Sandviç Hamburger Roll Simit Poğaça Baget Roll Döner Ekmek Hattı

Fiyat Sorunuz

İlan No: #00167759
Kategori: Simit Poğaça Üretim Makinası
Marka: Dams
Model Tipi: DHSR-43
Ürün Tipi: Satılık
Ürün Durumu: Sıfır
Menşei: Türkiye
Teslim Durumu: Stokta Var
Konum: Mehmetakifersoy Mah. / Kemalpaşa / İzmir
Satış Detayı: Görüşülür

Satıcıyla iletişim kur

DAMS Makina

DAMS Makina İhr. İth. San. ve Tic. Ltd. Şti.

Danışman : Dev A.

Sandviç Hamburger Roll Simit Poğaça Baget Roll Döner Ekmek Hattı

Dams DHSR-43 Sandviç, Hamburger, Roll, Simit, Poğaça, Baget ve Döner Ekmek Üretim Hattı

Genel Özellikler

Dams DHSR-43, sandviç, hamburger, roll, simit, poğaça, baget ve döner ekmek üretim hattı, yüksek verimlilik ve kullanıcı dostu özellikleriyle öne çıkar. Ayarları PLC kontrollü dokunmatik ekrandan kolayca yapılabilir. Mekanik ayarlar basit ve öğrenilmesi kolaydır. Kullanım bilgileri hafızaya kaydedilerek sürekli kullanılabilir. Günlük temizliği kolaydır ve bantlar ile çalışan aksamların sökülüp takılması basittir. Tüm bantların hızları istenilen seviyeye ayarlanabilir. Elektrik ve elektronik arızalar PLC ekranında resim ve yazı ile ikaz edilir. Arıza durumunda PLC programa uzaktan erişim ile müdahale edilebilir (opsiyonel).

Kesme Bölümü

Dış kasa ve hamurun temas ettiği yüzeyler 304 krom ve krom kaplamadır. Hamur kesimi 30-110 gr, 40-160 gr, 50-180 gr ve 70-200 gr aralığındadır. Farklı gramaj aralıkları için çeşitli dış tamburlar kullanılır. Ortalama roll ekmek hamuru ve yuvarlama kapasitesi saatte 11.000 adettir. Bir saatte hamburger ve poğaça hamuru azami 11.000 adet, simit ve sandviç hamuru ise ortalama 7.500 adet üretebilir. Hamur kesiminde çok az un kullanıldığından hamur yüzeyi unsuz kalır, temiz bir çalışma ortamı sağlar. Kesilen hamurlara verilen un miktarı ayarlanabilir. Hamur kesme işlemi esnasında yağlama sistemi otomatik olarak ayarlanır. Diğer makinelerden farklı olarak basınçsız kesim nedeniyle hamuru yıpratmaz.

Ara Dinlendirme Bölümü

Bu bölüm, ürünlerin kolay şekil verilmesini sağlamak üzere kısa süreli fermantasyon için kullanılır. Gramaja göre kesilen ve yuvarlaması yapılan hamurların daha kolay işlenmesini sağlar. Kesme bölümünden ovalanmış olarak gelen 6 hamur (8 de olabilir) dinlendirme bölümü çıkışında 3’e (8’li kesimde 4’e) düşürülür. Makinenin çalışacağı iklim, ortam, kesilecek hamurun gramajı gibi unsurların yanı sıra dinlendirme süresi talebine göre belirlenecek adette hamur taşıma sepeti bulunacak şekilde ara dinlendirme yapılmaktadır. Her bir tas içinde 6 adet hamur taşıma sepeti bulunur. Sepetler gıdaya uygun, temizlenebilir polimer malzemeden imal edilmiştir. Dinlendirme süresi kesme makinesinin hızına bağlıdır. Ortalama süre 5 dakika olup, daha yüksek süreler için tas adedi arttırılmak suretiyle istenen süreye uygun hale getirilmektedir. Dinlendirme kullanılmadığında, dinlendirme bölümü altındaki direkt geçiş bandı kullanılarak kesme bölümünden gelen hamurların direkt geçişi sağlanır.

İşleme (Şekil Verme) Bölümü

Bu bölümde şekil verme, ezme bandı, şekil verme yastığı ve sıralama ünitesi bulunmaktadır. Hamura yuvarlak şekil verme ezme bandı ile yapılır. Sandviç tipi (uzun) ekmek hamurları şekil verme yastığı ile gerçekleştirilir. Ürün boy ve şekilleri hamur gramajına göre ayarlanabilir. Sandviç şeklindeki hamurlar serme bandına dağınık gitmesin diye sıralama kısmında tek sıraya alınır. Ürünlerin tava veya pasaya düzgün dizilimi için serme üzerinde klepe mevcuttur. Şekil verilen hamurların hepsi aynı anda serme bandına aktarılır. Makinenin çalışması sensörler yöntemi ile PLC programı ile gerçekleştirilir. Makine imalatında kullanılan tüm malzemeler gıda yönetmeliklerine uygundur.

Serme (Tavaya-Pasaya Otomatik Sıralama)

Tava veya pasa sermeye otomatik olarak yerleşir. Serme gerçekleştikten sonra otomatik olarak dışarıya çıkar. Serme mesafesi ekran üzerinden ayarlanır. Kesilen hamuru istenilen ölçüde tava veya pasaya otomatik sıralar. Tava ölçüleri önceden bildirilmelidir. Standart dışı tava için serme ölçüsü değişir. Oluklu ve düz tavalara basit ayarlar sayesinde otomatik sıralama yapar. Pasa veya tava yerine uygun yerleştirilmemişse sıralama gerçekleşmez, ekranda uyarı verir.

Kayzer

Kesilip ve yuvarlanmış poğaça hamuru işleme bandında istenen kalınlığa geldikten sonra (iki bant arasında ezme) serme bandından direkt geçiş yapar. Poğaça hamurları kayzerin ilk sıralama klapesinde aynı hizaya alınır. Aynı hizaya alınan poğaça hamurları 2. istasyonda durur, üzerine kat izi basılır ve buradan işleme bandına geçer.

İşleme Bandı

Bu bant, üst üste iki banttan oluşur. Alttaki bant ihtiyaca göre 2 ila 6 metre arasında imal edilebilir. Alttaki bant üzerinde çalışma tablaları bulunan boş bir banttır. Önceki kısımlardan gelen simit ve poğaça hamurlarının el işçilikleri bu tablalar üzerinde yapılır. Son şeklini alan ürünler üst taşıma bandına konur. Üst taşıma bandı genellikle simit üretiminde kullanılır. Bağlama işlemi yapılan simitler bu banda konur ve şerbetleme kısmına taşınır. Şerbetlenen ürünler susam tepsisine düşer. Her iki bant da beyaz veya mavi PVC olarak imal edilir ve son derece kolay temizlenebilir. Islak temizleme işlemi yapılabilir. Bandın tüm şasesi paslanmaz malzemeden imal edilmiştir.

Şerbetleme Ünitesi

Üst taşıma bandından gelen simitlerin şerbetleme işlemleri bu bölümde yapılır. Şerbetleme bandında giriş ve çıkış olmak üzere iki adet fan bulunur. Şerbetlenen simitler bu bant üzerinde bulunan bir adet üfleme fanı ile simidin üst yüzeyindeki fazla şerbet püskürtülür. Birinci banttan gelen simitler ikinci banda geçerken takla atarlar. Bu bantta ise simidin alt tarafında kalan fazla şerbet püskürtülür. Böylelikle şerbetin minimum miktarda tüketilmesi ve simidin daha güzel bir görünüme kavuşması sağlanır. Şerbetleme makinesinin bütün rulman ve aksamları paslanmazdır. Sızdırmazlık keçeleri ile şerbetin makinenin dışına taşması engellenir.

Susam Tepsisi

Simit üretiminde kullanılan bu ünite komple paslanmaz çelikten imal edilmiştir. Bir adet ekseni etrafında dönen yuvarlak bir tepsiden ibarettir. Şerbetleme ünitesinden gelen simitler bu tepsinin içerisine düşer ve bir personel bu simitleri susam içerisinde harmanlayarak toplar ve tepsilere düzgün bir şekilde sıralar.

                Teknik Özellikleri

MAKİNA ENİ

 1600 mm

VOLTAJ

380V

MAKİNA BOYU

 17000 mm

AKIM

36A

MAKİNA YÜKSEKLİĞİ

 2435 mm

FREKANS

50 Hertz

MAKİNA AĞIRLIĞI

 5360 Kg

GÜÇ

14kW

Sandviç Hamburger Roll Simit Poğaça Baget Roll Döner Ekmek Hattı
Sandviç Hamburger Roll Simit Poğaça Baget Roll Döner Ekmek Hattı
Sandviç Hamburger Roll Simit Poğaça Baget Roll Döner Ekmek Hattı Yorumları

Bu ürüne yapılmış herhangi bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorum yapan sen ol!
Kargo Fiyat Bilgi Listesi
Ülke Para Birimi En Düşük Kargo Fiyatı En Yüksek Kargo Fiyatı
Komisyonsuz Aracısız Ticaret

Rekabetçi fiyatlar ile alın satın kiralayın

Tüm İletişim Kanalları

Telefon whatsapp mail ve tüm iletişim kanalları şeffaflığı

Mobil Cebinizde

Mobil uygulamamızı indirin takipte kalın

Mağaza Açın ve İlan Verin

Kolay kullanım sunan portalımızda alın satın kiraya verin