Jet Pulse Toz Toplama Sistemi

Fiyat Sorunuz
Min. Sipariş 1

İlan No: #00186525
Kategori: Toz Tutma Filtreleri
Marka: Bunkar Makina
Model Tipi: B-TT001
Ürün Tipi: Satılık
Ürün Durumu: Sıfır
Menşei: Türkiye
Teslim Durumu: Stokta Var
Konum: Eğitim Mah. / Kadıköy / İstanbul
Kısa Detay: 2 Yıl Garantili
Satış Detayı: Havale / EFT, Görüşülür

Satıcıyla iletişim kur

Bunkar Makina

Bunkar Makina İmalat Isı San. ve Tic. Ltd. Şti.

Danışman : Bunkar M.

Bunkar Makina Endüstriyel Tip Toz Toplama Filtre Sistemi

TOZ TOPLAMA

TOZ TOPLAMA NEDİR?

Endüstriyel tesislerde , üretime bağlı olarak imalat esnasında ortaya çıkan veya işletme sırasında meydana gelen toz partikülleri hem çevreyi hem de çalışan sağlığını tehdit etmektedir. Özellikle çalışma alanına yayılan ve gözle görülemeyen bu tozlar akciğer ve solunum sisteminde hasara yol açar. İnsan ve çevrenin sağlığı için ortama yayılan tozun toplanmasında toz toplamanın önemi çok büyüktür.

Tozun kaynağından emilmesi ve toz toplama sisteminde filtre edilerek , kirli havayı zararsız bir şekilde atmosfere atılmasına Toz Toplama denir. Toz toplama sayesinde mahaldeki havanın kalitesi artar ve çalışan personelin verimliliği artar. Toz toplama genel bir başlık olup, Toz toplama sistemleri bu başlığın alt grubudur. Toz toplama sistemleri derken ; yerinde yapılan keşif sonucu mühendislerimizin size sunduğu makineler alt grupları oluşturur. Örneğin , Jet pulse torbalı filtre , torbalı filtre, sulu filtre ,kartuş filtre gibi…

Birçok fabrikada üretimin bir parçası olarak oluşan ve çalışma ortamına yayılan toz partikülleri, üretim ortamında istenmeyen olumsuz durumlara yol açmaktadır.  Bunkar Makina olarak, bu istenmeyen olumsuz durumu ortadan kaldırmak ve çevre kirliliğine engel olmak için şirketimiz bünyesinde gerçekleştirilen endüstriyel toz toplama ve filtrasyon sistemlerimiz ile üretim ortamında meydana gelen toz partiküllerini çalışma ortamına yayılmadan toplanmasını sağlıyoruz. Bu sistemde tozun cinsine, yapısına, tanecik boyutuna, kütlesel ağırlığına ve toz yoğunluğuna göre belirlenen uygun filtreler kullanılmaktadır. Endüstriyel uygulamalarda oldukça tecrübeli olan şirketimiz ile fabrika ortamlarında meydana gelen tüm emisyon ve çevre kirliliğini önlüyoruz.

DÖKÜMHANE TOZ TOPLAMA

Uzun yıllardır var olan tecrübemiz sayesinde dökümhane toz toplama sistemleri denilince ilk akla gelen firmalardan biri olmaktayız. Dökümhane uygulamasının tüm aşamalarında uzman ekibimiz ve yetkin kadromuzla, müşterilerimize teknik şartname hazırlamadan filtrelerin imalat ve montaj aşamalarına kadar tüm süreç boyunca yardımcı olmaktayız. Ayrıca satış sonrası bakım, kullanım desteği gibi tüm acil durumlarda da uzman saha ekiplerimiz her zaman yanınızda olmaktadır.

Dökümhane toz toplama sistemleri, havalandırma sistemleri gibi işlemlerin doğru yapılması gerekmektedir. Özellikle endüstriyel alanlarda sıklıkla ihtiyaç duyulan bu uygulamalar, üretim tesislerinin verimliliğinin artmasında, çalışanların sağlığının korunmasında ve çevre kirliliği bakımından önem taşımaktadır. Üretim alanlarının doğru uygulamalar kullanılarak havalandırılması, dökümhane toz toplama işlemlerinin işinin ehli uzman firmalar tarafından yapılması, sağlık ve hava kirliliği açısından son derece önemlidir. Toz toplama işleminin detaylı videosu Instagram hesabımızdaki bu linkten ulaşabilirsiniz.

BUNKAR MAKİNA TOZ TOPLAMA

Bunkar Makina İmalat Isı San ve Tic Ltd Şti. olarak, gelişmekte olan sanayinin en büyük problemi olan emisyon ve çevre kirliliğini önlemek için toz toplama ve endüstriyel uygulamalar konusunda tecrübeliyiz. Toz toplama sistemleri Torbalı Filtre, Sulu Filtre ve Kartuş Filtre olmak üzere  3 ana başlıkta toplanmaktadır. Toz toplama cihazlarının seçimine geçmeden önce sistemi Torbalı filtre, Kartuş Filtre ve Sulu filtre olmak üzere 3 ana sistemden bahsedebiliriz.

Torbalı filtre, toz yoğunluğu yüksek işletmelerde, tozun kaynağından çekilmesi ile işlevini %99,9 olarak gerçekleştirir. Torbalı filtrede yan ekipman olan filtre torbaları ve filtre tel kafeslerinin de önemi büyüktür. Tel kafeslerinin filtre torbaları ile uyumu , toz geçirgenliği ve statik hesapları toz toplama sistemlerinin en önemli ekipmanlarındandır.

Doğru filtre torbası ve tel kafesi seçimi yapıldıktan sonra istenilen kapasite ve ölçüler doğrultusunda adetler belirlenir. bir toz toplama sisteminin kapasitesi genellikle m3/h cinsinden seçilir. Kapasite seçimi toz yoğunluğu, malzeme özelliği ve toz toplama sisteminin kurulacağı bölgeye göre değişiklik gösterir. Yanlış seçilen filtre torbası verimsiz ve bakıma muhtaç bir toz toplama sistemine sebep olur. Torbalı filtreler her ne kadar sorunsuz toz toplama sistemleri olsalar da yanlış seçim sisteme büyük zarar verebilir.

Torbalı filtrelerin en çok tesislerde görüleni Jet Pulse Filtre’ler olarak kullanılmaktadır. Jet Pulse Filtre demek , filtre torbalarına gelen kompresörlü havanın toz partiküllerini toz deşarj ünitelerine aktarmasına denir. Sistemde emiş yapan radyal fanın ters istikametine basınçlı havanın yollanması filtre torbalarının temizlenmesinde büyük rol oynar. Radyal fanın seçimi kapasite ve basınç dağılımı ile olur. Kapasite m3/h  olrak basın ise mmSS veya PA cinsinden bulunur. Jet Pulse Filtre sistemlerinde en önemli faktörlerden biri de radyal fanlardır.

 

 

Radyal fanlar endüstride bir çok faaliyette hizmet etmektedirler. Özellikle hava, toz ve diğer uçucu gazların transferinde radyal fanların önemi büyüktür. Fan seçimlerinin mühendislik seçimi fan eğrileri ile yapılır. Doğru seçilmiş bir fan işletmede enerji verimliliği ve yüksek performans sağlar. Bunkar Makina olarak imal ettiğimiz fanların performans eğrileri istek doğrultusunda kullanıcıya verilir. Radyal fanların gövde malzeme kalınlıkları ve rulman seçimleri işletme için büyük önem taşır.

Endüstriyel toz toplama sistemlerinin diğer alt başlığı olarak Kartuş filtre sistemini söyleyebiliriz. Kartuş filtreler Jet pulse filtrelere göre daha ekonomik olmakla birlikte toz yoğunluğu fazla olmayan tesislerde kullanılır. Kartuş filtrelerin seçimi, adetleri ve performans değerlerinin seçimi işletmeler için büyük önem taşır. Kartuş filtreler de torbaları filtreler gibi jet pulse özelliği taşır yani, basınçlı havanın kartuşları temizlemesi ile kendini yenileme özelliğine sahiptir.

Kartuş filtrelerin jet pulse torbalı filtreye göre boyutlarının ufak olmasının sebebi içinde bulunan filtrelerin yüzey alanlarının fazla olmasıdır. Burada en önemli hesapla toz cinsi ve yoğunluğa göre doğru filtreyi kullanmaktır. Bunkar makine olarak kullanılan kartuş filtrelerin imalatlarını kendimiz yapmaktayız. Jet pulse kartuş filtrelerde emişi sağlayan endüstriyel fanlar uzman kadromuz tarafından seçilip, sektörde en performanslı cihazları kullanmaktadır.

TOZ TOPLAMA NERELERDE KULLANILIR?

Toz toplama terimini genel olarak alırsak, kullanıldığı alanlar; dökümhaneler, çelikhaneler, hammadde tesisleri, boya tesisleri, üretim tesislerindeki kaynak tozu çıkışları, plazma lazer kesim makinelerindeki tozlar, kimya sektörü, tarım sektörü, havacılık sektörü. Bunkar Makina kullanım alanlarınıza göre doğru toz toplama sistemlerini üretmekte olup, sunduğu kalite ile sektörde lider firmalardan biridir.

TOZ TOPLAMA İMALATI NASIL YAPILIR?

İlk olarak yerinde keşif yapılarak tozun kaynak veya kaynakları bulunur. Üretimdeki personellerin görüş ve toz alanındaki istekleri dinlenir. Keşif sonrası tecrübeli ekibimiz tarafından Toz toplama ile ilgili hangi toz toplama tesisinin seçileceği hesaplanır. Toz toplama ile ilgili kullanışlı ve ihtiyaca yönelik toz toplama tesisi seçildikten sonra imalata projeler hazırlanır. Toz toplama tesisi ile ilgili tüm yan ekipmanlar (toz torbaları, valfleri, radyal fan seçimi) seçildikten sonra imalata devam edilir. Seçilen toz toplama tesisi işletmede uygun alana koyulduktan sonra borulama devresi projeye müteakip devam eder ve sistem termin süresine uyularak teslim edilir.

TOZ TOPLAMA SİSTEMLERİ

Toz toplama olarak açıkladığımız Jet Pulse Torbalı Filtre ve Jet Pulse Kartuş Filtre‘ lerin yanı sıra, sulu sistem filtrelerde tercih sebebidir. Sulu filtreler, bakım ve enerji olarak kendilerini sektörde ispat etmiş olsalar da kullanıldıkları alanlar maalesef kısıtlıdır. Sulu filtreler genellikle toz özelliği patlama riski bulunan veya etrafa koku saçan işletmelerde kullanılır. Sulu filtreler tozu su ile karıştırarak, seperetör kanatlardan geçirir. Sudan ağır olan malzemeler dalgalanma sonrası sudan aşağı çökerek toz bertaraf edilir.

Burada suya kaldırma özelliğini veren diğer toz toplama sistemlerinde de kullandığımız radyal fanlardır. Mühendislik tasarımı sonrası seçilen radyal fanlar doğru kapasite ve basınçta seçildiği için, su fandan geçmez. Sulu sistem içerisinde bulunan seperatör ve radyal fan iç gövdesi 304 kalite seçilmelidir.

İlaç, gıda, plastik, ambalaj, seramik tesisleri, metal işleme, lastik üretimi, temizlik kâğıdı ve diğer kâğıt üretimleri, çimento, demir-çelik üretimi yapan fabrikalarda prosesten çıkan zararlı tozların merkezi veya lokal olarak bir ünitede toplanmasına toz toplama işlemi denmektedir. Özellikle fabrikaların üretim alanlarında yaşanan bu durum çevre kirliliğine ciddi bir şekilde sebep olmaktadır. Ortaya çıkan toz partiküllerinin özelliklerine göre doğru filtre kullanımı son derece önemlidir. Filtrelerden en uygun olanı seçilerek, doğru mühendislik tasarımı, projelendirme ve uygulama ile birlikte tozdan kurtulma çalışmaları uygulanmaktadır. Şirketimiz bu konu da oldukça tecrübelidir. Fabrika veya işletmeler içerisinde kolaylıkla hareket edebilen pratik toz toplama sistemleri sayesinde maksimum verimlilikte tozsuzlaştırılma sağlanmaktadır.

TOZ TOPLAMA SİSTEMLERİNİN BAKIMI NASIL YAPILIR?

Toz toplama ile ilgili  gerekli cihaz seçildikten sonra kullanılan ekipmanların bakımı ile ilgili kullanım kılavuzu gerekli kişilere verilir. Toz toplama sistemleri doğru kişiler tarafından seçildiği taktirde uzun yıllar sorunsuzca çalışır. Torbalı filtre ve kartuş filtrede filtre ekipmanları kullanılan toz cinsi ve özelliğine göre değişkenlik göstermektedir. Ayrıca toz toplama sistemlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli şey özellikle kartuş ve torbalı filtrelerde yeterli yüzey alanının seçilmesidir. Yeterli yüzey alanının ve filtre torbasının eksik olması toz toplamalarda çok büyük problemler çıkartır.

Bunkar Makina olarak toz toplama sistemleri konusunda vermiş olduğumuz hizmet ve güven sayesinde bugünlere gelmiş bulunmaktayız. Bizlerle çalışmış ve hala çalışmaya devam eden sektörün öncü firmalarından aldığımız olumlu dönüşler bizlerin kaliteden ödün vermeyen bir firma olmanın kanıtıdır. Sektörde tecrübeli kadromuz ile devam eden %100 yerli üretim parkurumuz her geçen gün yeniliğe açıktır. Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi için, iletişim sayfamızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

TOZ TOPLAMA SİSTEMLERİNDE KULLANILAN FİLTRELER

Endüstriyel uygulamalarda uzman olan şirketimiz çevre kirliliğine sebep olan tozları ortadan kaldırmak adına birçok filtre seçeneği sunmaktadır. Bu filtreler, toz partiküllerinin özelliklerine göre değişmekle birlikte en uygun olanı kullanılmaktadır. Torbalı Filtre, Sulu Filtre, Kartuş Filtre, Mobil Filtreler, Yağ Buharı Filtresi, Titreşim Motorlu Filtre, Yağ Dumanı Filtresi, endüstriyel havalandırma filtreleri arasında yer almaktadır. Özellikle toz yoğunluğu çok fazla olan işletmelerde hem sağlık açısından hem de çevre kirliliği açısından bu endüstriyel ürünlerin kullanılması gerekmektedir. Doğru filtre seçilmesi oldukça önemlidir. Eğer yanlış filtre seçilirse bu durum sisteme zarar verebilmektedir. Burkar Makina olarak, müşterilerimiz için en doğru hizmeti vermeye özen gösteriyoruz.

TOZ TOPLAMA SİSTEMLERİNDE KULLANILAN FİLTRELERİN ÖZELLİKLERİ

Her filtrenin kendine has özellikleri bulunmaktadır. Yanlış filtre kullanımı sistemin bozulmasına ve ciddi zarar görmesine sebep olabilir.

Torbalı Filtreler: Kirli hava temizliği gerektiren özel ekipmanlardır. Bu filtrelerin yan ekipmanı olan filtre torbaları ve tel kafeslerinin önemi büyüktür. Bu filtreler, tozların kuru olarak ayrılması için veya yararlı tozun akış havasından çıkarılması ve prosese geri kazandırılması için kullanılmaktadır. İşlem tamamlandıktan sonra havanın temizliği %99.99’a ulaşmaktadır. Bu filtreler özellikle çimento fabrikaları, cam üretim, gübre ağaç, maden, metalürji, dökümhaneler gibi tesislerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Sulu Filtre: Çoğunlukla çok riskli toz kategorisine giren, yoğun hava kirliliği olmasa da toz kirliliğinin maksimum seviyede olduğu ortamlarda sulu filtreli sistemlerin kullanılması daha uygundur. Bu filtreler, tozun havadan ayrılmasına yardımcı olur. Özellikle Maden ve Hammadde sektöründe, havacılık, kimya, ilaç, tarım sektörlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

 

Kartuş Filtre: Bu filtreler aslında torbalı filtreler ile aynı çalışma sistemine sahiptir. Filtrasyon malzemesi olarak torba yerine kartuşlar kullanılmaktadır. Farklı basınç ölçümü ile otomatik filtre temizliği gibi önemli özelliklere sahip olan bu filtreler, aynı ölçüdeki torbaya göre daha fazla filtrasyon oranı sağlamaktadır. Burada da önemli olan tozun cinsi olmakla birlikte doğru filtre seçimidir. Bunkar Makina olarak kullanılan kartuş filtrelerin üretimini kendimiz yapmaktayız.

Mobil Filtreler: Bu filtreler, kaynak dumanı ve daha hafif toz partiküllerinin emişi ve filtrelenmesinde tercih edilmektedir. Yüksek hareket kabiliyetleri ve 360 derece çalışma alanları sayesinde kullanan kişilere rahat çalışma fırsatını sunmaktadır. Ayrıca temizlenerek tekrar kullanabilir filtrelerden oluşmaktadır. Sürekli kullanılmamakla birlikte hafif tozlar için uygundur. Bunkar Makina olarak, müşterilerimizin tüm beklentilerine karşılık veriyor, kaliteli hizmet anlayışımız ile endüstriyel uygulamalar alanında hizmetlerimize devam ediyoruz.

Yağ Buharı ve Yağ Dumanı Filtresi: Bu filtreler, çoğunlukla yağ buharının veya dumanının yüksek olduğu cnc metal işleme tezgâhlarında kullanılmaktadır. Tezgâhlardan sızan yağı ve dumanı kaynağından yakalayarak aşamalı filtrasyon teknolojisi ile filtre etmektedir. Dökümhane, Çimento, Kumlama, Metal İşleme, Otomotiv Sanayi, Gıda Sanayi, Kimya ve Seramik sektörlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu filtreler tamamen özel tasarım olduğu için sessiz çalışmaktadır. Bu sebepten dolayı işletmelerin iç mekânında da rahatlıkla kullanılabilmektedir. Yağ drenaj kabininde bulunan sifon sayesinde atık yağı tekrar besleme kabinine göndererek, geri kazanım sağlamaktadır.

Titreşim Motorlu Filtre: Titreşim motorlu filtreler, çoğunlukla merkezi sistem toz ve duman emme uygulamalarında tercih edilmektedir. Yüksek statik basınçlı aspiratörler aracılığıyla kirli hava emilerek, filtreye gönderilir. Genelde toz için kendinden flanşlı yuvarlak hava kanalları kullanılmaktadır. Filtre torbası, iğneli polyester filtrelerden oluşmaktadır. Torba kafesi ise silindir şeklindedir ve etrafını saran torbaya iskelet görevi görmektedir. Tozlu hava filtre içine basınç ile girer ve ardından havaya temiz bir şekilde gönderilir. Daha detaylı bilgi almak isterseniz, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

TOZ TOPLAMADA DOĞRU FİLTRE SEÇİMİ

Toz toplama filtrelerinde uygun olanı seçmek son derece önemlidir. Yanlış ve uygun olmayan filtre kullanılırsa sistem bozulabilir. Bu durumda istenmeyen olumsuz durumlar yaşamanıza sebep olur. Filtreler dışında tel kafeslerinin uyumu da önemli bir durumdur. Tel kafeslerin fitre torbaları ile uyumu, toz geçirgenliği, statik hesapları toz toplama sistemlerinde son derece önemlidir. Özellikle bütün filtre çeşitleri arasında torbalı filtreler en sorunsuz çalışanlardır fakat bu filtrelerde de yanlış bir seçim olduğunda sisteme büyük zararlar verebilmektedir.

Toz toplama üniteleri 7500 m3/h den başlayarak işletmenin kapasitesine göre üretilen ürünlerdir. Gerektiğinde yerinde kurulumu yapılabilen üniteler olmakla birlikte cıvata ve somun ile montajı yapılmaktadır. Her türlü çevre şartlarına uygun olarak üretilen toz toplama ünitelerini Bunkar Makina olarak, doğru bir şekilde müşterilerimize sunuyoruz. Temiz havanın her koşulda en önemli gereksinim olduğunu biliyoruz. Özellikle doğal veya insan kaynaklı kirleticiler ilk olarak insan sağlığını etkilemekte sonrasında da üretilen ürünlerin zarar görmesine sebep olmaktadır.

NEDEN BUNKAR MAKİNA?

Çalışma ortamlarındaki kirli hava sadece çalışan personeller için değil, üretilen ürünler, makineler, otomasyon, ölçüm aletleri de bu durumdan ciddi bir şekilde etkilenmektedir. Tozlu hava, temizlenmekse bir süre sonra üretim kayıplarına ve ciddi zararlara yol açabilmektedir. Burada yapılması gereken tek çözüm, filtrasyon sistemlerini kullanmaktır. Endüstriyel uygulamalarda gerekli olan tüm özeni gösterdiğimize inanıyoruz. Tüm endüstriyel alalarda kullanıma uygun toz toplama sistemleri geliştiriyoruz. Çalışma ortamındaki havanın temiz olması hem verimliliğin artmasına büyük ölçüde etki olmaktadır hem de çalışanların daha iyi çalışması üzerinde büyük rol oynamaktadır.

Bunkar Makina olarak, sizler için en iyi ürünleri tasarlıyor ve üretiyoruz. Sektörde uzman ekimiz ile devam eden %100 yerli üretim parkurumuz her geçen gün kendine yenilemeye devam etmektedir. Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak ve size özel çözümlerimizi detaylı bir şekilde öğrenmek için iletişim sayfasında bulunan bilgiler üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Endüstriyel Tip Toz Toplama Filtre Sistemi
Jet Pulse Toz Toplama Sistemi Yorumları

Bu ürüne yapılmış herhangi bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorum yapan sen ol!
Komisyonsuz Aracısız Ticaret

Rekabetçi fiyatlar ile alın satın kiralayın

Tüm İletişim Kanalları

Telefon whatsapp mail ve tüm iletişim kanalları şeffaflığı

Mobil Cebinizde

Mobil uygulamamızı indirin takipte kalın

Mağaza Açın ve İlan Verin

Kolay kullanım sunan portalımızda alın satın kiraya verin