Görüntülü Diyafon Eğitim Seti
Ulus Otomasyon U-GD01
Daireler Arası Görüşme
4.3 inch daire içi monitör ile handsfree (butona basılı tutmadan konuşma), dokunmatik buton ile daireler arası görüşme yapabilme imkanı sunar.
Kutupsuz Bağlantı
Pratik ve güvenli bağlantı yapmaya olanak sağlayan kutupsuz bağlantıyı destekler. Elektriksel tüm bağlantılar 4mm kumanda kablosu (born fişi) ile gerçekleştirilir. Tüm bağlantılar 2 kablo ile gerçekleştirilir.
Taşınabilir
Kompakt tasarıma sahiptir ve tekerlekleri sayesinde taşınabilir. Tamamen alüminyum ve metalden imal edilmiş sağlam yapıya sahiptir.
Kutupsuz Pratik Bağlantı
2 Kablolu sistem ile kutupsuz bağlantı pratik bağlantı yapılabiliyor. Kutup karmaşasını ve hatalı bağlantı sorununu tamamen ortadan kaldırıyor.
Zil paneli, güç kaynağı ve daire içi monitörler 4mm kumanda kablosu (born fişi) ile kapı otomatiği, daire önü butonlar 2mm kumanda kablosu ile bağlantı yaptırılarak hatalı bağlantıya da engelliyor.
Güç kaynağı kısa devre korumalı olduğundan herhangi bir kısa devrede beslemeyi tamamen durduruyor.
Daireler Arası Görüşme
Daire Önü Zil Bağlantı Portu: Daire önündeki buton ile daire içi monitör arasında yapılan bağlantı noktasıdır. Daire önünden zili çalmak için kullanılır.
Daire İçi Monitör: Güç kaynağı veya diğer dairedeki monitör arasında yapılan bağlantı noktasıdır.
Daireler Arası Görüşme: Daire numarasını girdikten sonra diğer daireyi arayıp konuşabilirsiniz.
Dijital Zil Paneli
- 125 kHz proximity teknolojisi
- Şifreyle kapı açma
- Kamera Lensi 1/3 inch color CCD
- Video Sinyali: 1Vp-p, 75Ω, CCIR standard
- 2 Kablolu, kutupsuz bağlantı
- Kapı otomatiği buton girişi
- Kapı otomatiği çıkışı
- 4mm ve 2mm kumanda kablosu ile bağlantı yapabilme
- Zil panenli, kapı otomatiği ve kapı otomatiği buton uçları born klemense çıkartılmış
- Kartlı geçiş özelliğine sahip
2 Kablolu Sistem
2 kablolu bu sistem, fazla kabloya ihtiyaç duymadan sisteme ait bileşenlerin bağlantısını sadece 2 kabloyla gerçekleştirir. Bütün sinyal transferi sadece 2 kablo aracılığıyla gönderilir. 2 kablolu bu sistem kutupsuz bağlantı özelliği, sağladığı KOLAY MONTAJ desteği, kablolamada ZAMAN TASARRUFU, hem villalar hemde apartman ve sitelere uygulanabilirliğiyle mükemmel bir çözüm sunmaktadır.
Görüntülü Diyafon Sistemleri Eğitim Seti
Görüntülü Diyafon Sistemleri Eğitim Seti ile verilen eğitimin sonunda öğrenciler, bağımsız çalışan her sisteme (villa veya apartman farkı olmaksızın) 255 tane daire içi monitör bağlantısını sadece 2 kabloyla yapabilirler. Dış ünitelerin bağlantısı, daire içi monitörden 300 mt mesafeye kadar yapılabilir. Bu sisteme birçok fonksiyonlar entegre edilebilir.
Görüntülü Diyafon Sistemleri Eğitim Seti ile zil paneli bağlantısı, kapı otomatiğini devreye alma, daire önü buton bağlantısı, daire içi monitör bağlantısı ve güç kaynağı bağlantısını yapabilirler.
Görüntülü Diyafon Sistemleri Eğitim Seti üzerindeki tüm bağlantılar kumanda kablosu ile yapıldığından hızlı ve etkili eğitim verilebilmektedir.
Daireler arası görüşme yapma, daire içi monitör ayarları, zil paneli ayarları, daire numa atama, son daire tanımlama, kapı otomatiği şifre belirleme, daire önü veya apartman girişi zil melodilerini vb bir çok ayarların eğitimi de verilebilmektedir.
Görüntülü Diyafon Sistemleri Eğitim Seti Modelleri
ULUS-DYF
1 Öğrenci Kapasiteli
- Dijital Zil Paneli: 1 adet
- Daire İçi Monitör: 2 Adet
- Güç Kaynağı: 1 adet
- Ligth Anahtar: 2 adet
- Buton: 1 adet
- Kapı Otomatiği Sinyal Lambası: 1 adet
- Kumanda Kablosu (Ø 4mm): 10 adet
- Kumanda Kablosu (Ø 2mm): 10 adet
- Eğitim Seti Masası: 1 adet
ULUS-DYF-D
2 Öğrenci Kapasiteli
- Dijital Zil Paneli: 2 adet
- Daire İçi Monitör: 4 Adet
- Güç Kaynağı: 2 adet
- Ligth Anahtar: 4 adet
- Buton: 2 adet
- Kapı Otomatiği Sinyal Lambası: 2 adet
- Kumanda Kablosu (Ø 4mm): 20 adet
- Kumanda Kablosu (Ø 2mm): 20 adet
- Eğitim Seti Masası: 1 adet
ULUS-YNG-DYF
Yangın ve Diyafon
- Dijital Zil Paneli: 1 adet, Daire İçi Monitör: 2 Adet
- Ligth Anahtar: 2 adet, Buton: 1 adet
- Yangın Alarm Paneli: 1 adet, Siren: 1 adet
- Duman Dedektörü: 1 adet, Isı Dedektörü: 1 adet
- İhbar Butonu: 1 adet, Paralel İhbar Lambası: 1 adet
- Kapı Otomatiği Sinyal Lambası: 1 adet
- Kumanda Kablosu (Ø 4mm): 25 adet
- Kumanda Kablosu (Ø 2mm): 10 adet
- Eğitim Seti Masası: 1 adet
Görüntülü Diyafon Sistemleri Eğitim Seti Teknik Şartnamesi
- 1. Görüntülü Diyafon Sistemleri Eğitim Seti ; Görüntülü Diyafon Sistemleri deneylerini yapabilecek işlemlerden oluşmalıdır ve 2 öğrenci birbirinden bağımsız çalışabilmelidir.
- 2. Görüntülü Diyafon Sistemleri Eğitim Seti nde kullanılan zil paneli, daire içi monitör, güç kaynağı, butonlar ve kapı otomatiğinin bağlantısı 4mm uçlu kumanda kablosu (born fişi) ile yapılmalıdır.
- 3. Görüntülü Diyafon Sistemleri Eğitim Seti ünitelerinin tanımı ve işlevleri;
- a) Eğitim Seti Masası: Taşınabilmesi için tekerlekli kompakt bir yapıya sahip olmalıdır.
- b) Uygulama Paneli: Eğitim Seti elemanlarının bulunduğu ve bağlantının yapılabildiği ünitedir.
- c) Görüntülü Diyafon Sistemleri Eğitim Seti Elemanları: Deneylerin yapılmasını sağlayan elektrik elektronik elemanlardır (cihazlardır).
- 4. Görüntülü Diyafon Sistemleri Eğitim Seti masası aşağıda belirtilen maddelere uygun hale getirilmelidir.
- 1) Görüntülü Diyafon Sistemleri Eğitim Seti çift taraflı kullanıma izin verebilir yapıya sahip olmalıdır.
- 2) Mekanik yapıda boya kullanılacaksa, statik boya kullanılmalıdır.
- 3) Kullanılan sacların kesimi, sacların biçim ve şekline zarar vermeyecek ve çapak oluşturmayacak lazer veya punch kesim vb. gibi bir yöntemle yapılmalıdır.
- 4) İş güvenliği açısından mekanik aksamın tümünde keskin köşeler olmamalı ilgili yerlere havşa açılmalı veya yuvarlatılmalıdır. Yuvarlatma işleminde en az R2 mm ölçüsünde radyus olmalıdır.
- 5) Eğitim Seti ndeki cıvata, vida, somun, rondela vb. bağlantı elemanlarının tümü paslanmaz özellikte malzemelerden yapılmalıdır.
- 5. Görüntülü Diyafon Sistemleri Eğitim Seti (ExBxD)en fazla 900x1750x900 mm ölçülerinde olmalıdır. Görüntülü Diyafon Sistemleri Eğitim Seti taşınabilmesi için tekerlekli olmalıdır.
- 6. Uygulama paneli kolaylıkla sökülebilir ve bakımı yapılabilir olmalıdır.
- 7. Görüntülü Diyafon Sistemleri Eğitim Seti iç elektrik bağlantısı tamamen kapalı sistem olmalıdır. Kursiyer ve öğrencilerin kesinlikle temas edememelidir.
- 8. Görüntülü Diyafon Sistemleri Eğitim Seti masasının üst kısmı gri veya siyah renkli ve kalınlığı en az 18 mm kalınlığında MDF tabla kullanılmalıdır.
- 9. Uygulama panelinde aşağıda belirtilen teknik özellikler bulunmalıdır;
- • Uygulama paneli en az 750 x 830 mm ölçülerinde olmalıdır.
- • Uygulama panelini oluşturan sac, ray vb mekanik elemanlar sökülüp takılabilir yapıda olmalıdır.
- 10. Eğitim Seti Elemanlarında aşağıda belirtilen teknik özelliklere sahip olmalıdır;
- • Dijital Zil Paneli: Dijital zil paneli 2 kablolu kutupsuz bağlantıya izin vermelidir. Kapı otomatiği buton girişi ve kapı otomatiği için çıkışa sahip olmalıdır. Tüm bağlantı uçları born klemenslere çıkartılalı, açıklama ve sembollere yer verilmelidir. Kamera Lensi 1/3 inch color CCD olmalı ve zil paneli kartlı geçiş sistemi özelliğine sahip olmalıdır.
- • Daire İçi Monitör: En az 4.3 inch ekran ölçüsüne, en az 800x480 piksel çözünürlüğe, daireler arası görüşme yapabilme özelliğine, 2 kablolu kutupsuz bağlantıyı destekleme, butona basılı tutmadan konuşma özelliğine, dokunmatik butonlara, daire önü zil butonu ve harici zil bağlanabilme özelliğine sahip olmalıdır. Daire için monitör uçları born klemenslere çıkartılmalıdır.
- • Güç Kaynağı: 2 Kablolu sistemde villa sistemlerinin veya birkaç daireli mekanların güç kaynağını sağlamak için tasarlanmış olmalıdır. Güç kaynağının tüm uçları born klemenslere çıkartılmış olmalıdır.
- • Butonlar: Kapı otomatiği ve daire önü zil butonları endüstride kullanılan Ligth anahtarlar olmalıdır.
- • Kapı Otomatiği: Kapı otomatiğinin tekrar kurulması ve devreye alınmasını önlemek için kapı otomatiği yerine 24V DC sinyal lamba kullanılmalıdır.
- 11. Elektrik tesisatı ve elektriksel ekipmanlar aşağıda belirtilen teknik özelliklere sahip olmalıdır;
- • Görüntülü Diyafon Sistemleri Eğitim Seti topraklanmış olmalıdır.
- • Kullanılacak kablo kesiti en az 1.5 mm2 olmalıdır.
- • Eğitim setinde kullanılacaksa pratik yay baskılı ray klemens kullanılmalıdır.
- • Ray klemensler çift köprü takılabilir özellikte olmalıdır.
- • Kablolar makaron ile etiketlenmelidir.
- • Güç paneli elektrik tesisat projesi IEC normunda olmalıdır.
- 12. Görüntülü Diyafon Sistemleri Eğitim Seti ile birlikte aşağıdaki ürünler ve modüller verilmelidir.
- 1) Dijital Zil Paneli: 1 adet
- 2) Daire İçi Monitör: 2 Adet
- 3) Güç Kaynağı: 1 adet
- 4) Ligth Anahtar: 2 adet
- 5) Buton: 1 adet
- 6) Kapı Otomatiği Sinyal Lambası: 1 adet
- 7) Kumanda Kablosu (4mm): 10 adet
- 8) Kumanda Kablosu (2mm): 10 adet
- 13. Görüntülü Diyafon Sistemleri Eğitim Seti ile birlikte aşağıdaki eğitim materyalleri verilmelidir.
- 1) Eğitim setine ait işlem / temrin yaprakları
- 2) Eğitim Seti bakım, kullanım ve onarım kitapçığı
- 14. Garanti Koşulları;
- • Mekanik garanti: 2 (iki) yıl
- • Elektrik/elektronik cihaz garantisi: 2 (iki) yıl
- • 5 (Beş) yıl süre ile yedek parça temini garanti edilmelidir.
- • Firma satış sonrası servis hizmetlerini başvuru tarihinden itibaren en geç 5 iş günü içerisinde karşılamakla yükümlü olacaktır.
- 15. Montaj ve eğitim koşulları;
- • Eğitim Setleri nin kurulum, montaj ve testi kurumumuzda yapılacaktır. Çalışır bir şekilde teslim edilecektir.
- • Eğitim Setleri nin kullanımı ile ilgili kurumumuzdaki öğretmenlere eğitim verilecektir. Gerek görüldüğünde eğitimlere, öğrencilerden, teknisyenlerden ya da diğer okullarda görevli öğretmenler katılabilecektir.
- 16. Yukarıdaki 16 maddenin her biri kurumumuz Mal Kabul Komisyon Üyeleri tarafından kontrol edilecektir. Komisyon üyeleri eğitim setinde kullanılan ürünlerin CE ve UL sertifikalarını isteyebilir. Üretici istenen sertifikaları ibraz etmek zorundadır. Yine komisyon üyeleri kullanılan veya işlenen parçaların ölçülerini ölçü aletleriyle kontrol edebilir. Yukarıdaki 16 maddenin herhangi biri yerine getirilmediği takdirde, ürün teslim alınmayacaktır.