Forklift Yenimahalle Ankara kategorisi aramanızda 6 adet ilan bulundu

Forklift Popüler Ürünler

İşletmeniz için küçük ya da büyük ürünleri rahatlıkla taşıyabilmeniz için forklift modelleri harika çözümler sunuyorlar. Hem işletmeler hem de sanayi kuruluşları için çok önemli olan forklift çeşitleri farklı modelleri sayesinde zamandan ve kol gücünden tasarruf edilmesini mümkün hale getirdikleri gibi çok yönlü bir verimlilik elde etmeyi de sağlamaktadırlar. İşyerleri için çok önemli olan forkliftler mal alımlarında büyük yardım sağladıkları gibi aynı zamanda ürünlerin bir noktadan başka bir noktaya taşınması işlemleri için de çok önemli olmaktadırlar. Kısa sürede istenen gerekli kontrolün gerçekleşmesini olanaklı hale getiren forklift modelleri diğer araçlara göre farklı şekilde üretilirler ve böylece basınca dayanıklı tekerlekleri, dayanıklı yapıları, farklı ebatları ve yakıt tüketimleri ile birlikte pek çok alternatifi size sunmaktadırlar. Çok ağır çeşitli ürünlerin bile rahatlıkla taşınmasına imkân veren forklift çeşitleri ergonomik şekilde taşımacılık yapmak isteyenlere hitap etmektedir.

Forklift Nedir, Ne İşe Yarar?

Forklift nedir sorusunun yanıtlanması nasıl bir ürün tercih edeceğinizi belirlemek için önemlidir. Forklift temel olarak çatallı istif yapma aracı anlamına gelmektedir ve iş yaşamında normal koşullarda insanların kaldırmayacakları ağır yükleri dahi kolaylıkla hareket ettirme imkânı vermektedir. Özellikle iş yaşamı açısından son derece büyük kolaylıklar sunan forkliftler hem ürünleri hareket ettirme hem de yüksek noktalara dahi kaldırabilme gibi özellikleri ile birlikte büyük bir kolaylık sunarlar. Genel amacı yük taşımak olmakla birlikte 40 tona kadar ağırlık taşıyabilmektedirler. Forkliftlerde bulunan plakaların aracılığı ile birlikte forklift kapasitesi de artış gösterebilmektedir.

Forkliftler için bilinmesi gereken en önemli nokta malların uzun mesafeli nakliyesini yapmak için uygun olmayışlarıdır. Forkliftler yapıları gereğince kısa mesafede yük taşımaya yardımcı olurlar ve pratik yük taşımayı sağlarlar. Günümüzde kullanılan denge ağırlıklı forkliftlerin yaklaşık olarak 100 yıllık bir geçmişi vardır ve işletmelerde ürünlerin taşınmasında büyük kolaylık sunmaktadırlar. Teknolojik gelişmelere bağlı olarak da forklift özellikleri değişmekte, yeni özellikler ile birlikte kullanıcılara daha avantajlı ve güvenli bir sürüş kolaylığı getirilmektedir. Eklenen özelliklere göre forklift fiyatları da farklılık gösterebilmektedir.

 

Forklift Fiyatları

Satılık Forklift Makina Fiyatı
5 Ton 6.50 Metre Tripleks Dizel Forklitf 29,900 TL
1.6 Ton 6 Metre Akülü Asansör Forklift 85,000 TL
3 Ton 3.30 Metre Lpg'li Asansör Forklift 7,950 €
3.5 Ton Dizel Forklift 24,875 $
3,3 Ton 3.30 Metre Dizel Forklift Komatsu 9,900 €
5 Ton 4.50 Metre Dizel Tribleks Forklift 17,500 €
Yale Elek.Aff18 1800 Kg.Trıplex Asan 55,000 TL
4.0 Ton Dizel Forklift 2007 Model Komatsu 15,000 €
3,5 Ton Lpg'li Tripleks Forklift 47,000 TL

 

Forklift Almak İstemeyenlere Kiralık Çözümler

Akıllı tasarım özellikleri ile birlikte kol gücünü neredeyse tamamen ortadan kaldıran forkliftler için satın alma yerine özellikle kısa süreli iş çözümlerinde kiralık forklift tercih edilmektedir. Kiralama yapılması halinde özellikle kısa süreli eşya ya da mal taşınması ihtiyaçlarının en iyi şekilde giderilmesine yardımcı olan forkliftler taşıma kapasiteleri dahilinde büyük bir kolaylık sunarlar. Özellikle zamandan ve güç harcamadan tasarruf etmeyi sağlayan forkliftler böylece ürünleri herhangi bir engel ile karşılaşmadan istediğiniz noktalara hareket ettirmenize imkân tanırlar. Ancak kısa süreli iş tanımlarında her ne kadar kiralama etkili çözümler sunsa da daimi olan işlerde satılık forklift tercih etmek gerekmektedir. Çünkü işin tanımı gereği sürekli tekrarlanmasından ötürü forklift düzenli olarak kullanılmayı gerektirecektir. İşlerinizin herhangi bir sorun yaşamaması, istediğiniz ürünlerin rahatlıkla taşınmasını sağlaması gibi özellikler ile birlikte forklift satın almak uzun vadede daha büyük avantajlar sunacaktır.

Forklift Çeşitleri Neler?

Forklift çeşitleri kendi güç kaynaklarına ve kullanım özelliklerine göre farklılık taşımaktadır. Dizel forkliftler güç kaynağı iki ya da dört zamanlı motor olan ve dizel ile çalışan modellerdir. Genelde egzoz çıkışından duman verdikleri için açık alanlarda kullanılması tercih edilmektedir. Aynı zamanda motor güçleri bakımından daha yüksek performans da sergileyebildikleri için çok ağır işlerde yaygın olarak tercih edilirler. Elektrikli forklift ise güç kaynağı olarak elektrik motoru kullanmamaktadırlar. Hafif ve orta ağırlıkta olan işler için tercih edilmektedirler. Daha çok temiz enerji olan elektriği kullanmalarından ötürü kapalı alanlarda ve gürültü istenmeyen yerlerde tercih edilmektedirler. Özellikle büyük marketler gibi alanlarda kullanım için idealdirler. Elektrikli forkliftlerin bir diğer benzeri de akülü forklift modelidir. Bu modeller de şarj edilebilir aküyle çalışırlar ve çok sessiz çalışma özelliğine sahiptirler. Egzoz gazı da çıkarmadıkları için özellikle kapalı alanlarda sıklıkla tercih edilirler. Kaldırma kapasiteleri güçlerine göre farklılık taşımaktadır. Yarı iletken elektronik özelliği sayesinde şarj edilmeden yaklaşık 18 saate kadar ara vermeden çalışma özelliklerine sahiptir.

Diğer bir forklift modeli ise LPG motorlu forkliftlerdir. Dizel motorlar ile aynı çalışma prensibine sahiptir ve sadece dizel yakıt yerine LPG kullanılır. Kapalı alanlarda tercih edilmez ve genelde açık alanlarda, yüksek güç isteyen işler için tercih edilirler.

Forklift Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Aracı firma ya da sahibinden forklift alırken kaliteli bir forklift alımına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu alanda linde forklift gibi markalar sık tercih edilmekte ve geniş bir kullanım ağına sahip olmaktadırlar. Hangi marka olursa olsun iş yaşamında kullanılacak olan forkliftler ihtiyaçları doğru olarak karşılamak durumundadır. Bunun için işletmenin tanımına yani iş tanımına göre forklift seçimi yapılması yararlı olacaktır. Sahibinden satılık forklift alırken buna dikkat edilmesi son derece önemlidir. Öncelikle güç konusunda hangi enerji türünün belirlenmesi gerekmektedir. Açık alanlarda kullanmak için dizel ya da LPG’li olan modelleri tercih etmek daha iyi olacaktır ama kapalı alanlarda akülü ya da elektrikli olan modelleri tercih etmeniz gerekecektir.

Bunun yanında raf sistemi de göz önünde tutularak forklift seçimi yapılmalıdır. Depolardaki ya da mal taşınacak olan bölgelerdeki raf yüksekliğine bakılarak forklift asansör tipinin belirlenmesi de yine önemli olmaktadır. Aynı zamanda rampa çıkabilme ve dönüş kapasitesini de ayarlayabilmesi zorlu koşullarda istenen en iyi performansı verebilmesi için önemli olmaktadır. Kullanım alanına göre doğru lastik türünün de seçimini de dikkat edilmesi gerekmektedir. Forklift lastik tipleri de kullanım alanına göre farklılık taşıyabilmektedir. Basınca dayanıklı, havalı ya da dolgu gibi lastikler bulunmakta ve tamamen kullanım alanına göre bu seçim yapılmalıdır. Makinenin yük taşıma kapasitesine de yapılacak olan işin tanımına göre karar verilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda bazı forkliftler sadece palet değil farklı ürünleri taşımak için de kullanılmaktadır. İkinci el forklift alırken bu noktalara özellikle dikkat etmeniz gerekecektir.

Forklift Bakımı Nasıl Yapılır?

Forklift sahibinden ya da aracı firmalar ile olsun satın alındığında düzenli olarak bakım isteyen bir araçtır. Kendisinden beklenen görevleri yerine en iyi şekilde getirmesi için düzenli olarak bakım yapılmasına dikkat edilmelidir. Günlük, haftalık ya da aylık olarak yapılacak bakımlar, kullanım alanına ve sıklığına göre değişkenlik göstermektedir. Öncelikle düzgün olarak çalışması için motor yağı seviyesinin kontrolü, radyatör bakımı kontrolü ve kaldırma sistemleri kontrolü aksatılmadan yapılmalıdır. Bunun yanında elektrik devre kontrolü, hidrolik kontrolü gibi sistemlerin kontrolünün de doğru şekilde yapılması önem taşımaktadır.

Hangi iş tanımı için kullanacak olursanız olun, forkliftin bakımlarını aksatmadan yapmanız halinde herhangi bir sorun çıkarmadan çalışacak ve kullanımı da uzun ömürlü olacaktır. İşletmenizde büyük performans sunacak olan forklift çeşitleri işlerinizi daha kolay hale getirirken aynı zamanda iş hacminizin de büyümesine yardımcı olacağı gibi kol gücünden  de tasarruf etmenize imkân tanıyacaktır. Düzenli kontrolleri ve güvenli kullanımları ile birlikte Satılık forklift çeşitleri ihtiyacınızı doğru şekilde karşılarlar.