Akdı100sp Çekme Basma Test Cihazı

Fiyat Sorunuz
Min. Sipariş 1 Adet

İlan No: #00220482
Kategori: Çekme Basma Test Cihazı
Marka: Akdı Mühendislik
Model Tipi: Akdı100SP
Ürün Tipi: Satılık
Ürün Durumu: Sıfır
Menşei: Türkiye
Teslim Durumu: Stokta Var
Konum: Büyükkayacık Mhl. / Selçuklu / Konya
Kısa Detay: 2 Yıl Garantili
Satış Detayı: Havale / EFT, Görüşülür

Satıcıyla iletişim kur

Akdı Mühendislik

Akdı Mühendislik

Danışman : Seracettin Akdı A.

Akdı Mühendislik Akdı100SP

Akdı100SP Çekme Basma Test Cihazı

 

Üretimini gerçekleştirdiğimiz Universal Çekme Basma Test Cihazları başta metalik malzemeler olmak üzere her türlü malzemenin standartlara uygunluğunu test edebilmek için kullanılmaktadır. Çelik malzemeler, dökme demir malzemeler, alüminyum alaşımlı malzemeler, beton malzemeler, plastik malzemeler gibi birçok ürün ve standart numune Universal Çekme Basma Test Cihazı ile test edilebilir.

Cihazlarımız servo motor tahrikli, AC motor tahrikli ve hidrolik güç tahrikli olmak üzere 3 farklı yöntem ile üretilmektedir. Yöntem seçimi cihazın kullanım alanı, yapacağı testler ve maksimum yük kapasitesine göre belirlenmektedir. 300 KN (30 ton ) üzeri çekme yüklerinde hidrolik tahrikli çekme- basma test cihazları kullanılması uygun olacaktır. Hidrolik sistemde cihaz maksimum kapasite sınırı 10.000 KN (1000 ton) üzerindedir. Hidrolik sistemlerde hassas yük ve mesafe kontrolü için servo valf veya oransal valf kullanılması uygun olacaktır. Çift sütun vidalı mil yapılı test cihazlarımızın kapasitesi 300 KN e kadardır. Cıvata testleri gibi yükte bekletmenin gerektiği yerlerde veya fonksiyonel testler için servo motor tahrikli elektromekanik cihazlar önerilmektedir. Düşük yüklerde sadece çekmenin yapılacağı sistemler için AC motor tahrikli vidalı milli sistemler tavsiye edilir.

Universal çekme- basma test cihazlarında sertifikalı yük hücreleri ve mesafe sensörleri tercih edilmektedir. Böylelikle tekrarlanabilir çevrimde ölçüm hassasiyeti sağlanmaktadır. Sistem kalibrasyonu için yazılım üzerinde şifre korumalı özel bir yazılım sayfası yer almaktadır. Bu sayfa üzerinde yetki sahibi personeller cihazı pratik olarak kalibre edebilmektedir. Cihazda kullanılan bütün elektrik malzemeleri için halihazırda belge ve bilgiler yer almaktadır. Cihaz kontrolünde 7 farklı renkte ışık verebilen dokunmatik butonlar yer almaktadır.

Cihaz gövdesinde yapısal çelik malzemeler kullanılmaktadır. Yüke maruz kalan parçalar soğuk iş takım çeliğinden imal edilmiş olup ısıl işleme tabi tutulmuştur. Cihaz dış kabini statik boyalı sacdan imal edilmektedir. Cihaz gövdesi boşluk ve esneme en az olabilecek şekilde tasarlanmış olup olası esnemeler cihaz yazılımı üzerinden hesaplamalı olarak ayırt edilmektedir.

Sistem kontrol ünitesi özelinde çekme cihazlarının kullanım alanı ve müşteri taleplerine göre 3 farklı sistem önerilmektedir. Bunlardan ilki PLC kontrollü olan ve yazılımı tamamen AKDI MÜHENDİSLİK tarafından gerçekleştirilen sistemdir. Bu seçenekte kontrol arayüzü makine üzerinde yer alan HMI üzerinden gerçekleşmektedir. İkinci seçenek PLC kontrollü ve kontrol arayüzü SCADA üzerinden PC ile gerçekleştirilen sistemdir. Bu sistem yazılımı da AKDI MÜHENDİSLİK tarafından hazırlanmaktadır. 3. seçenek olarak yurt dışı menşeli hazır kontrolcüler tercih edilmektedir. Bu kontrolcüler hazır yazılım ile yurt dışından tedarik edilmektedir. 3 farklı kontrol seçeneği de AKDI MÜHENDİSLİK tarafından müşteriye sunulmaktadır.

Yazılım Özellikleri:

Standart yazılım Akdı Mühendislik tarafından hazırlanmaktadır. Yazılım üzerinden gerilme, gerinim grafiği çizdirilebilmektedir. Numune bilgileri yazılıma yazılmaktadır. Burada numune çapı, numune ilk boyu ve çekme hızı girildikten sonra test yapılabilmektedir. Aynı grafik üzerine 4 farklı numune testi yapılarak grafik üzerinde görülebilmektedir. Test sonucu PDF olarak saklanabilmekte veya direk çıktı olarak yazdırılabilmektedir. Yazılım üzerinden çıktı alma sayfası için ayarlamalar yapılabilmektedir. Testi yapan kişi onaylayan kişi isimleri yazılabilmektedir. Yazılım üzerinde akma dayanımı, çekme dayanımı ve % uzama değerleri ölçülüp kaydedilebilmektedir. Yazılım üzerinde daha önceden kaydedilen alaşım bilgileri geri çağrılabilmektedir. Yazılım hafızasına her alaşım için akma dayanımı, çekme dayanımı ve % uzama değerleri çağrılıp karşılaştırılabilmektedir. Yazılım üzerinden manuel ve otomatik tüm ayarlar kontrol edilip değiştirilebilir.

Opsiyonel Özellikler:

  • Ekstansiyometre: Hassas uzama ölçümleri için numune üzerinden ölçüm yapmada kullanılan özel bir % uzama ölçüm sistemidir. Makine boşluğu ve esnemesi olmadan numunenin hassas % uzama değeri ölçülebilir.

  • Özel Çekme Çenesi: Cihaz üzerinde standart numune çekmesi için adet çene yer almaktadır. Buna ilave olarak yassı mamul çekme tel veya kablo çekmek için özel çeneler tedarik edilebilmektedir. Cihaz üzerindeki standart çene konik sıkmalı manuel kontrollüdür. Opsiyonel olarak hidrolik ve pnömatik sıkmalı çenelerde tedarik edilebilmektedir.

  • Hassas Yük Hücresi: Universal çekme basma test cihazlarında kullanılan yük hücreleri cihaz maksimum kapasitesine göre değişiklik göstermektedir. Maksimum yük kapasitesi artıkça hassasiyet değeri düşmektedir. Aynı cihazın hem yüksek kapasitelere çıkması hem de düşük yüklerde hassas yük ölçmesi istenirse birbirinden farklı 2 adet yük hücresi kullanılması gerekir.

  • Klimatik Kabin: Özellikle sürünme testleri için ve metalik malzemelerin sıcak deformasyon kabiliyetini ölçebilmek için veya soğuk ortamlarda numune dayanımının tayini için kullanılan harici bir ünitedir. Test esnasında numunenin bulunduğu alan sıcaklığı artırılır veya azaltılabilir.

  • Koruma Camı: Test esnasında meydana gelebilecek numune sıçraması veya dağılmasından korunabilmek için cihaz önüne yerleştirilebilen bir koruma camı.

Akdı100sp Çekme Basma Test Cihazı Yorumları

Bu ürüne yapılmış herhangi bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorum yapan sen ol!
Komisyonsuz Aracısız Ticaret

Rekabetçi fiyatlar ile alın satın kiralayın

Tüm İletişim Kanalları

Telefon whatsapp mail ve tüm iletişim kanalları şeffaflığı

Mobil Cebinizde

Mobil uygulamamızı indirin takipte kalın

Mağaza Açın ve İlan Verin

Kolay kullanım sunan portalımızda alın satın kiraya verin