Çikolata Kalıplama Ve Soğutma Tüneli

Fiyat Sorunuz

İlan No: #00180381
Kategori: Çikolata Soğutma Tüneli
Marka: İnnovas
Model Tipi: İ-ÇK001
Ürün Tipi: Satılık
Ürün Durumu: Sıfır
Menşei: Türkiye
Teslim Durumu: Stokta Var
Konum: Hanlı Merkez Mah. / Arifiye / Sakarya
Kısa Detay: 2 Yıl Garantili
Satış Detayı: Havale / EFT, Görüşülür

Satıcıyla iletişim kur

İnnovas Makina

İnnovas Makina Mühendislik Ve Danışmanlık Hiz. Ltd. Şti.

Danışman : İnnovas M.

Çikolata Kalıplama ve Soğutma Tüneli

1
 
Kristalizasyon sonrası gerçekleştirilen soğutma işlemi çikolata üretiminin en önemli aşamalarından biridir. Optimum kristal yapı ve kısa sürede soğutma İNNOVAS’ın uzmanlık alanıdır.

Son teknoloji soğutma sistemleri ve sistemin nem dengesi ile ısısını sürekli sabit tutan sensörler ile donatılmıştır. Kalite, yüksek kapasite ve enerji verimliliği ön planda tutularak tasarlandı. Çikolataya form vermek çikolata endüstrisinin en önemli üretim adımıdır. İstenen form elde edilmesi için akışkan çikolataların kalıplara doldurulması ardından çok hassas bir şekilde soğutulması gerekmektedir. Çikolatanın tarife uygun şekilde soğuması çikolatanın tadını ve görsel yapısını belirleyen unsurdur. Son adım soğuyan çikolataların şekli bozulmadan kalıplardan çıkarılmasıdır. Bu işlemde kalıpların tamamen boşaltılması ve çikolataların herhangi bir deformasyona uğramadan hazır hale gelmesi amaçlanır.

İşlem Basamakları:
Akışkan haldeki çikolata kalıplara doldurulur, ardından vibrasyon ile kalıba yayma işlemi yapıldıktan sonra soğutma tüneline geçer. Tünelin içerisinde altı ayrı soğutma bölgesi mevcuttur. Tünel nem ve sıcaklık değerlerini sürekli kontrol altında tutan otomasyon çözümleri barındırır. Tünelden çıkan çikolatalar kalıptan çıkarılmak üzere kalıp burkma ünitesine gelir burada kalıptan çıkmaya hazır hale gelen çikolatalar çikolatanın şekline göre hassas pozisyon alabilen iki adet servo kontrollü robot kol yardımıyla vakum vantuzları sayesinde kalıptan alınıp istenen yüzey veya kalıba sırası bozulmadan ve ön yüzleri dönük olarak bırakılır. Bu bırakma işlemi kullanıcı panelinden seçilebilen 3 farklı seçeneğe sahiptir.
- Doğrudan Poli üretan bantın üzerine transfer.
- Seperatörün içine istenilen adet seçimi doğrultusunda kat kat bırakma.
- Plaka besleme makinesi aktif hale getirilerek plakaların üzerine otomatik olarak bıraktırma.

Sistemden boş olarak çıkan kalıplar tekrar doluma girmeleri için çikolata dolum sıcaklığında ısıtılırlar bunun ardından tekrar doluma yönlendirilirler. Bu esnada istenildiği taktirde çikolatanın içerisine fındık veya benzeri materyaller eklenebilir. Bunun için ara bir konveyör mevcuttur.
Belirli bir hızda ve uygun sıcaklıkta soğutulmayan çikolata, içerisinde bulunan kakao yağının eşit dağılımı sağlanamadığından kalıptan çıkamaz, bu yüzden parlak ve kırıldığı zaman ses çıkaran sertlikte bir çikolata elde edilemez. Ani sıcaklık değişimlerine maruz kalan ve stabil bir sıcaklıkta soğutulamayan çikolatada, zamanla yağ ve şeker kristalleri sıvı hale gelir ve çikolatanın yüzeyine çıkar. Çikolata “beyaz” bir görünüm alır. Çikolatanın ihtiva ettiği yağ kristallerinin düzenli olan yapılarını kaybetmeleri, yağ kristallerinin zaman içerisinde okside olmasına neden olur ve bu da çikolatanın duyusal özelliklerinin bozulmasına neden olur.

Çikolata Kalıplama Ve Soğutma Tüneli Yorumları

Bu ürüne yapılmış herhangi bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorum yapan sen ol!
Komisyonsuz Aracısız Ticaret

Rekabetçi fiyatlar ile alın satın kiralayın

Tüm İletişim Kanalları

Telefon whatsapp mail ve tüm iletişim kanalları şeffaflığı

Mobil Cebinizde

Mobil uygulamamızı indirin takipte kalın

Mağaza Açın ve İlan Verin

Kolay kullanım sunan portalımızda alın satın kiraya verin