Simit Poğça Üretim Hattı

Fiyat Sorunuz
Min. Sipariş 1

İlan No: #00177382
Kategori: Simit Poğaça Üretim Makinası
Marka: Dams
Model Tipi: DSPH-75
Ürün Tipi: Satılık
Ürün Durumu: Sıfır
Menşei: Türkiye
Teslim Durumu: Stokta Var
Konum: Mehmetakifersoy Mah. / Kemalpaşa / İzmir
Satış Detayı: Havale / EFT, Görüşülür

Satıcıyla iletişim kur

DAMS Makina

DAMS Makina İhr. İth. San. ve Tic. Ltd. Şti.

Danışman : Dev A.

Simit Poğaça Simit Üretim Hattı

DAMS DSHT-76 Simit Poğaça Üretim Hattı, yüksek kapasitesi ve kolay kullanımı ile öne çıkan bir makinedir. Bu üretim hattı, simit ve poğaça gibi ürünlerin kesim, şekillendirme ve paketleme işlemlerini otomatik olarak gerçekleştirir. Ayarlar, PLC kontrollü dokunmatik ekrandan kolaylıkla yapılabilir. Mekanik ayarların kullanımı basit olup, öğrenmesi de oldukça kolaydır. Kullanım bilgileri hafızada saklanabilir ve sürekli olarak kullanılabilir.

Makine, günlük temizlik kolaylığı sunar. Kayışları ve hareketli parçaları sökmek, takmak ve değiştirmek basittir. Tüm kayışların hızları istenilen seviyeye ayarlanabilir. Olası elektriksel ve elektronik arızalar PLC ekranında resimli ve metin olarak gösterilir. Arıza durumunda, opsiyonel olarak PLC programı ile uzaktan erişim sağlanabilir.

Kesim bölümünde, makine gövdesi 304 kromdan yapılmıştır. Hamurun temas ettiği yüzeyler de 304 krom ve krom kaplamadır. Kesim gramaj aralıkları 30-110 gr, 40-160 gr, 50-180 gr ve 70-200 gr arasında değişir. Farklı ağırlıklardaki hamur kesimi için farklı dış tamburlar kullanılır. Ortalama rulo ekmek hamuru kesme ve yuvarlama kapasitesi saatte 11.000 adettir. Bir saatte hamburger ve poğaça hamuru azami 11.000 adet, simit ve sandviç hamuru ise ortalama 7.000 adet üretir. Hamur kesiminde çok az un kullanıldığından hamur yüzeyi unsuzdur, bu da temiz bir çalışma ortamı sağlar. Kesilen hamurlara verilen un miktarı ayarlanabilir. Hamur kesme işlemi sırasında yağlama sistemi otomatik olarak ayarlanır. Diğer makinelerden farklı olarak, basınçsız kesim nedeniyle hamur aşınmaz.

Ara düzenleme bölümü, ürünlerin kolay şekillendirilmesini sağlamak için kısa süreli fermantasyon amacıyla kullanılır. Gramaja göre kesilip yuvarlanan hamurun daha kolay işlenmesini sağlar. Kesme bölümünden gelen 6 veya 8 hamur, dinlenme bölümünün çıkışında 3’e veya 4’e düşürülür. İklim, ortam, kesilecek hamurun gramajı gibi faktörlerin yanı sıra dinlendirme süresi talebine göre belirlenir. Hamur taşıma sepetleri, gıda sınıfı, temizlenebilir malzemeden (polimer) yapılmıştır. Dinlendirme süresi kesme makinesinin hızına bağlıdır ve ortalama süre 5 dakika olarak belirlenmiştir. Dinlendirme kullanılmadığında, kesme bölümünden gelen hamurlar dinlendirme bölümü altındaki direkt geçiş bandı kullanılarak doğrudan aktarılır. Simit ve sandviç ürünleri üretilirken proofer bölümü kullanılır.

İşleme (şekillendirme) bölümü, şekillendirme ve kırma işlemlerini gerçekleştiren kırma bandı, şekillendirme pedi ve ayırma ünitesini içerir. Hamura yuvarlak şekil verme kırma bandı ile yapılır. Sandviç tipi (uzun) ekmek hamurları şekillendirme pedi ile yapılır. Ürün boyut ve şekilleri hamur gramajına göre kolayca ayarlanabilir. Sandviç şeklindeki hamurlar, serpme bandına dağılmaması için tasnif bölümünde tek sıra halinde yerleştirilir. Şekillendirilmiş hamur (3 adet) aynı anda yayma bandına aktarılır. Makinenin çalışması sensörler ve PLC programı ile yapılmaktadır. Makine imalatında kullanılan tüm malzemeler gıda tüzüğüne uygundur.

İşleme kemeri, arka arkaya iki banttan oluşur. Alt bant ihtiyaca göre 2 ile 6 metre arasında üretilebilir. Alt kayış üzerinde tezgah bulunan boş bir banttır. Önceki kısımlardan gelen simit ve hamur işi hamurlarının el sanatları bu tepsilerde yapılır. Son şeklini alan ürünler üst konveyör bandına yerleştirilir. Üst taşıma bandı genellikle simit üretiminde kullanılır. Bağlanan simitler bu bandın üzerine konularak şurup enjeksiyon bölümüne taşınır. Şurupla harçlanan ürünler susam tepsisine düşer. Her iki bant da beyaz PVC olarak üretilmiştir ve kolayca temizlenebilir. Kayışın tüm şasesi paslanmaz malzemeden imal edilmiştir.

Bagellerin şuruplama bölümü, üst konveyör banttan gelen simitlerin şuruplanmasını sağlar. Şuruplama bandında giriş ve çıkış olmak üzere iki fan bulunur. Şuruplu simitlere bu bant üzerinde bulunan üfleme fanı püskürtülür ve simidin üst yüzeyindeki fazla şurup püskürtülür. Birinci banttan gelen simitler ikinci banda geçerken yuvarlanır ve alt tarafındaki fazla şurup püskürtülür. Şuruplama makinesinin bütün yatakları ve bileşenleri paslanmazdır. Sızdırmazlık keçeleri ile şurubun makinenin dışına yayılması engellenir.

Susam tepsisi, simit üretiminde kullanılan ve paslanmaz çelikten imal edilmiş bir ünitedir. Tek eksen etrafında dönen yuvarlak bir tepsiden oluşur. Şuruplama ünitesinden gelen simitler bu tepsinin içerisine düşer ve bir personel bu simitleri susam içerisinde harmanlayarak toplar ve tepsilere düzgün bir şekilde sıralar.

Not: Makine üzerinde pnömatik pistonlar bulunduğundan makinenin çalışması için minimum 4 bar basınçta hava gerekmektedir. Elektrik için 5 * 2,5 çoklu kablo kullanılmalıdır. Makinede kullanılan otomasyon ürünlerinin zarar görmemesi için elektrikte voltaj dalgalanmalarını önlemek için uygun bir regülatör tavsiye edilir.

              DAMS DSHT-76 Teknik Özelikleri

MAKİNA GENİŞLİĞİ

1480 mm

VOLTAJ

380 V

MAKİNA UZUNLUĞU

16680 mm

GÜNCEL

36 A

MAKİNA YÜKSEKLİĞİ

2435 mm

SIKLIK

50 Hertz

MAKİNA AĞIRLIĞI

4300 kg

GÜÇ

14 kW

 

Simit Poğça Üretim Hattı Yorumları

Bu ürüne yapılmış herhangi bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorum yapan sen ol!
Kargo Fiyat Bilgi Listesi
Ülke Para Birimi En Düşük Kargo Fiyatı En Yüksek Kargo Fiyatı
Komisyonsuz Aracısız Ticaret

Rekabetçi fiyatlar ile alın satın kiralayın

Tüm İletişim Kanalları

Telefon whatsapp mail ve tüm iletişim kanalları şeffaflığı

Mobil Cebinizde

Mobil uygulamamızı indirin takipte kalın

Mağaza Açın ve İlan Verin

Kolay kullanım sunan portalımızda alın satın kiraya verin