Arabalı Freze Adana kategorisi aramanızda 1 adet ilan bulundu

Arabalı Freze Popüler Ürünler

Arabalı Freze Makinası Nedir ?

Frezeleme, kesicilerin alet ekseni ile açı yönünde mevcut olan iş parçasından çıkarılması için kesicilerin döndüğü bir makine ile gerçekleştirilen bir işlemdir. Arabalı freze makinası yardımıyla küçük nesnelerden büyük nesnelere kadar birçok işlem ve fonksiyon gerçekleştirilebilir. Frezeleme, iş parçasının yüzeyinden materyali çıkarmak için bir freze bıçağı kullanan bir kesme işlemidir. Arabalı freze makinası genellikle birden fazla kesme noktasına sahip döner bir kesme aletidir. Frezeleme, işi tek veya çoklu kesme kenarlarına sahip dönen, kesicilere karşı besleyerek metali gideren kesme işlemidir. Birçok şeklin düz veya kavisli yüzeyleri, iyi bir sonuç ve hassasiyetle arabalı freze makinası ile işlenebilir. Delme işlemi için dairesel bir profil yapmak ve uygun ataşmanlara sahip dişli kesimi yapmak için bir arabalı freze makinası da kullanılabilir. Frezeleme, aletin ekseni ile açılı bir doğrultuda ilerleyerek malzemeyi bir iş parçasından çıkarmak için döner kesiciler kullanarak yapılan işleme işlemidir. Küçük bireysel parçalardan büyük, ağır hizmet tipi iş frezeleme işlemlerine kadar ölçeklerde çok çeşitli farklı işlem ve makineleri kapsar. 

Freze makineleri metal, ahşap ve diğer katı malzemeleri işlemek için tasarlanmış aletlerdir. Genellikle otomatik olarak, freze makineleri önceden var olan bir tasarıma dayalı malzemeleri oymak için dikey veya yatay yönde yerleştirilebilir. Bu tasarımlar genellikle CAD yönelimlidir ve manuel ve geleneksel olarak otomatik olan freze cihazları da yaygın olmasına rağmen, birçok freze makinesi CNC ile çalıştırılmaktadır. Freze makineleri, hem takım hem de iş parçası için dinamik hareket kabiliyetine sahiptir ve birçok freze makinesi, çok eksenli işleme yapabilir. Bir freze tezgahı metal endüstrisinde sayısız fonksiyona sahip bir araçtır. Her makinenin çeşitli hızlarda çalışan bir kesicisi vardır, böylece istediğiniz şekli oluşturabilirsiniz. Ayarlanabilir eğimli özelliği sayesinde her bir freze tezgahı daha hassas bir kesim için ayarlanabilir. Makine, oymacılık, diş açma, frezeleme, delme ve kesme gibi çok sayıda görevi yerine getirme yeteneğine sahiptir. Her biri standart kriterlere göre değişen fonksiyonlara sahip birkaç tip frezeleme makinesi vardır. Üreticiler, farklı makineleri genellikle kontrol türüne, mevcut eksen sayısına, iş milinin yönüne, aletin boyutuna, amacına ve güç kaynağına göre adlandırırlar. Bugün birkaç çeşit frezeleme makinesi mevcut olsa da, esas olarak aynı fonksiyonlara hizmet etmekte ancak farklı terminolojiler kullanmaktadır.

Takımın dönme ekseni boyunca ilerletildiği delme işlemine kıyasla , frezelemedeki kesici genellikle eksenine dik olarak hareket eder, böylece kesmenin kesicinin çevresinde gerçekleşir. Arabalı freze makinası genellikle mobilya yapımında kullanılmakta olan bir makinadır. Bu freze çeşidinde araba konsol üzerinde kayıt kızak sistemiyle üzerinde bulunan tabla ile beraber enine ilerleme hareketi yapar. Freze bıçağı iş parçasına girerken, aletin kesme kenarları tekrar tekrar malzemenin içine girer ve çıkar, talaşları tıraş eder. Kesme hareketi kesme deformasyonu; malzeme, iş parçasından talaşlar oluşturmak için daha büyük veya daha az bir dereceye kadar asılan küçük kümeler halinde itilir. Bu, metal kesmeyi yumuşak malzemelerin bir bıçakla kesilmesinden biraz farklı kılar. Frezeleme işlemi, birçok küçük ve küçük kesimler gerçekleştirerek malzemeyi çıkarır. Bu, birçok dişi olan bir kesici kullanmak, kesiciyi yüksek hızda döndürmek veya malzemeyi kesiciden yavaşça ilerletmek suretiyle gerçekleştirilir; çoğu zaman bu üç yaklaşımın bir kombinasyonudur. Arabalı freze makinası çok yönlüdür. Genellikle düz yüzeyleri işlemek için kullanılırlar, ancak düzensiz yüzeyler de üretebilirler. Ayrıca dişlileri delmek, delmek, kesmek ve yarık üretmek için de kullanılabilirler. 

Arabalı freze makinası farklı işleme gereksinimlerini karşılamak için çeşitli takım kafaları ile donatılabilir. Bu takım kafalarının bazıları kesiciler, yuvarlama değirmenleri, yivli değirmenler ve bilyalı değirmenleri içerir. Bazı arabalı freze makinası gereken göreve bağlı olarak değişebilen döner takım uçları bulunur; bilgisayar programlama, takımını ne zaman değiştireceğini makine ile iletişim kurar. Arabalı freze makinası ile kullanılan farklı takımlar malzemeye ve istenen şekle dayanmaktadır. Ahşap ve çelik gibi malzemeler farklı fiziksel özelliklere sahip olduklarından, malzemeleri uygun şekilde işlemek için farklı takım uçları gerekir. Bir arabalı freze makinası , çelik işlemek için yeterince güçlü olmayan bir takım ucu kullanıyorsa, takım ve hatta makinenin kendisi zarar görebilir. Daha yumuşak malzemeler için çok güçlü olan takımlar iş parçasına zarar verebilir. Bir freze makinesindeki temel takım biti kesici olarak adlandırılır. Bir kesici, dişleri gören şekilli bir çubuktur. Kesici malzemeleri kesmek ve şekillendirmek için hızla döner. Kesici bir bağlı mili bir mandrel veya Mandril'i, boyut, uzunluk ve bitiş değişir şekilli bir çubuğu olarak bazen, ve sıkıca kesici tutmak için kullanılır. Arabalı freze makinası iş parçalarına yönelimleri ve hareket dereceleri ile kategorize edilir.

Kullanılan hızlar ve feed'ler değişkenlerin bir kombinasyonuna uyacak şekilde değiştirilir. Parçanın kesici boyunca ilerlediği hıza ilerleme hızı veya sadece besleme denir; en sık, kesicinin tam devri başına malzeme uzunluğu cinsinden ölçülür. 100'e yakın sıfır ve ikinci el seçenekleriyle arabalı freze makinası sayfamızda. Sektörün öncü firmalarının arabalı freze makinası sayfamızdan inceleme fırsatı sunuyoruz. Akar, Armaksan Makina, As Makina, Atmaca, Beeman, Bursa Yapımı, Burselkur, Ç M S, Çelik, Çeliksan, Durmuş, Emsa, Ermaksan, Felder, Hammer, Mar-Mak, Mızrak, Netmak, Ömürlü, Ören, Özyön Makina, Scm, Site, Tokuz, Törk, Ünver, Yön-Mak Makina gibi kaliteli ve çeşitli firmalaın ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz. Bütçenize uygun bir makina satın almak istiyorsanız, üreticiyle temasa geçip fiyat teklifinizi iletmeniz yeterlidir. Yüzlerce marka ve model, satıcıya anında ulaşabilme imkanı satılık ve kiralık seçenekleriyle freze başlığı altındaki Arabalı Freze Makinası kategorisinde.

Yüzlerce marka ve model, satıcıya anında ulaşabilme imkanı satılık ve kiralık seçenekleriyle Arabalı Freze Makinası kategorisinde