Nervürlu İnşaat Demirleri

Fiyat Sorunuz
Min. Sipariş 1

İlan No: #00182558
Kategori: Nervürlu İnşaat Demiri
Marka: Karaca
Model Tipi: K-ID001
Ürün Tipi: Satılık
Ürün Durumu: Sıfır
Menşei: Türkiye
Teslim Durumu: Stokta Var
Konum: İkitelli OSB Mah. / Başakşehir / İstanbul
Kısa Detay: 2 Yıl Garantili
Satış Detayı: Havale / EFT

Satıcıyla iletişim kur

Karaca Metal

Karaca Metal

Danışman : Enes B.

Nervürlu Karaca İnşaat Demirleri

İnşaat Demiri Bileşenleri İhracatı;

Demir yeryüzünde en fazla bulunan elementlerden birisidir. Dünyanın merkezinde yoğun bir şekilde eriyik halde demir olduğu tahmin edilmektedir. Bu yoğun demir kütlesinin manyetik alan oluşumuna etki ettiği uzmanlar tarafından düşünülmektedir. Demir metali, demir cevherlerinden elde edilmektedir. Tabiatta nadir olarak element halinde bulunur. Metal olarak demir elde etmek için cevherdeki diğer katışkanların kimyasal indirgenme yoluyla uzaklaştırılması gerekmektedir. Dünyada üretilen metallerin ağırlıkça %95 ini demir oluşturmaktadır.İnşaatlarda kullanılan demir aslında bir çelik türüdür. İnşaat demiri karbonla birlikte 1420-1470 0C  sıcaklığa kadar ısıtıldığında sıvı bir eriyik haline gelmektedir. Bu eriyik aslında %96,5 demir ve %3,5 karbon içerikli bir alaşımdır. Çeliğin bu haline dökme demir veya pik denir. Bu şekilde elde edilmiş ürün kullanım amacına göre farklı işlemlerden geçirilerek piyasaya sürülmektedir.Türkiye dünyanın en büyük inşaat demiri ihracatçılarından birisidir. Türkiye, İspanya ve Ukrayna nervürlü inşaat demiri ihracatında en önde gelen ülkeler olarak sıralanmaktadır. Worldsteel (Dünya Çelik Derneği) verilerine göre dünyanın en büyük inşaat demiri ihracatçısı Türkiye’dir. Ülkemiz aynı zamanda en büyük 7. çelik üreticisi olarak bu sektörde söz sahibi olan ülkelerden birisidir.

İnşaat Demiri Kullanım Alanları;

Temel kirişi, kolon, kiriş, döşeme, perde ve radye gibi betonarme elemanlarını oluştururken, beton basınç gerilmelerini inşaat demiri ise çekme gerilmelerini karşılamaktadır. İnşaat demirlerinin çekme mukavemetlerini arttırmak için kenarlarında çentikler yapılmaktadır. Bu şekilde yapılmış çentikli demirler nervürlü inşaat demiri olarak adlandırılmaktadır. Ülkemizde inşaat demiri 8 ila 60 mm çap arasında ve 12 m boy olarak piyasada bulunmaktadır. Demir ticareti yapanlar genellikle bağları 2kg olarak yapmaktadırlar.Nervürlü inşaat demiri yüksek mukavemete sahiptir, kaynak olma ve katlanma özellikleri ile yüksek önemli betonarme yapılarda kullanılmaktadır. Gökdelen, baraj, metro, otoyol gibi özel tasarım isteyen yapılarda mutlaka nervürlü inşaat demiri kullanılmaktadır. Düşük fiyatı ve yüksek mukavemet katkıları nedeni ile nervürlü inşaat demiri yapıların en büyük bileşenlerinden birisi olmaktadır.

Nervürlü İnşaat Demiri;

Yapı ve inşaat alanlarında demir çeşitlerinden biri olan nervürlü demir, inşaat yapısının daha da kaliteli bir şekilde artışını sağlamak ve yetkin bir şekilde kullanım gerçekleştirmek adına tercih edilen inşaat demirlerinden biridir. Demir çubuklar burulmasıyla oluşan bu demirlerde, betonlarda demirlerin sıyrılması ya da benzer sorunların oluşmasını önlemek için kullanımı yaygındır. Hem sıcak hem de soğuk işlemler bu demirlerde uygulanarak daha da kaliteli bir demir üretimi için nervürlü inşaat demiri üretimi ve kullanımı yaygındır.Nervürlü inşaat demirleri bina içerisinde daha güçlü bir yapı oluşturmak, demir ürünleriyle betonu birleştirmek ve iskelet görevi görmesini sağlamak için önemli bir yere sahiptir. İskelet görevi gören bu demirler, betonla birlikte daha güçlü ve iskelet görevi görerek yüzeyde daha güçlü bir yapı oluşturmayı hedefler. Son birkaç yıldan bu yana nervür özellikli demirlerin kullanımı yaygınlaşmış, demir çubukların kullanımı ile dayanıklılık da bu sayede arttırılmıştır. İnşaat demir olarak da bilinen nervürlü inşaat demir türü, yüzeyinde soğuk burularak çentin ve çıkıntı desenleri oluşturulmuş olan ürünlerdir. Karaca Metal olarak standartlara uygun kalınlıkta ve uzunlukta ürettiğimiz bu demir türleriyle beraber beton içerisinde daha dayanıklı bir iskelet yapısı oluşturmak ana hedeftir. Müşterilerimizin özel isteklerine uygun şekilde de yardımcı olabilmekteyiz. 

İnşaat Demirinin Sınıflandırılması;

A) İçerdiği karbon miktarına göre:

Düşük karbonlu çelikler(sünektir), yüksek karbonlu çelikler(gevrektir)

B)En küçük akma dayanımına göre:

En küçük akma dayanımı 220 N/mm2 olan çelik S220 olarak adlandırılır. En küçük akma dayanımı 420 N/mm2 olan çelik S420, B420B, B420C olarak adlandırılır. En küçük akma dayanımı 500 N/mm2 olan çelik B500A, B500B, B500C olarak adlandırılır.

C)Yüzey özelliklerine göre:

Düz çelik S220,nervürlü inşaat çeliği S420, B420B, B500C,profilli inşaat çeliği ise B 500 A olarak adlandırılır.

Kaliteli bir projelendirme ve iyi bir ustalık ile firmamızdan aldığınız nervürlü inşaat demirlerini en zor projelerinizde bile rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Siz de hemen inşaat demir fiyatları sayfamıza bakabilir ve bizi tanışmak için arayabilirsiniz.

İnşaat Demiri Özellikleri;

Demir çelik sektöründe uzun yıllardır hizmet veren ve bu alanda birbirinden farklı kalitelerde nervürlü inşaat demirleri üreterek müşterilerinin taleplerini karşılayan Karaca Metal, her zaman istekleriniz ve bilgilerinize karşılık sizlere destek sağlamaktadır. İnşaat demir İkitelli ve çevresi için siz de birçok fiyat karşılaştırması yapacağınız bu demir türlerinde alacağınız demir türü ve ağırlığına göre fiyat değişkenlik göstermektedir. Güncel bilgiyi her zaman bizi arayarak öğrenebilirsiniz. Tüm inşaat alanlarında nervürlü inşaat demirleri kullanılıyor. Prefabrik beton yapılarında da yaygın şekilde kullanıldığı bilinen bu demirler, betonarme yapılarda çokça karşılaşılmaktadır. Karbon oranı çok yüksek olmasıyla beraber bu demirlerde soğuk burularak çıkıntı ve çentikler oluşturulup oldukça güçlü bir yüzeye sahip olması da beton yapılar içerisinde sağlanır.

İnşaat Demir Demirciler Sitesi;

Karbon oranı ve mangan oranlarının artırılarak yapısının daha da dayanıklı hale gelmesi sağlanan nervürlü demir yapılarında, karbon oranı artışı dayanıklılığını da beraberinde getirmektedir. İnşaat demirlerinin kalitesini görmek adına %25 oranında karbon oranı olması da önemlidir. Kaliteli bir demir ile karşılamak amacıyla bu noktada demir çubuklar ile beton birleştirilip güçlü bir inşaat yapısı oluşturulması, nervür özelliğine sahip demirlerin kullanımıyla mümkün hale gelmektedir.

Nervürlu İnşaat Demirleri Yorumları

Bu ürüne yapılmış herhangi bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorum yapan sen ol!
Komisyonsuz Aracısız Ticaret

Rekabetçi fiyatlar ile alın satın kiralayın

Tüm İletişim Kanalları

Telefon whatsapp mail ve tüm iletişim kanalları şeffaflığı

Mobil Cebinizde

Mobil uygulamamızı indirin takipte kalın

Mağaza Açın ve İlan Verin

Kolay kullanım sunan portalımızda alın satın kiraya verin