Sabit Sulu Yangın Dolabı

Fiyat Sorunuz
Min. Sipariş 1 Adet

İlan No: #00232313
Kategori: Sulu Yangın Dolabı
Marka: Deka Mühendislik
Model Tipi: D-YE002
Ürün Tipi: Satılık
Ürün Durumu: Sıfır
Menşei: Türkiye
Teslim Durumu: Stokta Var
Konum: Kısıklı Mah. / Üsküdar / İstanbul
Satış Detayı: Teminatlı Satış Olur, Kredi Kartına Taksit, Havale / EFT, Kredi Kartı

Satıcıyla iletişim kur

Deka Mühendislik Yangın

Deka Mühendislik Yangın Güvenlik Sistemleri ve İnş. San. Tic. Ltd. Şti.

Danışman : Deka M.

Yangın dolapları sistemi sabit borulu sulu söndürme uygulamalarından biridir. Bina içindeki kişilerin yakındaki küçük bir yangını kontrol etmesini ve söndürmesini sağlayabilmek üzere kullanılır. Duvarlar üzerine veya kabinler içine monte edilebilir.

Yangın dolabı sistemleri yüksek binalar ile toplam kapalı kullanım alanı 1000 m2’den büyük imalathane, atölye, depo, konaklama, sağlık, toplanma amaçlı ve eğitim binalarında, alanlarının toplamı 600 m2’den büyük olan kapalı otoparklarda ve ısıl kapasitesi 350 kW’ın üzerindeki kazan dairelerinde yapılması mecburidir.

Yangın dolapları, her katta ve yangın duvarları ile ayrılmış her bölümde aralarındaki uzaklık 30 m’den fazla olmayacak şekilde yerleştirilir. Yangın dolapları mümkün olduğu kadar acil durumda kaçış yolu olarak kullanılan, koridor çıkışına ve merdiven sahanlığına yakın yerleştirilir. Binanın yağmurlama sistemi ile korunması ve katlara itfaiye su alma ağzı bırakılması hâlinde, yangın dolapları, ıslak tip yağmurlama branşman hattından beslenebilir ve aralarındaki uzaklık 45 m’ye kadar çıkartılabilir.

Hortumların saklandığı dolabın ve kabinlerin gerekli cihazların döşenmesine izin verecek yeterli büyüklükte olması gerekir. Hortumları serme ve bağlama gibi becerilere sahip eğitilmiş personeli veya itfaiye görevlisi olmayan yapılarda, yuvarlak yarı-sert hortumlu yangın dolaplarının TS EN 671-1′ e uygun olması gereklidir. Hortumun, yuvarlak yarı-sert TS EN 694 normuna uygun, çapının 25 mm olması, uzunluğunun 30 m’yi aşmaması ve lüle kapama, püskürtme veya fıskiye veyahut her üçünü birden yapabilmesi gerekir.

İçinde itfaiye su alma ağzı olmayan yuvarlak yarısert hortumlu yangın dolaplarında tasarım debisinin 100 l/dak ve tasarım basıncının 400 kPa olması gereklidir. Lüle girişindeki basıncın 900 kPa’ı geçmesi halinde, basınç düşürücülerin kullanılması gerekir.

Yetişmiş yangın söndürme görevlisi bulundurulmak mecburiyetinde olan yapılarda kullanılabilecek yassı hortumlu yangın dolaplarının TS EN 671-2 standardına uygun olması gereklidir. Yassı hortumun; anma çapının 50 mm’yi, uzunluğunun 20 m’yi geçmemesi ve lüle kapama, püskürtme veya fıskiye veyahut her üçünü birden yapabilmesi şarttır. Dolap tasarım debisinin 400 l/dak ve tasarım basıncının en az 400 kPa olması gerekir. Lüle girişindeki basıncın 900 kPa’ı geçmesi halinde, basınç düşürücü kullanılmalıdır.

Binalarda bulunan yangın dolaplarının ve hortum makara sistemlerinin TS EN 671-3 standardında belirtilen periyodik bakımlarının, bina sahibi, yönetici veya sorumlu bina yetkilisi tarafından en az yılda 1 kez yaptırılması mecburidir.

Sıva altı, sıva üstü, tüp bölmeli, köpük alabilen tipte, istenilen renk ve dekorasyona uygun modellerde, metal kapaklı veya temper camlı yangın dolapları bina içi yangın dolabı uygulamalarında kullanılan modellerdir.

Ayaklı, çatılı, sıva üstü, sıva altı, tüp bölmeli, çift makaralı, köpük alabilen tipte, istenilen renk ve dekorasyona uygun metal kapaklı veya temper camlı yetişmiş yangın söndürme görevlisi bulundurmak zorunda olan yapılarda ve bina dışı yangın dolabı uygulamalarında kullanılan modellerdir.

Sabit Sulu Yangın Dolabı
Sabit Sulu Yangın Dolabı Yorumları

Bu ürüne yapılmış herhangi bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorum yapan sen ol!
Komisyonsuz Aracısız Ticaret

Rekabetçi fiyatlar ile alın satın kiralayın

Tüm İletişim Kanalları

Telefon whatsapp mail ve tüm iletişim kanalları şeffaflığı

Mobil Cebinizde

Mobil uygulamamızı indirin takipte kalın

Mağaza Açın ve İlan Verin

Kolay kullanım sunan portalımızda alın satın kiraya verin