Simit Poğaça Üretim Hattı Makinası

Fiyat Sorunuz

İlan No: #00167757
Kategori: Simit Poğaça Üretim Makinası
Marka: Dams
Model Tipi: DPSH-75
Ürün Tipi: Satılık
Ürün Durumu: Sıfır
Menşei: Türkiye
Teslim Durumu: Stokta Var
Konum: Mehmetakifersoy Mah. / Kemalpaşa / İzmir
Satış Detayı: Havale / EFT, Görüşülür

Satıcıyla iletişim kur

DAMS Makina

DAMS Makina İhr. İth. San. ve Tic. Ltd. Şti.

Danışman : Dev A.

Simit Poğaça Üretim Hattı Makinası

DPSH-75 Simit ve poğaça üretim hattı makinası, yüksek verimlilik ve kullanım kolaylığı sağlayan özelliklere sahiptir. Ayarlar, PLC kontrollü dokunmatik ekran üzerinden kolayca yapılabilir. Mekanik ayarların kullanımı basit olup öğrenilmesi kolaydır. Kullanım bilgileri hafızaya kaydedilebilir ve sürekli kullanılabilir. Günlük temizlik işlemleri kolaydır ve özellikle kayışların ve hareketli parçaların sökülüp takılması zahmetsizdir. Tüm kayışların hızları istenilen seviyeye ayarlanabilir. Elektriksel ve elektronik arızalar PLC ekranında resimli olarak görüntülenir. Arıza durumunda PLC programı ile uzaktan erişim yapılabilir (opsiyonel).

Kesim Bölümü

Makine gövdesi 304 krom malzemeden üretilmiştir. Hamurun temas yüzeyleri 304 krom ve krom kaplamadır. Gramaj aralıkları:

  • 30-110 gr

  • 40-160 gr

  • 50-180 gr

  • 70-200 gr

Bu gramaj aralıkları için farklı dış tamburlar kullanılmaktadır. Ortalama rulo ekmek hamuru kesme ve yuvarlama kapasitesi saatte 11.000 adettir. Saatte en fazla 11.000 adet hamburger ve hamur işi hamuru, ortalama 7.000 adet simit ve sandviç hamuru üretebilir. Hamur kesiminde çok az un kullanıldığından temiz bir çalışma ortamı sağlar. Kesilen hamurlara verilen un miktarı ayarlanabilir ve yağlama sistemi otomatik olarak ayarlanır. Basınçsız kesim nedeniyle hamur aşınmaz.

Ara Düzenleme Bölümü

Bu bölüm, ürünlerin kolay şekillendirilmesi için kısa süreli fermantasyon sağlar. Gramaja göre kesilip yuvarlatılan hamurun daha kolay işlenmesini sağlar. Kesme bölümünden gelen 6 hamur (8 de olabilir) dinlenme bölümünün çıkışında 3’e (8’li kesimde 4’e) düşürülür. İklim, ortam ve hamurun ağırlığı gibi faktörlere göre ara dinlendirme yapılır. Her kase içerisinde 6 adet hamur taşıma sepeti bulunmaktadır. Sepetler temizlenebilir gıda malzemesi (polimer) ile üretilmiştir. Dinlenme süresi, kesme makinesinin hızına bağlıdır ve ortalama 5 dakika olarak belirlenmiştir. Dinlendirme kullanılmadığında direkt geçiş bandı kullanılarak hamurların geçişi sağlanır.

İşleme (Şekillendirme) Bölümü

Bu bölümde şekillendirme yapan kırma bandı, şekillendirme pedi ve ayırma ünitesi bulunmaktadır. Hamurun yuvarlak şekli kırma bandı ile, sandviç tipi ekmek hamurları ise şekillendirme pedi ile yapılır. Ürün boyu ve şekilleri hamur ağırlığına göre kolayca ayarlanabilir. Sandviç şeklindeki hamurlar tek sıra halinde dizilir. Şekillendirilmiş hamur (3 adet) aynı anda açma bandına aktarılır. Makinenin çalışması sensörler ve PLC programı ile gerçekleştirilir. Makine imalatında kullanılan tüm malzemeler gıda tüzüğüne uygundur.

Kayzer

Kesilip yuvarlanan hamur işlenmesinden sonra hamur işleme bandında istenilen kalınlığa ulaşır ve doğrudan yayma bandından geçer. Hamur hamurları Kayzer'in ilk sıra kanadına hizalanır. Sıraya dizilen pasta hamurları 2. istasyonda durur ve üzerine iz basılır ve işleme kayışına geçer.

İşleme Kemeri

Bu kayış, arka arkaya iki kayıştan oluşur. Alt kayış ihtiyaca göre 2 ila 6 metre arasında imal edilebilir. Alt kayış üzerinde tezgah bulunan boş bir kayıştır. Önceki kısımlardan gelen simit ve börek hamurlarının el emeği göz nuru bu tepsilerde yapılır. Son şeklini alan ürünler üst konveyör bandına yerleştirilir. Üst konveyör bandı genellikle simit üretiminde kullanılır. Bağlanan simitler bu kayışa takılarak şurup enjeksiyon bölümüne taşınır. Şurupla harçlanan ürünler susam tepsisine düşer. Her iki bant da beyaz PVC olarak üretilmiştir ve çok kolay temizlenebilir, ıslak temizleme yapılabilir. Kayışın tüm şasesi paslanmaz malzemeden imal edilmiştir.

Bagellerin Şuruplama Bölümü

Üst konveyör banttan simitlerin şuruplanması bu bölümde yapılır. Şuruplama bandında girişte ve çıkışta iki adet fan bulunmaktadır. Şuruplu simitlere bu bant üzerinde bulunan üfleme fanı püskürtülür ve simitin üst yüzeyinde fazla şurup püskürtülür. Birinci banttaki simitler ikinci banda geçerken yuvarlanır. Bu grupta şurubun alt tarafındaki fazla şurup püskürtülür. Böylelikle şurubun minimum miktarda ve daha fazla tüketilmesi sağlanır. Simitin güzel görünümü elde edilir. Şuruplama makinesinin tüm yatakları ve bileşenleri paslanmazdır. Sızdırmazlık keçeleri, şurubun makineden dışarı yayılmasını engeller.

Susam Tepsisi

Simit üretiminde kullanılan bu ünite paslanmaz çelikten imal edilmiştir. Tek eksen etrafında dönen yuvarlak bir tepsiden oluşur. Şuruplama ünitesinden gelen simitler bu tepsiye düşer ve bir personel bu simitleri susam ve tepsilerde uygun şekilde toplar.

Notlar

   Dams DPSH-75 Teknik Özellikleri

MAKİNA ENİ

 1480 mm

VOLTAJ

380V

MAKİNA BOYU

 18210 mm

AKIM

36A

MAKİNA YÜKSEKLİĞİ

 2435 mm

FREKANS

50 Hertz

MAKİNA AĞIRLIĞI

 5250 Kg

GÜÇ

14kW

Simit Poğaça Üretim Hattı Makinası
Simit Poğaça Üretim Hattı Makinası
Simit Poğaça Üretim Hattı Makinası Yorumları

Bu ürüne yapılmış herhangi bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorum yapan sen ol!
Kargo Fiyat Bilgi Listesi
Ülke Para Birimi En Düşük Kargo Fiyatı En Yüksek Kargo Fiyatı
Komisyonsuz Aracısız Ticaret

Rekabetçi fiyatlar ile alın satın kiralayın

Tüm İletişim Kanalları

Telefon whatsapp mail ve tüm iletişim kanalları şeffaflığı

Mobil Cebinizde

Mobil uygulamamızı indirin takipte kalın

Mağaza Açın ve İlan Verin

Kolay kullanım sunan portalımızda alın satın kiraya verin