Torna Tezgahı kategorisi aramanızda 192 adet ilan bulundu

5000 Devir / Dakika Rulmanlı Cnc Torna Tezgahı

YCM | TC16A

570 mm Cnc Torna Tezgahı

Smart | NL1500

Cnc Torna Tezgahı Çift Taretli Tt-850

Smb Technics | TT-850

Toplam 6 sayfa içerisinde 1. sayfayı görmektesiniz.

Torna Tezgahı Popüler Ürünler

Torna Tezgahı Nedir ? 

Torna, kendi ekseni etrafında dönen malzemelerin doğrusal hareketlerle üzerindeki talaşın kaldırılma işlemidir. Bu süreçte yapılan talaş kaldırma işlemine tornalama denilirken, işin yapıldığı aksama da torna tezgahı denilmektedir. Günümüzde bilgisayar tarafından kontrol edilen torna tezgahları daha yaygın olarak kullanılmaktadır. Buz tezgahlar operatör tarafından programlanmaktadır. 

Tornalama işlemleri malzemenin hem dış yüzeyindeki talaşların temizlenerek dış tornalama, hem içerisinden delik açılarak dış tornalama yapılmasını sağlamaktadır. Tornalama işlemleri yapılan işe göre çeşitlilik göstermektedir. Torna Tezgahı ile Hassas tornalama, kaba tornalama, delik açma, baralama, kanal açma, alın tornalama, diş açma, kılavuz çekme, tırtıl çekme ve kesme olmak üzere çeşitli tornalama işlemleri Torna Tezgahı ile mümkündür.

Torna Tezgahı Çeşitleri

Torna tezgahları işlevsellikleri bakımından kendi içlerinde çeşitli şekillere ayrılmışlardır. Başlıca torna çeşitleri şu şekilde sıralanabilir.

Üniversal torna tezgahı, tos torna tezgahı, CNC torna tezgahı, Fener Milli torna tezgahı, masa üstü torna tezgahı, saatçı tornası, çap torna tezgahı,  CNC kutu torna tezgahı, dik torna tezgahı otomat torna tezgahı gibi torna tezgahı çeşitleri mevcuttur

Yapılacak İşe Göre Özel Torna Tezgahları

  • Kam tornası: Çok sayıda kalemi bünyesinde barındırabilen kam tornaları, kam millerini işleyebilmek için, sabit hızda ve sabit yapıda çalışmaktadırlar.
  • Hava tornası: Çok ağır olmayan parçaların işlem gördüğü torna tezgahıdır. En kullanışlı torna tezgahlarından biri olarak anılmaktadır.
  • Revolver tornası : Tezgahta gezer punta yerine altıgen başlık bulunmaktadır. Bu sebeple adı revolver olarak geçmektedir. Bir kez ayarlandığında seri olarak işlem yapabilmektedir.
  • Üretim tipi tornalar : Fener milinin dakikada 3000 devri bulduğu torna türüdür. Karışık parçaların tornalamasında tercih edilir. Çelik, pirinç, alaşımlı malzemelerin işlenmesinde verimli olarak kullanılır.
  • Kopya torna : Aynı malzemeden seri üretim yapılacağı zaman kullanılmaktadır. İstenilen parçanın hızlı şekilde işlem görmesini sağlayan tezgahlardır. Hassas ve karmaşık malzemelerin imal edilmesinde oldukça başarılıdırlar.
  • Otomatik torna : Üretimi standart hale gelmiş parçalarda kullanılır. Tezgah bir kez ayarlandıktan sonra otomatik işlem sırasına göre çalışarak üretimi devamlı hale getirir. Seri ve hızlı bir üretim gerçekleşmiş olur. Mil, somun, vida, pim gibi malzemelerin üretiminde yaygın olarak kullanılır.
  • Sırt alma torna : Bu tornalarda freze çalkılarına eksantrik olarak boşluk vermek için modül ve profil freze çakıları boşaltılmaktadır. Boşluk açısından faydalanarak malzemeden sırt alma işlemi gerçekleşir.
  • Mini Torna : Mini torna, oldukça küçük ve hassas parçaların işlenmesinde kullanılmaktadırlar. Küçük torna tezgahı alan tasarrufu sağladığından ve pek işlemi yapma potansiyeli olduğundan kullanım alanı geniştir. Ayrıca küçük torna tezgahları taşınabilir özellikte olmaları bakımından avantaj sağlamaktadırlar. Üstelik 2.el küçük torna tezgahı edinerek daha düşük maliyetlerle işlemlerinizi yürütebilirsiniz. Önemli olan 2.el küçük torna tezgahı alırken, temiz, titiz, sorunsuz çalıştığından emin olmaktır

 

Torna Tezgahı Fiyatları

Torna tezgahları kendi içlerinde pek çok çeşitliliğe ve farklı verimliliklere sahiptir. Öncelikle hangi torna tezgahının sizin için maksimum fayda sağlayacağını belirlemeniz gerekir. Sonrasında performans, fiyat karşılaştırması yapmanız gerekir burada temel amaç verimliliğin yüksek fiyatın düşük olmasıdır. Üretilen ülkeye, markaya göre torna tezgahı fiyatları farklılık göstermektedir. Bunun yanın sıra her geçen gün teknolojinin hayatımıza kattıklarıyla daha hızlı ve seri cihazlar üretilmektedir. Dolayısıyla cihazın üretim yılı da fiyatlarda etkilidir. Cihazın yaşı küçüldükçe fiyatı artacaktır. Sitemiz üzerinden çeşitli markaların çeşitli özelliklere sahip torna tezgahlarını inceleyebilir, cihazlar arası karşılaştırma yapabilirsiniz. Farklı satıcıların satışa sunduğu satılık torna tezgahı seçenekleri arasından satıcı, performans ve fiyat değerlendirmesi yapabilirsiniz.

İkinci El Torna Tezgahları

İşletmenize torna tezgahı almak isteyip mali gücünüzün buna yetersiz kaldığını düşünüyorsanız sitemiz üzerinde var olan hem satıcı garantili ikinci el torna tezgah fiyatlarını hem sahibinden 2. el torna tezgahı fiyatlarını gözden geçirerek bir kez daha düşünebilirsiniz. İstediğiniz performansı sergileyecek torna tezgahına en ez maliyetle sahip olabilirsiniz. Hem sıfır hem ikinci el torna tezgahı seçeneklerini bünyesinde barındıran sistemimiz ile işletmenizin maliyetlerini minimuma düşürerek, karlılığınızı arttıracak, daha başarılı ve kalite işler yapmanızı sağlayacak satılık torna tezgahı seçeneklerine ulaşabilirsiniz. Sitemiz menüsünden 2. el torna tezgahı ve 2. el masaüstü torna tezgahı seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Sahibinden 2. el torno tezgahı fiyatları sitemizde oldukça cazip olup, tezgahların çoğu sıfır tezgahlara yakın verimlilik sağlayıp tam randımanlı çalışmaktadır. Bununla birlikte diğer torna tezgahlarına nazaran boyut olarak daha küçük olan  2.el küçük torna tezgahı ve 2.el masaüstü torna tezgahı seçenekleriyle de ilgi hem görsellerden hem firmadan bilgi alabilirsiniz. Sitemiz üzerinden tüm satıcılarımızla ikinci el torna tezgahı almak için kolaylıkla iletişime geçebilir öğrenmek istediğiniz tüm detaylarla ilgili bilgi edinebilirsiniz.