutma için gerekli enerjiyi havadan, sudan ya da topraktan alarak sisteme taşıyan pompadır. Kurulumu ekonomik olduğu için hem de daha kolay bulunana bir kaynak olduğu için günümüz şartlarında Türkiye’de en çok kullanılan tipi hava kaynaklı ısı pompasıdır. Kömür, petrol, doğalgaz ve fosil yakıtlardan tamamen bağımsız olarak çalıştığı için herhangi bir emisyon açığı çıkarmadan çalışmaktadır. Evlerde tercih edildiği gibi endüstriyel anlamda da tercih edilebilen ısı pompaları daire, otel, apartman, villa, havuz, hamam, sera, alış-veriş merkezlerinde ve iş merkezlerinde kullanımı uygundur.

Isı Pompası Ne Kadar Elektrik Tüketir?

Bir ısı pompasının verimliliği, performans katsayısı yani CoP olarak tanımlanır, üretilen enerjinin diğer bir deyişle ısıtma veya soğutma için mevcut olan enerjinin prosese giriş enerjisine oranını hesaplanır. Alınan enerji ve çıkan enerji miktarı ölçülerek belirlenir. Örneğin CoP değeri 4 olan bir ısı pompası, her 1 kW elektrik tüketiminden 4 kW ısı üretebilir yani bir ev için bir yılda ortalama 16.000 kW / saat ısı gerekir. Bu hesaplama da CoP'si 6 olan bir ısı pompası yılda 24.000 kW / saat elektrik tüketir. Bu hesaplama evinizin yalıtımına, ne kadar sıcak su kullandığınıza, büyüklüğüne göre ısı pompasının hesabı değişkenlik gösterir.

Isı Pompası Fiyatları Isı pompası fiyatlarının hesaplanabilmesi için öncelikle yapıya hangi tip ısı kaynağının kurulacağının karar verilmelidir. Isı pompası tipi dışında fiyatlandırma hesabı yapabilmek için kurulacak olan yapıda pompanın markası, günlük ortalama olarak sıcak su kullanım ihtiyacı, soğutma için soğutma gücü ihtiyacı, yapının kaç yıllık bir yapı olduğu, yapının hangi amaçla kullanıldığı, yalıtım olup olmadığı, yapının hangi bölgede olduğu gibi özelliklerin bilinmesi gerekmektedir. Kullanılacak olan yapı ve özellikleri değişiklik gösterdiğinden dolayı ihtiyaçları karşılamak için gereken çözümler ve fiyatlandırma da değişiklik göstermektedir. Isı pompası satışı ve hizmeti veren firmalara portalımızdan ulaşabilir, satın alabilirsiniz. Portalımız üzerinden her türlü ısı pompası projesi, imalatı ve satışı yapan, satış sonrası yetkili servis güvencesi sunan firmalara ulaşabilirsiniz.

 

Komisyonsuz Aracısız Ticaret

Rekabetçi fiyatlar ile alın satın kiralayın

Tüm İletişim Kanalları

Telefon whatsapp mail ve tüm iletişim kanalları şeffaflığı

Mobil Cebinizde

Mobil uygulamamızı indirin takipte kalın

Mağaza Açın ve İlan Verin

Kolay kullanım sunan portalımızda alın satın kiraya verin