Halı Yıkama Makinaları kategorisi aramanızda 179 adet ilan bulundu

Diamond Model Halı Yıkama Makinası

İmaj Makine | IM1

400.000 +KDV

Premium Model Halı Yıkama Makinası

İmaj Makine | IM4

300.000 +KDV

Galaxy Model Halı Yıkama Makinası

İmaj Makine | IM3

400.000 +KDV

Milenyum Model Halı Yıkama Makinası

İmaj Makine | IM6

225.000 +KDV

Diamond Xl Model Halı Yıkama Makinası

İmaj Makine | IM2

400.000 +KDV

3.30 Uzunluk / 38 Çap Halı Sıkma Makinası

İmaj Makine | IM9

50.000 +KDV

Titanyum Model Halı Yıkama Makinası

İmaj Makine | IM7

22.000 +KDV

CEX 410 Koltuk ve Halı Yıkama Makinesi

Viper | CEX 410

38.000 +KDV

Gold Model Halı Yıkama Makinası

İmaj Makine | IM5

300.000 +KDV

4.30 Uzunluk / 38 Cm Çap Halı Sıkma Makinası

İmaj Makine | IM10

110.000 +KDV

2.70 Uzunluk / 38 Cm Çap Halı Sıkma Makinası

İmaj Makine | IM08

45.000 +KDV

4.30 Uzunluk / 47 Cm Çap Halı Sıkma Makinası

İmaj Makine | IM11

125.000 +KDV

Toplam 5 sayfa içerisinde 1. sayfayı görmektesiniz.

Halı Yıkama Makinaları Popüler Ürünler

Halıların hijyenik, güvenli ve pratik bir şekilde yıkanması için halı yıkama makinesi çeşitleri büyük önem taşıyor. Gelişen teknoloji ile birlikte halı kullanılan alanlarda pratik ve hızlı temizlik imkânı sunan hali yıkama makineleri ev temizliğini kolaylaştırdığı gibi aynı zamanda yüksek hızlara da kavuşturuyorlar.

 

Halı Yıkama Makinesi Özellikleri

Halı yıkama makineleri kendi içlerinde sahip oldukları özelliklere göre farklılık göstermektedir. Halı yıkama makinesi fiyatları da bu özelliklere göre değişmektedir. Pek çok çeşide sahip olan halı yıkama makineleri ev temizliğini çok kolay bir hale getirirler. Sadece evler için değil aynı zamanda ofisler ya da kamu binaları gibi çeşitli alanlarda kullanılan halıların temizliği için de bu makineler büyük bir kolaylık yaratmaktadırlar. Halıların kullanıldığı her alan için etkili temizleme sunan makine modelleri ev tipi ve sanayi tipi olarak farklı özelliklere sahiptirler. Sanayi tipi olan halı yıkama makineleri çok daha gelişmiş özellikler taşırlar çünkü seri ve etkili yıkama yapmak için tasarlanmışlardır. Bu açıdan çok fazla çeşide sahiptirler. Farklı donanımlar ve ortak kullanım amaçları bakımından kullanıcıların ihtiyaçlarını her zaman en iyi şekilde karşılamaktadırlar. Örnek olarak standart halı yıkama makinelerinde iç ısıtıcı bulunur. İç ısıtıcının temel işlevi halı yıkamak için gerekli olan ve makinenin haznesine koyulan su ve deterjanın karışımı yapmaktır. Uç kısmında ise döner başlıklı yumuşak fırçalar bulunmaktadır ve makineler halı üzerinde gezdirilerek makinenin küçük püskürtücüleri de deterjanın halıya püskürtülmesini sağlar. Döner başlı fırça sayesinde etkili bir temizlik yapmak mümkün olur ve halının yüzeyine derinlemesine bir şekilde su ve deterjan nüfuz ederek en kısa sürelerde yüksek standartlarda temizlik mümkün hale gelir.

 

Halı Yıkama Makinesi Başlıkları

Ayrıca modellere göre farklı makine başlıkları da bulunmaktadır ve bu sayede de en zorlu alanlarda bile kolayca temizlik yapabilmektedir. Makinelerin çekme özellikleri halıdaki kirin ve fazla suyun da makinenin içine çekilmesini sağlar. Atık hale gelen kirli su ve deterjanın alınması ile birlikte makinenin içindeki farklı bir haznede toplanmasını mümkün olur ve kullanım sonrasında bu hazne boşaltılarak kolay ve zahmetsiz bir şekilde temizleme, yıkama işlemi yapılmış olur. Bu özellikler ev tipi halı yıkama makineleri için geçerlidir. Sanayi tipi halı yıkama makinesi çeşitleri ise özellikleri bakımından daha farklı işlevlere sahiptirler.

 

Sanayi Tipi Hali Yıkama Makineleri

Endüstriyel halı yıkama makinesi çeşitleri işletmeler ya da halı yıkama işi yapan yerler için kullanılmaktadır. Tamamıyla profesyonel bir yıkama işlemi sunan bu makinelerin iş hacimleri oldukça yüksek olmaktadır. Bu duruma hem makine gücü hem de kapasiteleri neden olmaktadır. Bu makinelerin temel özellikleri yüksek su ve deterjan çıkışı sağlamalarının yanında elektrik tüketiminde de düşük tüketim sunmalarıdır. Aynı zamanda su tüketimi konusunda da tasarruflu davranan makineler işletmelerin en uygun gider masrafları ile yıkama işlemlerini yapmalarını mümkün hale getirirler. Aynı zamanda bu makinelerde fırça sayıları ve başlıkları da farklılık taşır. Genelde sekiz ya da on iki fırçalı makineler oldukça popüler bir kullanıma sahiptir. Makinenin mevcut çalışma sistemi de bu bağlamda özelleştirilen ve ihtiyaca göre şekillenen yöntemlerden oluşmaktadır. Özellikle makine tercihinde bulunurken bu noktaların göz önünde tutulması gerekmektedir. Fırça sayısı fazla olan otomatik halı yıkama makinesi çeşitleri daha üstün ve hızlı bir kullanım sunarak iş hacminin de yükselmesine neden olurlar. Bu özellikleri sayesinde her durumda kullanılır olmaları sayesinde de en zorlu yapıda olan halıların bile temizliklerini güçlü performans sunarak çok rahat bir şekilde tamamlanmasını sağlarlar.

 

Halı Yıkama Makinesinde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

İster sıfır ister ikinci el halı yıkama makinesi tercih ediliyor olsun gerekli olan iş ihtiyacının en iyi şekilde karşılanmasını sağlamak için halı yıkama makinelerinde belirli özelliklerin olmasına ve buna yanıt vermelerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Profesyonel halı yıkama makinesi her şeyden önce halıların temizliğinde etkili olmalı ve güçlü yıkama özellikleri ile birlikte halılardaki en derin noktalara bile nüfuz etmelidir. Halıların en derin kısımlarında kalan kirler genelde halının esas kirini oluştururlar ve bu noktaların temizlenmemesi hijyenik bir temizleme işlemi yapılmasını engeller. Bu durum hijyen açısından sorun yaratacağı gibi aynı zamanda müşteri kaybına da neden olabilecektir. Bu bakımdan makine seçiminde güç ve performans özellikleri göz önünde tutulmalıdır.

 

Göz Önünde Tutulması Gereken Özellikler

Halı yıkama makinesinin meç kısmı da paslanmayacak şekilde tasarlanmalıdır ki genelde bu durum tüm makine çeşitleri için uygulanmaktadır. Gövde malzemesinin bu şekilde yapılması cihazın kullanım süresini de uzatmakta ve böylece daha uzun ömürlü bir kullanım imkânı yaratmaktadır. Halı yıkama makinesi sahibinden ya da firmadan alınırken gerekli olan malzeme kalitesini sağlayıp sağlamadığına dikkat edilmesi gerekmektedir. Güzel bir yıkama elde etmek için aynı zamanda yıkama kapasitesine uygun olan fırça sayısına da sahip olmasına özen gösterilmelidir. Uygun fırça sayısına sahip olmayan makineler etkili ve hızlı bir temizlik işlemi sunmaktan uzak olacaklardır. Makinenin göz ardı edilmeyen bir özelliği de durulama sistemi üzerinde olmaktadır. Durulama hem temizliğin tamamlanması hem de halının hemen kullanıma hazır hale gelmesi açısından önem taşımaktadır ve bu yüzden durulama sistemi için de yeterli düzeyde olup olmadığına öncelik tanınması gerekmektedir. Bazı makinelerde halı altını yıkama özelliği de bulunmaktadır. Özellikle halı yıkama makinesi sanayi tipi kullanımlarda halının altının yıkanması da beklenebilmektedir. Bu türden makineler daha temiz ve kapsamlı bir temizlik ihtiyacının karşılanmasını sağlarlar. Halı yıkama makinesi endüstriyel olarak tercih edildiğinde otomatik deterjan ve su verme özelliklerine de sahip olması makinenin kullanımı ve halıların yıkanmasını kolaylaştırmaktadır.

 

Halı Yıkama Makinesi Seçerken Dikkat Edilecek Noktalar

Halı yıkama makinesi seçiminde dikkat edilecek noktaların başında makinenin hangi amaçlar için kullanacağını tespit etmek olmalıdır. Eğer geniş ve büyük iş hacimleri için kullanılacaksa mutlaka büyük halı yıkama makinesi tercih edilmelidir. Büyük yapıda olan makineler işlemlerin çok daha hızlı, pratik ve istikrarlı bir şekilde yapılmasını sağlarlar. Aynı zamanda büyük makineler dayanıklılık açısından da gelişmiş bir performans sunarak kullanıcıların ihtiyaçlarının daha iyi bir şekilde karşılanmasına neden olurlar. Ancak küçük ya da orta boyutlarda olan makineler de en iyi performansı sunacak şekilde tasarlanmaktadırlar. Bu noktada tayin edici olan durum iş hacmidir. Eğer işletme yüksek ve hızlı performans ile hizmet vermek istiyorsa büyük makineler tercih edilebilir. Ancak çok fazla sayıda iş hacmine sahip olmayacaksa küçük ya da orta büyüklükte olan halı yıkama makineleri de işlevsel özellikleri ile ihtiyacı karşılarlar.

Halı yıkama makinesi ne kadar özelliğe sahip olursa olsun seçiminde aynı zamanda özelliklerine göre kıyaslama yapmak da yararlı olacaktır. Böyle kıyaslama yapmak farklı özellikleri görebilmek ve aynı zamanda ihtiyacı en doğru şekilde giderecek olan ürünü de daha rahat şekilde seçmek açısından yararlı olacaktır. Sunulan çok çeşitli halı yıkama makinesi modelleri ile birlikte en doğru makineyi kolay bir şekilde seçebilir ve kişisel kullanımdan daha geniş iş hacimlerini en doğru şekilde karşılayacak modelleri rahatça bulabilirsiniz.