Dozer kategorisi aramanızda 1 adet ilan bulundu

Dozer Popüler Ürünler

Dozer Nedir

Bir dozer, öne doğru geniş bir bıçağı eklenmiş, yüceltilmiş bir traktördür. İşe gelince, dozerler normal traktörün riske girmeyeceği bir yere giderler. Traktörlerin lastiklerinin büyük olduğu yerlerde, dozerler askeri bir tank gibi, basamaklar üzerinde koşuyorlar. Bu, normal bir aracın kaldıramayacağı kumları, çamurları ve arazileri kolayca geçebilecekleri anlamına gelir. Öndeki büyük çalışma bıçağı tüm hareketin olduğu yer ve o bıçağın arkasında çok fazla güç var. Bir dozer operatörü, bir savaş alanı (ordu çok sayıda dozer operatörü kullanır), inşaat (yol yapımı ve evler ve binalar için alan temizliği dahil), madenler ve taş ocakları dahil olmak üzere çok çeşitli alanlarda çalışabilir. Basitçe söylemek gerekirse, bir dozerin işi sadece dünyayı dolaşmaktır. 

Pratik açıdan, iş hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bir dozer operatörü, toprak tipleri ve etrafa itilmelerine nasıl tepki vereceklerine dair iyi bir bilgiye ihtiyaç duyar. Bir dozer operatörü ayrıca iyi bir plan anlayışı ve bir planın nasıl okunup çalışılacağına da ihtiyaç duyar. Kiri itmek dozer operatörünün temel işlevi iken, aynı zamanda ekipmanlarından da sorumludurlar. Bu, ekipmana bir gün çalışmadan önce ve sonra iyi bir inceleme yapılması, gerekli sıvıları dolu tutmak ve ekipmanın güvenli çalışmasını sağlamak anlamına gelir. Dozerler ayrıca ekipmanın arkasına eklenen çeşitli ataşmanlara da sahip olabilir. Bunlar, sıkıştırılmış alanları yırtmak, kökleri kazmak ve betonu parçalamak gibi çeşitli kullanımlara sahiptir. Dozer, inşaat, toprak işleri ve taşocağı projeleri sırasında büyük miktarda maddeyi itmesine izin veren, üzerine büyük bir bıçak (metal plaka) eklenmiş raylara monte edilmiş bir makinedir. Paletler, onlara engebeli arazilerde ve eğimlerde mükemmel zemin tutma kabiliyeti ve mobilite sağlar.

Dozer Modelleri

Dozerler çok çeşitli şantiyelerde, mühendislik projelerinde, maden ocaklarında ve taş ocaklarında bulunabilir.  Tekerlekli dozerler, dozer modelleri arasında bulunur. Genellikle dört tekerleğe sahiptirler ve 4 tekerlekten çekişli bir sistem tarafından tahrik edilirler ve bir hidrolik direksiyon sistemine sahiptirler. Tekerlekli bir dozer üzerindeki bıçak, eklem ekleminin önüne monte edilir ve hidrolik olarak tetiklenir. Bir dozer Operatörü, bir dozerden sorumludur; zemini temizlemek ve pürüzsüzleştirmek için kullanılan geniş dik bir bıçağa sahip özel bir traktör. Kayalar, toprak, kil, kum ve bitki örtüsünü ve yıkıcı duvarları, haneleri ve hatta küçük evleri zorlayabilen dozerler, şantiyelerde, savaş alanlarında, madenlerde, taş ocaklarında, çiftliklerde ve afet bölgelerinde kullanım için idealdir. 

Bir dozer inşaat ya da dönüştürme çalışmaları sırasında büyük miktarda toprak, kum, moloz ya da bu tür başka malzemelerin itilmesi için kullanılan ve tipik olarak donanıma sahip olan büyük miktarda metal levhaya ( bıçak olarak da bilinir) sahip olan bir paletlidir. Yoğun biçimde sıkıştırılmış malzemeleri gevşetmek için pençe benzeri bir cihazla ( yırtıcı olarak da bilinir ) arka kısım. Dozerler çok çeşitli sahalarda, maden ocaklarında ve taş ocaklarında, askeri üslerde, ağır sanayi fabrikalarında, mühendislik projelerinde ve çiftliklerde bulunabilir. Tipik olarak, dozerler büyük ve güçlü paletli ağır ekipmanlardır. İzler, onlara en zorlu arazilerde mükemmel zemin tutma kabiliyeti ve mobilite sağlar. Geniş izler dozerin ağırlığını geniş bir alana ( zemin basıncını düşürerek ) dağıtarak, kumlu veya çamurlu zeminlerde batmasını önler. Ekstra geniş parçalar, bataklık parçaları veya LGP (düşük zemin basıncı) parçaları olarak bilinir. 

Dozerler palet sisteminden yararlanmak ve mükemmel çekiş kuvveti sağlamak için tasarlanmış iletim sistemlerine sahiptir. Bu özelliklerden dolayı, dozerler genellikle yol yapımı, inşaat, madencilik, ormancılık, arazi temizliği, altyapı geliştirme ve yüksek derecede mobil, güçlü ve istikrarlı bir toprak taşıma ekipmanı gerektiren diğer projelerde kullanılır. Başka bir dozer tipi, genel olarak 4 tekerlekten çekişli bir sistem tarafından sürülen ve hidrolik, mafsallı bir direksiyon sistemine sahip olan tekerlekli dozerdir. Bıçak, eklem ekleminin önüne monte edilir ve hidrolik olarak çalıştırılır.

Dozer Fiyatları 

Yüksek kaliteli, düşük fiyatlı dozer çeşitleri için portalımızı ziyaret edin. Her bütçeye uygun ürün için sayfamızı inceleyiniz. Hatta dilerseniz makina satıcılarıyla iletişime geçebilirsiniz. Sayfamızı ziyaret edip ihtiyacınıza ve cebinize en uygun olan makinayı tedarik edebilirsiniz. İstediğiniz makina uygun fiyat seçeneğiyle burada. Ürünlerimiz sizlere garantili olarak burada sunulmaktadır. Her zaman ileri teknoloji, kaliteli ürün ve müşteri memnuniyetini her zaman hedefleyen portalımızdaki firmalar, hem iç hem de dış pazarlarda tanınan ürünleri ile Makina Türkiye'de. Oldukça uygun fiyat ve kolay ödeme seçenekleriyle hemen bir makina satın alabilirsiniz. Portalımızda kaliteli tedarikçiler tarafından satışa sunulan ürün çeşitleri üretilmektedir. Ürün son teknoloji teknikleriyle, kalite güvence altına alınmış bileşenler kullanılarak üretilir. Sıfır ve ikinci el seçenekleriyle ihtiyacınıza en uygun ürün siparişini kolaylıkla verebilirsiniz. Ürünler esnek üretim ile çok çeşitli malzemeleri işlemek için tasarlanmıştır. Kolay ödeme seçenekleriyle Makina Türkiye üzerinden satın alabileceğiniz ürün çeşitleri kalitelerine göre oldukça uygun fiyatlar ile satışa sunulmaktadır. Yüksek kaliteli, düşük fiyatlı ürünler için portalımızı ziyaret edin. Her bütçeye uygun ürün için sayfamızı inceleyiniz. Hatta dilerseniz makina satıcılarıyla iletişime geçebilirsiniz. Sayfamızı ziyaret edip ihtiyacınıza ve cebinize en uygun olan makinayı tedarik edebilirsiniz. İstediğiniz makina uygun fiyat seçeneğiyle burada. Ürünlerimiz sizlere garantili olarak burada sunulmaktadır.

Dozer Markaları 

İlk dozerler amaca yönelik değil, modifiye edilmiş tarım traktörleriydi. Bununla birlikte, Yirmili yıllarda, amaca yönelik olarak üretilmiş, izleri olan makineler üretilmeye ve satılmaya başlandı. Caterpillar dozer çeşitlerinin en büyük üreticisi, ABD'deki Caterpillar şirketidir. Yarışmacılar arasında hepsi farklı ebat ve özelliklerde araçlar üreten Komatsu, JCB ve John Deere vardır. Calfdozer dozerlerin çoğu büyük olsa da, alanın sınırlı olduğu kentsel kullanım için daha kompakt çeşitler üretilir. Bu minyatür sürümlere genellikle buldozer denir. Savaş buldozerleri Askeri buldozerlerin en ünlü örneği Doobi adlı İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Caterpillar D9R'sidir. Bu makine yangın halindeyken yapıları yıkmak için düzenlenmiştir.

Her zaman ileri teknoloji, kaliteli ürün ve müşteri memnuniyetini her zaman hedefleyen portalımızdaki firmalar, hem iç hem de dış pazarlarda tanınan ürünleri ile Makina Türkiye'de. Oldukça uygun fiyat ve kolay ödeme seçenekleriyle hemen bir makina satın alabilirsiniz. Portalımızda kaliteli tedarikçiler tarafından satışa sunulan ürün çeşitleri üretilmektedir. Ürün son teknoloji teknikleriyle, kalite güvence altına alınmış bileşenler kullanılarak üretilir. Sıfır ve ikinci el seçenekleriyle ihtiyacınıza en uygun ürün siparişini kolaylıkla verebilirsiniz. Ürünler esnek üretim ile çok çeşitli malzemeleri işlemek için tasarlanmıştır. Kolay ödeme seçenekleriyle Makina Türkiye üzerinden satın alabileceğiniz ürün çeşitleri kalitelerine göre oldukça uygun fiyatlar ile satışa sunulmaktadır.

Dozer İş Makinası

Geniş izler, dozerin ağırlığının daha yumuşak zeminlerde batmasını önleyen geniş bir alana dağıtılmasına yardımcı olur. Dozer iş makinaları genellikle yol yapımı, inşaat, madencilik, ormancılık, arazi temizliği, altyapı geliştirme ve yüksek derecede mobil, güçlü ve istikrarlı hafriyat ekipmanı gerektiren diğer projelerde kullanılır. Dozer bıçakları, kullanılacakları projenin türüne bağlı olarak çeşitli şekillerde gelir. Düz bıçak yanal eğri veya yan kanatlar olmadan kısa. Genellikle derecelendirme için kullanılır. Universal bıçak uzun, çok kavisli, büyük yan kanatlı, daha fazla madde taşımasını sağlar. Kombinasyon bıçak hafif bir eğri ve daha küçük yan kanatlarla daha kısadır, genellikle taş ocakçılığında büyük kayaları itmek için kullanılır. İki farklı bıçak hareketi vardır. Dozerler genellikle makinenin arkasında 'yırtıcı' olarak bilinen bir cihaza sahiptir. Yırtıcı, yoğun şekilde sıkıştırılmış materyali döndürür ve gevşetir. Dozerin arkasındaki pençe benzeri uzun bir ataşmandır. Rippers tek olarak (tek gövdeli) veya iki veya daha fazla gruba (çok gövdeli) gelebilir. Genellikle, ağır iş projeleri için tek bir şaft tercih edilir. Ripping, yüzey taşını veya döşemeyi küçük molozlara böler ki kullanımı ve taşıması kolaydır. Bu daha sonra kaldırılarak derecelendirilebilir.

Dozer Nasıl Çalışır

Bir dozer, inşaat sırasında ortaya çıkan önemli miktarda toprak, kum, moloz vb. sürmek için kullanılan bütünleşik bir metal bıçağa sahip paletli bir traktördür. Genel olarak, dozerler çok büyük ve sağlam bir şekilde izlenen ekipmanlardır. Paletler olağanüstü zemin kavrama ve yamalı arazide hareketlilik sağlar. Dozer ağırlığı geniş alanlara geniş bir alana yayılmıştır. Böylece uygulanan basınç azalır ve dozerin kumlu zemine dalması önlenir. Dozerler, motor gücünü gelişmiş sürükleme özelliğine dönüştürmek için tasarlanmış bir tork bölücüye sahiptir. Dozerler ağır tankları kolaylıkla çekebilir. Bu özelliklerden dolayı, dozerler döküntüleri, engelleri, açık yolları, çalıları ve ağaçları temizlemek için kullanılır. Dozer, dizel yakıtla çalışan ve çoğu şantiyede bulunan ağır bir ekipmandır. Bir dozer, önündeki hidrolik kollarla hareket ettirilebilen ve kaldırılabilen büyük bir düz bıçak ve üzerinde çalıştığı raylarla karakterize edilir.

Tekerlekler yerine raylarda çalıştığından, dozerin zemine karşı çok büyük çekişi var. Bir dozer için en yaygın kullanım, büyük miktarda toprak ve toprağı hareket ettirmektir. Dozer bıçağını kullanarak önündeki malzeme yığınlarını itebilir, bu da çalışanlara her şeyi kaldırmak ve başka bir yere koymak için beko kullanma sıkıntısı kazandırır. Dozerler bazen kazıcı ve diğer kazma makineleriyle birlikte kullanılır. Kazıcı, malzemeyi bir kazı dışına çıkarır ve yere indirir ve dozer onu başka bir yere iter. Dozerler, yol yapımında kullanılan birincil araçtır. Bir yol yapıldığında, nem ve organik madde dolu olduğu için üst toprağın kaldırılması gerekir ve üst toprağın üzerine inşa edilmişse yol dengesiz olacaktır. Bir dozer üst toprağı iterek, yol için daha sonra çakıl ve temiz dolgu ile doldurulabilen bir açıklık oluşturarak uzaklaştırır.

Dozerler ayrıca yol yapımında kullanılan dolguyu düzleştirmek için kullanılır. Buldozerler inşaat sürecinde birçok farklı amaç için kullanılabilir. Büyük inşaat projeleri, kapsamlı ön saha çalışmaları gerektirir ve bunun çoğu dozerler tarafından yapılır. Dozerler, temel deliklerinin kazılmasına hazırlanırken yüzeydeki bitki örtüsünü sıyırabilir ve çakıl, dolgu ve üst toprak gibi malzemeleri bir yerden bir yere taşıyabilir. Buldozerler ayrıca atıkları, fırçaları ve diğer malzemeleri yakmak veya atmak için tek bir yere itebilirler. Eski ve sahipsiz özellikleri tahrip etme ve çıkarma işlemi genellikle bir dozer kullanımını içerir. Büyük bir dozer bir evi devirebilir ve parça parça ayırmak zorunda kalmaz. Bu tür işlerde kullanılan dozerler, yaralanmayı önlemek için sürücü koltuğu üzerinde sağlam bir kabin ile donatılmıştır. Bir dozer eski bir yapıyı yıktıktan sonra, dozer tüm kalıntıları tek bir yığına itmek ve çevresindeki alanı temizlemek için kullanılabilir.

Tüm yollarını hareket ettirmek veya yıkmak için tasarlanan bu güçlü araçlar inşaatçılar, çiftçiler ve hatta askerler tarafından kullanılır. Bir dozerin nasıl çalıştığının anahtarı , makinenin gün içinde her gün tonlarca yükü itmesini, çekmesini ve taşımasını sağlayan kombine büyük motorudur. Bunun nedeni, paletlerin dozerin sıkışmasını veya zorlu arazilerde kaymasını önleyen mükemmel bir zemin tutma ve ağırlık dağılımı üretmesidir. Bu yetenek, ortaklık içinde Aracın dizel motoru ve tork bölücü tarafından üretilen büyük miktarda tork sayesinde, önemli miktarda yükün kolaylıkla idare edilmesine izin veriyor - gerçekten de modern dozerler 70 tondan daha ağır tankları çekebiliyor. Bir dozer pek çok parçadan oluşur, ancak en dikkat çeken üç tanesi bıçağı, izleri ve yırtıcısıdır. Aracın ön tarafına bir itme çerçevesi ile tutturulmuş olan bıçak, nesneleri itmek ve kum ve toprak gibi çok miktarda malzemeyi toplamak için kullanılan ağır metal plakadır. Bu eleman genellikle üç tasarımdan biridir: kısa ve yanal eğri ve yan kanatları olmayan bir S bıçağı; daha fazla malzeme toplayabilen belirgin yan kanatlarla uzun ve çok kavisli olan bir U bıçağı; veya diğer iki tipin bir kombinasyonu olan bir su bıçağı. Bir dozerin izleri de çeşitli tasarımlara sahiptir, ancak oval ve üçgen dizileri en yaygın olanıdır. Günümüzde popüler bir ray sistemi, sürücü için daha yüksek bir kabin konumu oluşturmak üzere tasarlanan ve çalışma sırasında daha iyi görünürlük sağlayan Caterpillar'ın üçgen yüksek sürüş sistemidir. Bu konfigürasyon ayrıca aracın tüm uygulamalardaki dengesini ve çekişini de arttırır. Örneğin, yüksek tahrikli dozerler, muazzam yüklerini itmeleri, çekmeleri ya da taşımalarından bağımsız olarak eşit miktarda stabilite ve kavrama sağlarlar. Son kilit kısım dozerin yırtıcısı.

Bu, bir hidrolik silindir ile çalışan aracın arkasına takılı bir araçtır. Yırtıcı genellikle bir dişli bıçağa - veya bir dişli bıçak serisine - benzer ve sert bir zemini kırmak için kullanılır, böylece bıçak tarafından fırlatılabilir veya itilebilir. Rippers keskin kalmasını sağlamak için değiştirilebilir tungsten çelik alaşımlı uçları ile tasarlanmıştır. Buna ek olarak, diğer görevleri yerine getirmek için rippers değiştirilebilir. Konuya dahil olan bir örnek, özellikle ağaç kütüklerini ayırmak ve parçalamak için kullanılan keskin, yatay olarak monte edilmiş arka bıçaklar olan kütük avcılarıdır. Paletli dozer terimi aslında yatay bir dövme presini tarif eden bir mühendislik terimidir. Bu, otuzlu yıllara kadar, isminin günümüzün paletli aracına bağlanması değildi.

Dozer Parçaları

Dozerin birincil aletleri bıçak ve yırtıcıdır. Dozer bıçağı, traktörün önündeki ağır metal plakadır, nesneleri itmek ve kum, toprak, enkaz ve bazen kar açmak için kullanılır. Dozer bıçakları genellikle üç çeşittir: Kısa ve yanal eğri içermeyen ve yan kanatları olmayan ve ince sınıflandırma için kullanılabilecek düz bıçak ("S bıçak"). Uzun ve çok kavisli olan ve daha fazla malzeme taşımak için geniş yan kanatlara sahip evrensel bir bıçak ("U bıçak"). Daha kısa, daha az eğrilikli ve daha küçük yan kanatlara sahip bir "SU" (yarı-U) kombinasyon bıçağı. Bu bıçak tipik olarak bir taş ocağında olduğu gibi büyük kaya yığınlarını itmek için kullanılır. Bıçaklar, hareket ederken açıyı değiştirmek için bazen ek 'eğme silindirleri' kullanılarak doğrudan çerçevenin karşısına veya bir açıyla yerleştirilebilir. 

Bıçağın alt kenarı, örneğin ağaç kütüklerini kesmek için keskinleştirilebilir. Bazen bir dozer " sıyırıcı " olarak bilinen başka bir hareketli ekipmanı itmek için kullanılır. 1883 yılında James Porteous tarafından icat edilmiş olan çekici Fresno Kazıyıcı, toprağı kesimden kaldırarak ve sığ bir yerde ( dolgu ) başka yere bırakarak, ekonomik olarak yapılmasını sağlayan ilk tasarımdı. Dozer bıçaklarının çoğu, bu amaç göz önünde bulundurularak güçlendirilmiş bir orta bölüme sahiptir ve "boğa bıçakları" olarak adlandırılır. Askeri kullanımda dozer bıçakları savaş mühendisliği araçlarına sabitlenir ve isteğe bağlı olarak Tip 73 veya M8 Traktör gibi topçu traktörleri gibi diğer araçlara da takılabilir. Dozer bıçakları ayrıca tanksavar engelleri, mayınları ve doğaçlama sığınaklarını kazmak için kullanılabilecekleri ana savaş tanklarına da monte edilebilir. Dozer bıçakları için savaş uygulamaları, savaş alanı engellerini temizlemeyi ve yangın pozisyonlarını hazırlamayı içerir. Yırtıcı dozer arkasındaki uzun pençe benzeri bir cihazdır. Ripperler tek olarak (tek gövdeli / dev riper) veya iki veya daha fazla gruba sahip olabilir (çok gövdeli riper). Genellikle, ağır yırtılma için tek bir sap tercih edilir.

Yarma sapı, 'çizme' olarak adlandırılan değiştirilebilen bir tungsten çelik alaşımlı uç ile donatılmıştır. Kaya kırma, yer yüzeyindeki kaya veya kaldırımı, kullanımı ve taşınması kolay küçük molozlara böler ve bu sayede sınıflandırma yapılabilir. Tarımsal sökülme ile çiftçi kayalık veya çok sert bir toprak ( podzol hardpan gibi ) parçalara ayırır, ki bu da çiftliği yapmak için kaldırılamaz. Örneğin, Kaliforniya'daki en iyi toprakların çoğu şarap ülkesi eski lav akıntılarından oluşur. Üretici lavı ağır dozerlerle parçalar, böylece yüzey bitkileri veya ağaçlar ekilebilir. Bazı dozerler, yatay olarak çıkıntı yapan ve (çoğunlukla) yoldan çıkarmak için yükseltilebilen tek bir başak olan kütük tiryakisi olarak adlandırılan daha az yaygın bir arka ataşmanla donatılmıştır. Bir ağaç kütüğünü ayırmak için bir kütük kesici kullanılır. Arazi temizliği işlemleri için güdüklü bir dozer kullanılır ve genellikle bir fırça tırmık bıçağı ile donatılmıştır. dozerler zaman içerisinde, orijinal dozerin yapamayacağı şekilde çalışabilen yeni makinelere dönüşmek üzere daha da değiştirildi. Bunun bir örneği, yükleyici traktörlerin bıçağın sökülmesi ve kovayı kaldırabilecek ve indirebilecek büyük hacimli bir kova ve hidrolik kolların kullanılmasıyla yaratılmasıdır, böylece toprağın kazınması ve kamyonlara yüklenmesi için yararlıdır, bunlar genellikle Drott olarak bilinir. Orijinal dozerde yapılan diğer modifikasyonlar, madencilik gibi hareketin sınırlı olduğu küçük çalışma alanlarında çalışmasını sağlamak için daha küçük hale getirilmesini içerir. Bazı hafif dozer formları genellikle kar temizleme işleminde ve kış sporları alanlarını kayak ve snowboard sporları için hazırlamak için bir araç olarak kullanılır. Çok küçük bir hafif dozer bazen "calfdozer" olarak adlandırılır. Bir açılı camda, bıçağı bir tarafa doğru ileri itmek için bıçak bir uçtan öne itilebilir.

Bununla birlikte, orijinal hafriyat dozerleri görevleri ormansızlaşma , hafriyat, yer seviyelendirme ve yol oymacılığına yoğunlaştığı için hala yeri doldurulamaz. Ağır dozerler temel olarak araziyi inşaat için hazırlamak üzere seviyelendirmek için kullanılır. Bununla birlikte, inşaat esas olarak küçük dozerler ve yükleyici traktörler tarafından yapılır. Savaş mühendisliği rollerinde kullanılan dozerler, sürücüyü ateşli silahlardan ve molozlardan korumak için genellikle zırhla donatılarak dozerlerin savaş bölgelerinde çalışmasını sağlar. En yaygın olarak belgelenen kullanım, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) yeryüzü hareketleri, arazi engellerini temizlemek, rotaları açmak, patlayıcı yükleri patlatmak için militarize ettiği Caterpillar D9'dur. İkinci İntifada sırasında zırhlı dozerlerin yaygın kullanımı, insan hakları örgütlerinin tartışmasını ve eleştirisini çekerken, askeri uzmanlar bunu IDF kayıplarını azaltmada kilit bir faktör olarak görüyorlardı. Bazı kuvvetlerin mühendis doktrinleri, Düşük Hareketli Zırhlı Dozer (LMAD) ile Yüksek Hareketli Zırhlı Dozer (HMAD) arasında farklılık göstermektedir. Birincisi, çalışma alanına taşımak için bir düz yatağa dayanır, ikincisi ise orta dereceli ve hızlı bir şekilde yol hareketliliğini sağlamak için tasarlanmış daha sağlam bir motor ve tahrik sistemine sahiptir. Bununla birlikte HMAD'ler, normalde dozer bıçağı donanımlı bir tankın veya zırhlı personel taşıyıcısının tam ülkeler arası mobilite özelliklerinden yoksundur.

Bazı dozerler, grevde veya kınanmış binaların yıkılması durumunda, dozerin yaptığı işe müdahale etmesini engellemek için hükümet dışı sivil operatörler tarafından zırhla donatıldı. Bu aynı zamanda Komatsu D355A dozerini ev yapımı kompozit zırhlı ev aletleri kompozit zırhı ile donatıp daha sonra hükümet binalarını yıkayan Marvin Heemeyer gibi yetkililerle bir anlaşmazlık yaşayan siviller tarafından da yapıldı. İlk dozerler tarlaları sürmek için kullanılan Holt tarım traktörlerinden uyarlandı. Günlük ve yol inşaatı için yumuşak zeminlerde traktörlerin yönlülüğü zırhlı gelişimine katkıda tankın içinde I. Dünya Savaşı. Üç adet IDF Caterpillar D9 zırhlı dozer. IDF, savaş mühendisliği ve terörle mücadele operasyonları için D9'u kullanıyor. 1923'te, çiftçi James Cummings ve ressam J. Earl McLeod dozer için ilk tasarımları yaptı. Kansas'ın Morrowville kentindeki ilk dozerini inşa ettiği şehir parkında bir kopya sergileniyor. 18 Aralık 1923'te Cummings ve McLeod, daha sonra 6 Ocak 1925'te "Traktörler İçin Eklenti" için verilen 1,522,378 sayılı ABD patentini verdi. 1920'lerde, izlenen araçlar yaygınlaştı, özellikle Caterpillar 60. Lastik yorgun araçlar 1940'larda kullanıma girmiştir. Kazmak için kanallar, yer yükseltmek barajlar, ve diğer toprak hareket işleri yapmak, bu traktörler önünde büyük bir kalın metal levha ile donatılmış. (Bıçak daha sonra kavisli şeklini aldı). Bazı eski modellerde, sürücü kabinsiz olarak açıkta oturuyordu. Bir fırça, nispeten uzun mesafeler, "aşağı vurma" ve kir yığınları yaymak için bir düz bıçak itme ve kir taşınması için, bir U-bıçak ve: var dozer bıçaklarının üç ana tipi vardır tırmıkFırça ve kökleri çıkarmak için. Bu ataşmanlar (ev yapımı veya tekerlekli ve paletli traktörler ve kamyonlar için küçük ataşman üreticileri tarafından imal edilenler) 1929'da ortaya çıktı.

İnşaat dozerleri; herhangi bir büyük şantiye için, şantiyedeki ilk ağır makine genellikle dozerlerdir. Bunları etrafta büyük miktarlarda malzeme itmekle ilişkilendirirken, gerektiğinde çok daha hassas bir şekilde kullanılabilirler. Bir inşaat sahasının hazırlanması, bir üst toprak ya da enkaz tabakasının arasından sıyrılarak, temellerin, kanalların ve benzeri yerlerin doğru bir şekilde işaretlenmesini sağlamak için saç ekimi ve yabani otların giderilmesi inşaat sürecinin önemli bir parçasıdır. dozerler, bunun için mükemmel bir alettir ve hassas kontrol, operatörlerin yeterli miktarda toprağı toparlayabilmelerini sağlarken, malzemeyi hareket ettirme yetenekleri en ağır molozları bile temizlemek için mükemmeldir. Yol inşaatı; İnşaat sektörünün önemli bir parçası olan yollar, ülke çapında sürekli olarak inşa ediliyor veya yeniden yüzeyleniyor ve herhangi bir projede dozer bulacaksınız. Burada dozerler iki görevi yerine getirir; ilk olarak, yolun yapılabilmesi için üst toprağın kaldırılması, çünkü yolun etkili olması için sağlam temeller gerekir. Ancak temelden sonra bir dozer de kullanılır, yol tabanını oluşturan çakıl ve dolgu yerine konur. Burada dozer, yüzeyi asfalt veya diğer malzemelerin üst katına hazır hale getirmek için kullanılan yüzeyi pürüzsüz hale getirmek için kullanılır, bu yüzden gerçekten yol yapım sürecinin önemli bir parçasıdır. Yıkım; dozerler çeşitli ebatlarda üretilir ve çoğu zaman yıkım ile ilgili daha büyük olanları bulursunuz. Büyük bir dozer bir evi yıkma yeteneğine sahiptir, parça parça manuel olarak parçalara ayırmanın zaman ve güvenlik endişelerini azaltır ve tabii ki, dozerler de alanın temizlenmesi gerektiğinde ortaya çıkan molozların kaldırılmasında çok iyidir. Hafriyat; madenlerde, şantiyelerde veya diğer projelerde, büyük miktarda malzemenin taşınması dozerin yapması gereken şeydir ve bunu çok iyi yapar.

Dozerler, zorlu ağır yükleri itmek için güçlü bir motorla birlikte her koşulda mükemmel kavrama sağlayan izler kullanır ve gerektiğinde önemli miktarda malzemeyi hızlı bir şekilde hareket ettirebilir. dozerlerin sadece hafriyattan çok daha fazlasını gerçekleştirebileceklerini unutmak kolaydır ve dozer operatörleri için kariyerlerini daha da geliştirmek için her zaman yeni işler ve sektörler vardır. Ağır ekipman sektöründe kariyer ararken dozer operatörü kesinlikle mükemmel bir seçim ve harika bir fırsat. “Dozer” kelimesi normalde bir yükleyici veya ekskavatör gibi ağır ekipmanı belirtmek için çıkarılabilir, ancak özellikle bir traktöre işaret eder.